Sport

Farul – Politehnica Iași 1-3, în etapa 3 din SuperLiga. S-au distrat Grozav pe Litoral!

Cu o formulă de echipă experimentală, în care au fost folosiți mai mulți jucători de rezervă, campioana Farul a pierdut clar meciul cu nou promovata Poli Iași.
30.07.2023 | 20:32
Farul  Politehnica Iasi 13 in etapa 3 din SuperLiga Sau distrat Grozav pe Litoral
Enes Sali, Carlos Eduardo Bacila Jatoba si Julian Augusto Marchioni Garobbio in meciul de fotbal dintre Farul Constanta si Politehnica Iasi, contand pentru Superliga Superbet, desfasurat pe Stadionul central al Academiei Gheorghe Hagi din Ovidiu, duminica 30 iulie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
30-07-2023
17:44

Cum arată clasamentul din SuperLiga după Farul – Poli Iași 1-3

Gică Hagi a riscat înaintea meciului cu Poli Iași din etapa 3 a SuperLigii și a decis să folosească o formulă de echipă inedită, cu foarte mulți jucători de rezervă. A considerat că pentru Farul mai important este returul de joi cu Urartu din preliminariile Conference League, iar titularii i-a trimis în tribună la odihnă.

Decizie neinspirată, pentru că formația sa a avut o prestație dezamăgitoare, fiind dominată clar, de la un capăt la altul, la toate capitolele, de o nou promovată care nu obținuse nici măcar un punct în primele două runde.

Trupa lui Leo Grozavu a jucat dezinvolt, fără inhibiții, iar dacă nu ar fi fost paradele salvatoare ale lui Buzbuchi am fi putut asista la o diferență și mai mare pe tabela de marcaj în favoarea moldovenilor. Poli Iași a arătat mult schimbată în bine la Constanța și specialiștii care o vedeau deja retrogradată după începutul ezitant de sezon ar trebui să-și reconsidere poziția.

superliga
Clasament SuperLiga
30-07-2023
14:32

Farul - Poli Iași 1-3 (Sali 45+4 / Phelipe 11, 51, Vojtus 37)

Vezi toate fazele video importante aici.

Min. 90+7: Fluier final.

Min. 90+6: Buzbuchi se remarcă din nou la șutul periculos expediat de Roman de la 18 metri.

Min. 90+1: Ciobanu șutează violent de la marginea careului, Buzbuchi se opune golului 4 ieșean.

Min. 88: Liber la marginea careului mare, Andronache șutează slab, direct în brațele lui Ailenei.

Min. 83: Roman șutează cu stângul de la 20 de metri, puțin pe lângă bară.

Min. 79: O nouă ocazie uriașă ratată de oaspeți. La o centrare pe 6 metri în careul Farului, Boli respinge greșit în piciorul lui Harrison, Buzbuchi  e prins pe picior greșit, dar mingea se duce puțin pe lângă bară.

Min. 51: GOOOL Poli Iași! 1-3. Phelipe face „dubla” cu un lat din 6 metri.

Min. 45+4: GOOOL Farul! 1-2. Enes Sali înscrie din a doua încercare, după ce primul șut fusese parat. Golul fusese anulat inițial pentru ofsaid, dar reușita este confirmată după 4 minute de analiză VAR.

Min. 40: Vojtus are o nouă șansă de gol, dar lovește bara.

Min. 37: GOOOL Poli Iași! 0-2. Vojtus înscrie cu o lovitură de cap superbă!

Min. 11: GOOOL Poli Iași! Luis Phelipe pătrunde în viteză, în careu și șutează. Sîrbu deviază cu călcâiul în poartă. 

Min. 10: Mateus șutează de la marginea careului, iar mingea se duce puțin pe lângă poartă. 

Min. 8: Alin Roman scapă singur cu Buzbuchi, însă șutul „decarului” lui Poli Iași este apărat de portarul campioanei. 

Min. 1: Partida a început!

Farul: Buzbuchi – Sîrbu, Boli, Queiros, Vianna – Artean, N. Popescu, Vînă – Mateus, Carnat, Sali. Rezerve: Aioani, M. Popescu, Dussaut, Grameni, Basson, Dumitrache, Grosu, Andronache, Benchaib. Antrenor: Gică Hagi. 

Poli Iași: Ailenei – Martac, Tincu, Katanec, Stefanovici – Jatoba, Roman, Garobbio, Figueiredo – Gheorghiță, Vojtus. Rezerve: Celeadnic, Vașvari, Itu, Harrison, Hrib, Militaru, Dumitru, Hlistei, Ciobanu. Antrenor: Leo Grozavu. 

Meciul Farul – Politehnica Iași are loc duminică, 30 iulie, cu începere de la ora 18:30, în cadrul etapei a 3-a din SuperLigă. Dobrogenii au un start perfect în campionat, punctaj maxim după primele două etape în timp ce nou promovata din Iași e fârâ nici un punct. Farul se află înainte de returul de la Erevan din turul 2 preliminar al Conference League împotriva lui Urartu, dupâ ce s-a impus foarte greu, cu 3-2, acasă, la Ovidiu.

Unde se joacă meciul Farul – Politehnica Iași

Întâlnirea Farul – Politehnica Iași se dispută duminică, 30 iulie, de la ora 18:30, pe stadionul Academiei Gheorghe Hagi de la Ovidiu, în etapa a 3-a din SuperLiga. Publicul constănțean s-a dovedit a fi mereu alături de echipă în acest start de campionat, tribunele fiind pline și la primul meci de campionat, cu FC Voluntari, dar, mai ales, la cele două jocuri europene, cu Sheriff Tiraspol în turul 1 preliminar al Champions League și cu Urartu Erevan în turul 2 preliminar al Conference League.

ADVERTISEMENT

Evident, se țintesc toate punctele și în acest meci, deși el cade exact între cele două manșe ale turului 2 preliminar din Conference League, iar după un subțire 3-2 acasă pe dobrogeni îi așteaptă sigur o deplasare dificilă în Armenia. Chiar dacă suntem în plină perioadă de vacanțe oficialii Farului sunt încrezători că și la acest meci cel puțin 3000 de oameni se vor afla în tribunele cu capacitate de 4500 de locuri de la Ovidiu.

Cine transmite la TV partida Farul – Politehnica Iași

Partida Farul – Politehnica Iași se joacă duminică, 30 iulie, de la ora 18;30, pe pe stadionul Academiei Gheorghe Hagi de la Ovidiu, în etapa a 3-a din SuperLiga și va putea fi urmărită în direct pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 2. O mai puteți viziona intrînd pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Ovidiu, duminică, 30 iulie, va fi o zi caniculară, cu soarele strălucind cu putere și cu șanse foarte mici a a plica vreun strop de ploaie. Maxima zilei este estimată în a ajunge la 32 de grade la ora amiezii, dar la ora 18:30 probabil vor fi un grad-două mai puțin, deci vor fi onligatorii pauzele de hidratare pe fiecare repriză. Arbitrul partidei este Rareș Vidican din Satu Mare.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Farul – Politehnica Iași

Dacă trece de Urartu în turul 2 preliminar al Conference League Farul va avea un adversar foarte abordabil în turul 3 preliminar, echipa estonă Flora Tallinn, deci mari șanse de a intra în play-off. Din acest motiv Gică Hagi a anunțat, fără a nominaliza, opt absenți la meciul cu Politehnica Iași din rândul titularilor, plus Borgnino și Gustanvo Malins care sunt accidentați.

ADVERTISEMENT

La Politehnica Iași, echipă cu 0 puncte după primele două meciuri, este o vânzoleală totală. Deși a adus mulți jucători în vară antrenorul Leo Gtozavu se plânge de lot și prin urmare au mai sosit jucători importanți: Bordeianu de la U Cluj, Belu-Iordache și Ciobanu de la Rapid.

Cote la pariuri la jocul Farul – Politehnica Iași

Pentru casele de pariuri există o diferență de valoare evidentă între cele două echipe, chiar dacă Farul ar putea trimite pe teren mai multe rezerve pentru a avea titularii la Erevan. 1,50 este cota la victorie pentru campioana României și 7,50 cea a formației moldovene. 2,55 a primit cotâ gruparea ieșeană pentru opțiunea șansă dublă X2 și cotă de 1,90 pentru a marca un gol.

ADVERTISEMENT

Este primul meci oficial dintre cele două echipe în care Politehnica Iași, promovată din Liga 2, are în față o echipă a Farului, constituit din fuziunea grupării fanion a județului și fosta echipă a lui Gică Hagi, Viitorul Constanța. Altminteri ultimul meci direct dintre vechiul Farul și ieșeni a avut loc în 2013 și atunci gazdele au învins formația moldoveană cu 1-0.

ADVERTISEMENT