Sport

Farul – Urartu 3-2, în manșa I turul 2 preliminar Conference League. Victorie cu emoții pentru campioană

Farul a tremurat pentru victoria cu Urartu în prima manșă a dublei din turul 2 preliminar al Conference League. Golul de 3-2 al campioanei a fost marcat în prelungiri
27.07.2023 | 22:28
Farul  Urartu 32 in mansa I turul 2 preliminar Conference League Victorie cu emotii pentru campioana
Erik Piloyan si Denis Alibec in meciul de fotbal dintre Farul Constanta si FC Urartu, contand pentru UEFA Europa Conference League, desfasurat pe Stadionul central al Academiei Gheorghe Hagi din Ovidiu, joi 27 iulie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
27-07-2023
17:36

Farul - Urartu 3-2 (Băluță 27, Mazilu 45+4, Larie 90+4 / Maksimenko 23, Zotko 38)

Vezi video cele mai importante faze AICI!

FINAL – Farul se impune cu 3-2, iar calificarea se va decide peste o săptămână în returul din Armenia. Campioana României a tremurat pentru victorie. Golul decisiv a fost marcat în prelungiri, după ce oaspeții au condus în două rânduri, cu 1-0 și 2-1.

Min. 90+4 – GOOOL Farul!!! Ionuț Larie înscrie cu un șut puternic de la aproximativ 20 de metri!

Min. 89 – Șansă uriașă de 3-2 pentru campioana României! Băluță ratează „dubla” dintr-o situație clară de gol în care dă pe lângă poartă.

Min. 83 – Ocazie Farul! Adrian Mazilu șutează din colțul careului, dar balonul se duce puțin peste poartă! 

Min. 56 – Ocazie Farul! Rivaldinho reușește să lobeze portarul advers, dar Piloyan scoate mingea de pe linia porții! 

Min. 45+4 – GOOOL Farul!!! Mazilu preia din dreapta pe piciorul stâng și șutează frumos la colțul lung fără nicio șansă pentru portar.

Min. 38 – GOOOL Urartu!!! Zotko face 2-1 cu un șut puternic dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 30 de metri! Aioani nu și-a pus zid, iar mingea i-a trecut printre mâini.

Min. 27 – GOOOL Farul!!! Campioana egalează rapid prin reușita lui Băluță și cu largul concurs al portarului Melikhov, care scapă mingea în poartă.

Min. 23 – GOOOL Urartu!!! Maksimenko deschide scorul după un contraatac fulger!

Min. 7 – Ocazie imensă pentru Farul! Nedelcu lovește mingea cu capul din poziție excelentă, dar trimite afară!

Min. 1 – A început meciul!

27-07-2023
16:31

Echipele de start din Farul - Urartu

Au fost anunțate echipele de start din confruntarea de la ora 20:30, Farul Constanța – Urartu:

  • Farul: Aioani – Kiki, Larie(c), Popescu, Borza – Băluță, Nedelcu, Grameni – Mazilu, Alibec, Benchaib; Rezerve: Buzbuchi – Diogo Queiros, Vînă, Rivaldinho, Santos, Vianna, Artean, Boli, Sirbu, Sali, Popescu, Banu; Antrenor: Gheorghe Hagi;
  • Urartu: Melikhov – Tsymbaliuk, Plioyan, Zotka- Antwi, Salou, Marcos Junior, Margaryan(c) – Moglievets – Maksimenko, Grigoryan; Rezerve: Umreyan, Abakumov – Ghazaryan, Melkonyan, Barry, Mirzoyan, Ozbiliz, Stojanovic, Dzhikiia, Polyakov; Antrenor: Dmitry Gunko

Meciul Farul – Urartu are loc joi, 27 iulie, cu începere de la ora 20:30, în cadrul primei manșe a turului 2 preliminar din Conference League. Ambele echipe au început aventura europeanâ în turul 1 preliminar al Champions League, dar au fost eliminate și, prin urmare, conform regulamentului existent în vigoare doar inclusiv această ediție, nu au ieșit de tot din Europa, fiind realocate în turul 2 preliminar al Conference League. Cine va pierde acum va ieși definitiv din actuala ediție a cupelor europene.

Unde se joacă meciul Farul – Urartu

Confruntarea Farul Constanța – Urartu Erevan se desfășoară joi, 27 iulie, de la ora 20:30, pe stadionul Academiei Gheorghe Hagi de la Ovidiu, din apropierea Constanței, în manșa întâi a turului 2 preliminar din Conference League. Este o întâlnire de pe ruta campioanelor din Conference League, ambele echipe ajungând în Conference League ca urmare a faptului că au fost eliminate din turul 1 preliminar al Champions League.

ADVERTISEMENT

La meciul cu Sheriff Tiraspol din turul 1 preliminar al Champions League fanii alb-albaștrilor au venit cu mult entuziasm pe cele 4000 de locuri ale micuței arene de la Ovidiu creând o atmosferă deosebită. Eliminarea în fața moldovenilor la retur i-a cam dezumflat pe suporterii marinarilor și este posibil ca acum tribunele să nu fie pline, undeva la jumătate din capacitate.

Cine transmite la TV partida Farul – Urartu

Partida Farul – Urartu se joacă joi, 27 iulie, de la ora 20:30, pe stadionul Academiei Gheorghe Hagi de la Ovidiu, în prima manșă a turului 2 preliminar din Conference League și va putea fi urmărită pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 2 și Prima Sport 2. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Ovidiu joi, 27 iulie, vremea va fi unul dintre marii inamici ai fotbalului. După căldura de foc, ajunsă la aproape de 40 de grade, dintr-o dată joi, 27 iulie, vremea se va schimba de-a dreptul radical, temperatura urmând să facă un salt incredibil înapoi, maxima fiind prognozată doar între 23-25 de grade! În plus vor fi ploi torențiale însoțite de intensificări uriașe ale vântului și de descărcări electrice iar posibilitatea ca astfel de feomene extreme să aibă loc și în timpul meciului este destul de ridicată. Meciul de la Ovidiu va fi condus de arbitrul slovac Martin Dohal, 36 ani, al doilea meci în cupele europene după debutul recent la Birkirkara – Maribor 1-2 în aceeași competiție.

Cine este Urartu Erevan, adversara Farului din turul 2 preliminar al Conference League

Urartu Erevan a fost înființată în anul 1992 sub denumirea de Banants Aboyan, un club al cărui nume de Banants a fost dat de unul dintre co-acționari, armeanul de origine rusă Dzelian Cheloyants după numele satului unde s-a născut acesta. Din 2001 echipa a trecut în capitala Erevan iar în 2019 și-a schimbat numele în cel actual, adică Urartu. Jucătorii sunt porecliți leii mândri de la culoarea galbenâ a echipamentului.

ADVERTISEMENT

Echipa are în palmares două titluri, unul sezon precedent și cinci cupe ale Armeniei. Antrenotr este rusul Dmitri Gunko iar în lot se află destui jucători străini, provenind din șapte țări. Obiectivul actual este calificarea în turul 3 preliminar al Conference League. Urartu este, ca majoritatea echipelor armene, o formație bazată pe un stil de joc defensiv.

Ce absențe sunt în întâlnirea Farul – Urartu

Gică Hagi este și acum supărat după eliminarea echipei sale de către Sheriff Tiraspol în turul 1 preliminar al Champions League și promite că jocul echipei sale va arăta cu totul altfel în partida cu Urartu pe teren propriu. Hagi admite că există anumite probleme de lot, ultimul căzut de pe lista sa fiind argentinianul Borgnino, probleme la adductori, revenirea sa fiind estimată a avea loc în cel mai bun caz peste trei săptămâni.

ADVERTISEMENT

Revine însă căpitanul Dennis Alibec în atac, acolo unde îi va avea colegi pe brazilianul Rivaldinho și pe viitorul jucător al lui Brighton, Adrian Mazilu. Armenii nu au probleme de lot și au venit la Ovidiu cu dorința unui rezultat care să le confere șansa calificării în meciul retur. Admit însă că fair–play că ei sunt outsideri și că prima șansă o are echipa constănțeană.

Cote la pariuri la jocul Farul – Urartu

Casele de pariuri văd pe Farul ca fiind unul dintre soliștii de prim plan ai maratonului partidelor de joi, 27 iulie, din turul 2 preliminar al Conference League. Dobrogenii chiar au motive serioase pentru a se duce mai departe în competiție, deoarece în turul 3 preliminar sorții le-au fost favorabili, provenind și de pe ruta campioanelor, urmând a întâlni pe campioana Estoniei, Flora Tallinn.

Victoria Farului are cotă de 1,50 iar o mare bombă ajunge la 7,00. Șansă dublă X2 are cotă de 2,55, de trecut mai departe Farul are cotă 1,35 iar armenii 3,25 iar marcarea unui gol de către oaspeți ajunge la cota de 1,95. În mod normal așa ar trebui să fie,campioana României având mai multă calitate tehnică, în special la mijloc și în atac.

ADVERTISEMENT