News

Fată de 13 ani violată în boxa unui bloc din Bucureşti de un bărbat pe care l-a cunoscut online. Agresorul a fost arestat

Atenţie la cunoştinţele pe care vi le faceţi în mediul online. Un bărbat cunoscut pe net s-a dovedit a fi un monstru pentru o fată de 13 ani.
21.10.2023 | 15:21
Fata de 13 ani violata in boxa unui bloc din Bucuresti de un barbat pe care la cunoscut online Agresorul a fost arestat
Violatorul şi-a cunoscut pe internet victima de 13 ani Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Un bărbat de 23 de ani a fost arestat de poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale – Sector 4, după ce s-a dovedit că acesta a violat în boxa unui bloc o minoră în vârstă de 13 ani pe care o cunoscuse prin intermediul unei aplicaţii de online dating.

Fata a fost violată de două ori

Oamenii legii au dat curs sesizării făcute în data de 8 octombrie de o femeie, la Secţia 15 de Poliţie, din Bucureşti, aceasta reclamând că în zilele de 30 septembrie şi 1 octombrie, un tânăr ar fi întreţinut raporturi sexuale cu fiica sa, prin constrângere fizică şi morală, în boxa unui bloc din Sectorul 4.

ADVERTISEMENT

“În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că fapta ar fi fost comisă de către un tânăr, în vârstă de 23 de ani. Astfel, în vederea administrării materialului probator, la data de 20 octombrie 2023, a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, bănuitul fiind depistat şi condus la audieri.

Cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior, faţă de acesta, fiind dispusă măsura arestului preventiv, pentru 30 de zile. Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigaţii Criminale –  Sector 4, sub supravegherea procurorului specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de racolarea minorilor în scopuri sexuale şi viol.

ADVERTISEMENT

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi a specialistului IT din cadrul Parchetului de lângă Curtea de Apel Bucureşti”, se arată în comunicatul Poliţiei Capitalei.

Pentru evitarea ca astfel de situaţii să nu se mai repete, oamenii legii şi procurorii specializaţi în investigarea unor cazuri similare fac o serie de recomandări de care trebuie să se ţină seama la navigarea pe site-urile de dating.

ADVERTISEMENT

Astfel, atunci când aleg o victimă, infractorii au două motivaţii principale. Primul este de natură sexuală, cu obiectivul de a obţine materiale cu caracter sexual (fotografii sau înregistrări video) sau o întâlnire în persoană, în scopuri sexuale.

Un alt interes este cel economic, obiectivul fiind de a obţine foloase materiale, bani sau diverse bunuri de valoarea, în urma şantajului. Mesajul poliţiilor din întreaga Europă pentru victime este: “Nu plătiţi şi să nu vă fie ruşine să raportaţi fapta”.

ADVERTISEMENT

Una dintre recomandările principale pentru copii este aceea că prietenii din mediul online trebuie sa fie doar cei pe care îi cunosc în realitate. De asemenea, minorii nu trebuie să accepte niciodată să se întâlnească direct cu cineva pe care l-a cunoscut online. Şi, de asemenea, copiii să nu folosească niciodată telefonul personal pentru a suna pe cineva cunoscut pe internet.

ADVERTISEMENT