News

O fată de 17 ani, violată în zona gării din Câmpia Turzii. Făptașul a fost prins la scurtă vreme de către polițiști

O fată de 17 ani a fost bătută și apoi violată în zona gării din orașul Câmpia Turzii, iar polițiștii au reușit să-l prindă pe autor în mai puțin de 24 de ore.
09.09.2023 | 17:07
O fata de 17 ani violata in zona garii din Campia Turzii Faptasul a fost prins la scurta vreme de catre politisti
O fată de 17 ani fost violată în Câmpia Turzii/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, o fată de numai 17 ani a fost bătută și apoi violată, în zona căii ferate din apropierea gării din Câmpia Turzii. După ce a mers la poliție și a depus plângere penală, oamenii legii au reușit să-l prindă pe autor, un bărbat în vârstă de 40 de ani, scrie Turda News.

La data de 8 septembrie în jurul orei 23, polițiștii din cadrul secției regionale transporturi au fost sesizați prin apel la 112 despre faptul că în zona triajului din stația CF Câmpia Turzii, o minoră a fost agresată sexual. Din primele cercetări demarate, s-a constatat că o minoră în vârstă de 17 ani, a fost agresată fizic și violată de o persoană de sex masculin.

ADVERTISEMENT

Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale. În cauză polițiștii secției regionale de transporturi Cluj-Napoca efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de viol, în vederea depistării autorului și luarea măsurilor legale” a transmis inițial IPJ Cluj.

Bărbatul a fost identificat și reținut în cursul acestei zile, fiind vorba de o persoană de 40 de ani care lucrează la o companie de salubritate din Câmpia Turzii. Bărbatul locuiește într-o zonă cunoscută de localnici drept „comunitatea ICAR”, aflată la marginea orașului, unde câteva zeci de familii de romi s-au stabilit pe locul unde a funcționat Institutul de Cercetări Agronomice al României din Câmpia Turzii.

ADVERTISEMENT

Fete, abuzate de agresori cunoscuți pe internet

Un alt caz recent în care o tânără a fost violată a avut loc la Iași, aceasta căzând victimă unui coleg care o invitase acasă ca să învețe împreună la matematică. „În data de 28 iulie 2023, în intervalul orar 16:00 -19:00, în timp ce persoana vătămată de gen feminin se afla într-un apartament în care locuia suspectul, ar fi fost lipsită în mod ilegal de acesta, prin legarea mâinilor cu o curea, fiind totodată constrânsă de suspect să întreţină raporturi şi acte sexuale cu acesta”, declara Ștefan Fânaru, reprezentat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Băiatul a obligat-o să doarmă la el peste noapte, după care a violat-o din nou dimineața. Finalmente, fata a reușit în cele din urmă să scape din apartamentul violatorului și să fugă acasă la părinți, care au însoțit-o la secția de Poliție pentru a depune plângere.

ADVERTISEMENT

Tot o minoră, de 15 ani, a fost victima unei agresiuni sexuale în București, autorul fiind un bărbat cu zece ani mai în vârstă. Cei doi s-ar fi cunoscut prin intermediul internetului, iar la un moment dat fata a acceptat o întâlnire față în față cu bărbatul.

La data de 29 iulie 2023, Secţia 15 Poliţie a fost sesizată, prin sistem 112, cu privire la faptul că o minoră, în vârstă de 15 ani, ar fi fost victima unei infracţiuni de viol. Din cercetări, s-a stabilit că minora ar fi cunoscut în mediul online un tânăr, iar la data menţionată, în jurul orei 20.30, în timp ce se aflau într-un autoturism parcat pe o stradă din Sectorul 4, prin constrângere, împotriva voinţei persoanei vătămate, tânărul ar fi întreţinut raporturi sexuale orale cu aceasta, după ce în prealabil ar fi atins-o în mai multe zone ale corpului”, a anunțat Poliția Capitalei.

ADVERTISEMENT

Tot în luna iulie, un caz similar a avut loc într-o localitate din județul Dâmbovița. O minoră de 15 ani din județul Argeș a fost violată de un bărbat de 28 de ani pe care îl cunoscuse pe Facebook. Părinții fetei au dat-o dispărută, iar agresorul a dus-o la poliție de bunăvoie. Însă la secție fata a povestit polițiștilot că a fost violată, iar bărbatul a fost reținut.

ADVERTISEMENT