News

Fată de 15 ani, dată dispărută și căutată de polițiști. Cei care au văzut-o sunt rugați să sune la 112

Polițiștii din Sibiu cer ajutorul populației pentru găsirea unei fete de 15 ani, dată dispărută după ce a plecat de acasă sâmbătă dimineața
12.08.2023 | 19:11
Fata de 15 ani data disparuta si cautata de politisti Cei care au vazuto sunt rugati sa sune la 112
Fată dispărută în județul Sibiu, căutată de polițiști. Sursa foto: Poliția Română
ADVERTISEMENT

Deși nu au trecut 12 ore de la dispariția fetei, oamenii legii încearcă să afle locul unde se află fata de cincisprezece ani cât mai repede cu putință. Polițiștii au transmis că fata a plecat de acasă în mod voluntar, iar părinții nu știu unde s-ar fi putut afla.

Fată de 15 ani, căutată de polițiști

Polițiștii din Sibiu au transmis sâmbătă că încearcă să găsească o tânără minoră, în vârstă de 15 ani, plecată de acasă în această dimineață, fără a mai reveni.

ADVERTISEMENT

„Poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Sibiu desfăşoară activităţi specifice în vederea depistării unei minore în vârstă de 15 ani, părinţii minorei sesizând în cursul zilei de sâmbătă plecarea voluntară a acesteia de la domiciliu”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Sibiu.

IPJ Sibiu precizează că mama fetei a sesizat autoritățile asupra faptului că fiica sa, Ciurar Andreea Larisa, în vârstă de 15 ani, a plecat în jurul orei 9,40, de la domiciliul din municipiul Sibiu, în mod voluntar. Mama tinerei a precizat că nu știe nici măcar unde sau în ce direcție a plecat aceasta.

ADVERTISEMENT

„La data plecării de acasă minora purta echipament tip sport de culoare negru/roşu, încălţăminte tip sport de culoare negru. Fata are înălţime – 140 cm, greutate – 45 kg, păr de culoare negru, ochi căprui, ten piele brun.

Cetăţenii care pot oferi informaţii despre această minoră sunt rugaţi să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112”, se mai arată în comunicatul IPJ Sibiu.

ADVERTISEMENT

Tânără găsită prin sistemul Ro-Alert

Doar în urmă cu o săptămână în Capitală o tânără dată dispărută a fost găsită cu ajutorul sistemului Ro-Alert. Cazul a părut unul desprins din filmele polițiste. Asta pentru că s-a dovedit că bărbatul care a sunat la 112, după ce autoritățile au cerut ajutorul populației prin sistemul Ro-Alert, era chiar cel care o răpise și abuzase pe fata dispărută.

Reamintim că vinerea trecută, în data de 4 august, românii din zona Capitalei au primit un mesaj Ro-Alert cu privire la dispariția unei fete de 11 ani, din comuna Afumați, Ilfov. La doar câteva ore distanță, Poliția Capitalei anunța că fata a fost găsită de către autorități, după ce un bărbat a sunat la numărul 112, în urma mesajului primit prin sistemul de urgență.

ADVERTISEMENT

După ce copila a povestit polițiștilor ce s-a întâmplat, anchetatorii au realizat că bărbatul care sunase la 112 era chiar răpitorul fetei. Copila le-a spus oamenilor legii că cel care a sunat la 112 este cel care a răpit-o, a dus-o la el acasă şi a abuzat-o. Instanța a admis propunerea procurorilor de arest preventiv pentru 30 de zile.

În luna mai a anului trecut, în urma unui proiect realizat de către STS și Poliția Română, a fost lansat sistemul RO-Alert – Copil dispărut. Pe pagina cu copiii dați dispăruți a Poliției Române sunt în prezent 110 copii.

ADVERTISEMENT