News

Fată de 15 ani din Iași, lovită pe trecerea de pietoni de un autobuz. Șoferul vehiculului, surprins cu o bere în mână

O fată de 15 ani din Iași a fost lovită pe trecerea de pietoni de un autobuz. Șoferul vehiculului a fost surprins cu o bere în mână.
17.06.2021 | 20:51
Fata de 15 ani din Iasi lovita pe trecerea de pietoni de un autobuz Soferul vehiculului surprins cu o bere in mana
ADVERTISEMENT

O adolescentă de 15 ani din Iaşi a fost lovită, joi după amiază, de un autobuz într-o zonă intens circulată din oraș.

Incidentul este cu atât mai grav cu cât a avut loc pe trecerea de pietoni. În plus, șoferul mijlocului de transport în comun era băut.

ADVERTISEMENT

Fată de 15 ani, lovită pe trecerea de pietoni de un autobuz, la Iași

Tânăra a fost transportată de urgență la spital, iar polițiștii au început cercetările. În urma testării cu aparatul alcooltest a șoferului, a rezultat o valoare de 0,17mg/l alcool pur în aerul expirat.

”În zona Bicaz, la o trecere de pietoni în care maşinile erau foarte aproape de trecere, şoferul a frânat şi din păcate a existat un contact.

ADVERTISEMENT

E fetiţă şi veştile nu sunt foarte bune încă, dar ne rugăm. Trebuie să vedem la proba biologică dacă şoferul era băut. Au mai fost cazuri în care proba în care a suflat în aparat nu a fost concludentă”, au transmis reprezentanţii Companiei de Transport Public (CTP) Iaşi.

În continuare, cei de la Poliție, alături de reprezentanţii Primăriei Iaşi vor efectua verificări pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs accidentul şi tragerea la răspundere a tuturor celor care se fac vinovaţi.

ADVERTISEMENT

În acest caz, s-a implicat și primarul Mihai Chirica. El a cerut un control urgent, urmat de măsuri imediate şi severe în urma accidentului. De asemenea, edilul a cerut conducerii CTP să facă verificări şi să îi prezinte de urgenţă un raport în legătură cu împrejurările în care s-a produs accidentul soldat cu rănirea unei persoane tinere.

Primarul a dispus şi constituirea unei comisii de anchetă la nivelul municipalităţii care să controleze modalitatea în care şoferii şi vatmanii sunt verificaţi la intrarea pe traseu şi în timpul activităţii. Controalele vor fi făcute în colaborare cu Poliţia Rutieră, iar rezultatele vor fi comunicate public în cel mai scurt timp cu putinţă.

ADVERTISEMENT

Șoferul vehiculului, surprins cu o bere în mână

La câteva ore după accident, în presa locală au apărut imagini care dovedesc posibilul consum de alcool al șoferului de autobuz.

Șoferul vehiculului, surprins cu o bere în mână. Sursa foto: Ziarul de Iași

Acesta a fost surprins de camere (ora 14.00) cu o bere în mână în timp ce urca în mijlocul de transport. Ulterior, la control, el a avut o alcoolemie de 0,17 mg/l în aerul expirat. Accidentul a avut loc în jurul orei 16:15, scrie Ziarul de Iași.

ADVERTISEMENT
Tags: