News

Fata lui Vasile Blaga a divorțat în mare secret! Ce sumă uriașă are de returnat Agathe

Agathe, fata politicianului Vasile Blaga, a divorțat în secret, separându-se de Ioan Rudeanu, cu care are un copil. Agathe a primit recent și o lovitură dură din partea judecătorilor.
21.08.2021 | 09:55
Fata lui Vasile Blaga a divorțat în secret de afaceristul cu care are un băiat
ADVERTISEMENT

Vasile Blaga este unul dintre numele grele ale politicii autohtone. La 65 de ani, demnitarul a bifat o mulțime de funcții înalte, cum ar fi: parlamentar în mai multe mandate, președintele PDL, președintele Senatului, ministru de Interne sau ministru al Dezvoltării Regionale.

În prezent europarlamentar, Vasile Blaga, tată a doi copii, Sebastian și Agathe, a devenit și bunic în 2012, când fata lui i-a dăruit un nepoțel. Dacă Sebastian s-a iubit ani buni cu Alina Binder, actuala soție a Principelui Nicolae, Agathe s-a căsătorit în 2008 cu omul de afaceri Ioan Rudeanu.

ADVERTISEMENT

Intrarea în insolvență a firmei a destabilizat familia lui Agathe

Dar nu a durat mult și problemele au apărut în cadrul familiei Rudeanu. Și asta pentru că, după nașterea băiatului, în 2012, cuplul Agathe-Ioan s-a confruntat cu intrarea în insolvență a firmei familiei, care derula afaceri în Valea Jiului.

”Firma de pază a foştilor ofiţeri, Victor Nicolae Mecu şi Alexandru Marian Niculescu, a intrat în insolvenţă din cauza datoriei pe care Agathe Rudeanu, fostă Blaga, şi soţul ei, Ioan Andrei Rudeanu, o au faţă de aceştia încă din 2014 – nu mai puțin de 1,3 milioane de lei. 

ADVERTISEMENT

Banii provin dintr-un contract încheiat la data de 10.01.2014. Atunci, firma foştilor ofiţeri SRI a subcontractat servicii de pază la minele Petrila şi Paroşeni de la societatea soţilor Rudeanu, care primiseră contractul de la Societatea Naţională de Închideri Mine Vale Jiului SA. 
 
Între timp, şi afacerea soţilor Rudeanu, Axis Corporate Security SRL, a intrat în insolvenţă. Foştii ofiţeri îi acuză că au înstrăinat activele firmei chiar înainte de insolvenţă, către o altă firmă a fiicei lui Blaga, beneficiara unor contracte cu statul.

Potrivit tabelului revizuit al creanţelor Axis Corporate Security, din aprilie 2016, firma soţilor Rudeanu are datorii de 5.138.936,13 lei către 40 de creditori. Cei mai mulţi bani îi are de recuperat ANAF- 4.415.529 lei, care s-a constituit în iunie 2015 ca parte civilă şi în procesul penal al lui Ioan Rudeanu pentru recuperarea unui prejudiciu de 25.319.360 lei. Al doilea cel mai important creditor este Team TG Guard SRL din Târgu Jiu, firma foştilor ofiţeri SRI Victor Mecu şi Alexandru Niculescu având de recuperat 1.386.936,13 lei.”, nota jurnalul.ro în 2016.

ADVERTISEMENT

Fostul soț al lui Agathe, necazuri mari cu legea

Supărarea socrului Vasile Blaga pe ginerele Ioan Rudeanu – care deținea o firmă de protecție și pază – a cunoscut un maximum istoric în momentul în care acesta a fost reținut de autorități și condamnat apoi, în primă instanță, la 3 ani de închisoare într-un dosar de evaziune fiscală.

Ruptura era practic inevitabilă în familie, așa că Agathe (38 de ani) a divorțat în mare secret de Ioan Rudeanu, revenind la numele de fată. Copilul cuplului – astăzi în vârstă de 9 ani – a rămas cu mama, așa cum se întâmplă în majoritatea separări fără alte probleme specifice.

ADVERTISEMENT

Fata lui Vasile Blaga are de returnat o sumă uriașă

Numai că veștile proaste au continuat să vină pentru fata lui Vasile Blaga. Potrivit informațiilor aflate în exclusivitate de FANATIK, judecătorii au decis că Agathe trebuie să returneze un împrumut contractat în timpul căsniciei cu Ioan Rudeanu, în valoare de circa 100.000 de euro.

”Obligă pârâta (n.r. fata lui Vasile Blaga) la plata către reclamant a sumei de 450000 lei, cu titlu restituire împrumut”, așa suna decizia instanței. Imediat, fata lui Vasile Blaga – care este mediator- a făcut apel, care se va judeca cel mai probabil luna viitoare.

ADVERTISEMENT