News

Ramzan Kadîrov ar fi grav bolnav. Boala fatală de care suferă liderul cecen: ”Nu-i lasă nicio șansă de însănătoșire”

Liderul cecen Ramzan Kadîrov ar suferi de o boală gravă, care nu-i oferă nicio șansă de a se face bine. În alte cuvinte, moartea sa este inevitabilă.
22.04.2024 | 20:26
Ramzan Kadirov ar fi grav bolnav Boala fatala de care sufera liderul cecen Nui lasa nicio sansa de insanatosire
Ramzan Kadîrov ar fi grav bolnav. Boala fatală de care suferă liderul cecen: ”Nu-i lasă nicio șansă de însănătoșire”. Foto: Libertatea
ADVERTISEMENT

Cel puțin asta scrie publicația independentă rusă Novaia Gazeta Europe. Această boală ar fi un motiv real de îngrijorare pentru oficialii ceceni, însă nu ar fi pentru prima oară când presa occidentală sau independentă rusă l-ar îngropa pe Ramzan Kadîrov sau pe Vladimir Putin.

Boala fatală de care suferă liderul cecen Ramzan Kadîrov

”Liderul cecen Ramzan Kadîrov este grav bolnav. Suferă de necroză pancreatică, care nu-i lasă nicio șansă de însănătoșire”, arată Novaia Gazeta. Cert e că oficialii ceceni au negat vehement în ultimele luni că Ramzan Kadîrov ar fi bolnav. Același lucru s-a întâmplat și cu oficialii de la Kremlin când s-a vorbit despre nenumăratele boli de care ar suferi Vladimir Putin.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, chiar dacă din partea cecenilor orice informație de acest tip este respinsă categoric, specialiștii cred că nimeni nu poate contesta că există deja schimbări bruște de aspect și comportament al liderului cecen. Conform Novaia Gazeta ar exista deja inclusiv o schimbare de program a liderului cecen, adaptată pe nevoile bolii.

Sursa citată menționează că liderul cecen a fost diagnosticat pentru prima dată cu necroză pancreatică în ianuarie 2019, însă atunci Ramzan Kadîrov nu a ținut secret faptul că a fost nevoit ”să își ia concediu pentru că ar fi temporar inapt pentru muncă”. Mai mult, în luna octombrie, Ramzan Kadîrov dispărea de ”pe radar”, astfel că pe rețelele de socializare se vorbea mult despre moartea sa.

ADVERTISEMENT

S-ar fi scris inclusiv că acesta a fost otrăvit de un medic al său, pe care ulterior l-a asasinat, însă e neclar dacă vreodată a existat cel puțin un sâmbure de adevăr în toate aceste informații. Totuși, conform Novaia Gazeta, Ramzan Kadîrov a slăbit brusc încă din 2019, astfel că pierderea bruscă în greutate ar fi un simptom inițial al necrozei pancreatice.

Ramzan Kadîrov ar suferi de o boală grea, aproape incurabilă

Boala este extrem de gravă, provoacă dureri mari, e aproape imposibil de tratat și are o rate foarte mare de mortalitate. Așadar, starea de sănătate a lui Kadîrov s-a deteriorat brusc, iar rudele și oficialii ceceni se așteaptă la ce e mai rău. Inclusiv la Moscova îngrijorările sunt mari, pentru că e neclar cum va fi gestionată tranziția de putere după ipotetica moarte a lui Kadîrov. Asta, deși jurnaliștii ruși scriu că Apti Alaudinov, șeful forțelor special cecene, ar fi înlocuitorul lui Kadîrov.

ADVERTISEMENT

”Chiar și cel mai neatent observator ar fi putut să observe cum, ca urmare a insuficienței renale și a stagnării fluidelor în plămâni, Kadîrov crescuse în dimensiuni”, au remarcat jurnaliștii de la Novaia Gazeta. De altfel, specialiștii au remarcat cum abdomenul lui Kadîrov a căpătat formele unei ascite pancreatice.

”Kadîrov s-a confruntat cu lipsa de oxigen, avea dificultăți de vorbire, mergea încet și se îmbrăca prea călduros pentru climatul cecen”, au mai precizat jurnaliștii. Mai mult, se pare că liderul cecen a fost internat inclusiv la terapie intensivă în luna septembrie 2023.

ADVERTISEMENT

Aici ar fi avut insuficiență pulmonară acută, care s-a dezvoltat în urma unei ”supradoze cu tranchilizant Dormicum”. Acest sedativ puternic este utilizat în mod normal pentru a-i calma pe acei pacienți care se pregătesc de o intervenție chirurgicală, însă Kadîrov ar fi luat medicamentul pentru că ar fi suferit de dureri puternice, dar și de anxietate și insomnie. Ramzan Kadîrov ar fi fost în acel moment într-o ”comă indusă medical”.

ADVERTISEMENT