Simona Halep

Favoritisme la Australian Open 2021? Unde va fi carantinată Simona Halep

09.01.2021 | 14:25
Favoritisme la Australian Open 2021 Unde va fi carantinata Simona Halep
ADVERTISEMENT

În acest an, turneul de la Australian Open se va desfășura sub semnul pandemiei de coronavirus. Organizatorii au anunțat unde va fi carantinată Simona Halep și ceilalți sportivi, însă deja această decizie naște controverse între tenismeni, care fac acuzații grave.

Deși inițial se credea că Simona Halep nu va merge la Adelaide, organizatorii au schimbat în ultimul moment decizia. Toți sportivii care vor participa la primul turneu de Grand Slam al anului vor fi carantinați la Melbourne sau la Adelaide.

ADVERTISEMENT

Doar că jucătorii acuză că starurile din ATP și WTA sunt privilegiate și vor avea parte de condiții superioare la Adelaide, în timp ce la Melbourne vor fi trimise aproximativ 50 persoane.

Simona Halep va fi carantinată în resortul de la lux de la Adelaide

Simona Halep și alte nume importante precum Rafael Nadal, Novak Djokovic, Naomi Osaka, Serena Williams sau Dominic Thiem vor beneficia de condițiile ultramoderne din resortul de la Adelaide.

ADVERTISEMENT

Au apărut însă și voci critice, nemulțumite că starurile din ATP și WTA vor avea parte de condiții diferite la Adelaide, net superioare celor care vor fi carantinați la Melbourne.

Astfel, carantinarea jucătorilor de la Australian Open naște dezbateri în contradictoriu în tenisul mondial, mai ales că sportivii vor fi nevoiți să stea nu mai puțin de 14 zile în carantină, iar sportivii sunt nemulțumiți de felul în care au fost distribuiți.

ADVERTISEMENT

Jeremy Chardy a fost cel mai vocal contestatar: „Au o grămadă de privilegii. E ciudat”

Jeremy Chardy este unul dintre cei mai vocali contestatari ai acestor decizii luate de organizatorii de la Australian Open, pe care îi acuză de favoritisme: „Acest anunț a venit parcă de nicăieri, toți am fost surprinși când am auzit de asta. Este foarte ciudat, ca să mă exprim elegant. Vor avea chiar posibilitatea să meargă la sala de forță și să se antreneze acolo, la hotel, să-și facă exercițiile în mod normal. Toți vor putea ieși, se vor putea recrea, vor putea chiar să trăiască normal”, a șocat tenismenul.

„Ei au oricum o grămadă de privilegii. Dacă vor putea face mai mult decât noi, cei carantinați la Melbourne, deja nu mai e vorba despre aceeași pregătire. E ciudat pentru un sport în care se presupune că toți plecăm din același loc. Dacă aș fi pe locul patru ATP, aș fi clar foarte deranjat, aș fi învins din start. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă Roger Federer ar fi acceptat să vină”, a declarat Jeremy Chardy pentru L’Equipe, citat de Eurosport.

ADVERTISEMENT

Nici liderul clasamentului WTA, Ashleigh Barty, nu este mulțumită de această decizie. Inițial trebuia să fie carantină și ea la Adelaide, însă în ultima clipă a fost înlocuită pe listă cu Serena Williams.

ADVERTISEMENT