Sport

Fază șocantă la turneul ATP de la Brisbane. Un șarpe extrem de veninos a intrat pe teren

Un șarpe veninos și-a făcut apariția pe teren la duelul dintre Dominic Thiem și James McCabe. Din fericire, animalul a fost înlăturat, iar duelul s-a terminat fără incidente.
30.12.2023 | 16:25
Faza socanta la turneul ATP de la Brisbane Un sarpe extrem de veninos a intrat pe teren
Un sarpe si-a facut aparitia pe teren la Brisbane International
ADVERTISEMENT

Dominic Thiem, fostul campion al US Open, a avut parte de o confruntare neașteptată în prima rundă a calificărilor pentru Brisbane International, unde a fost nevoit să lupte nu doar cu adversarul său australian James McCabe, ci și cu o prezență neobișnuită pe teren – un șarpe veninos care a forțat suspendarea jocului.

Un șarpe veninos și-a făcut apariția la Brisbane International

În ciuda incidentului cu reptila periculoasă, Thiem, în vârstă de 30 de ani, a reușit să revină spectaculos după ce a pierdut primul set cu 2-6, salvând trei puncte de meci în setul al doilea și învingând în cele din urmă cu 2-6, 7-6 (7-4), 6-4.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, momentul tensionat a adus un alt aspect neobișnuit în lumea tenisului, iar Thiem a declarat ulterior că a fost o situație periculoasă și inedită: “Sunt un mare iubitor al animalelor, în special al celor exotice.

Dar au spus că era un șarpe foarte veninos și era aproape de copiii care aduceau mingile, așa că era o situație cu adevărat periculoasă. Este ceva ce nu mi s-a întâmplat niciodată și ceva ce cu siguranță nu voi uita niciodată”

ADVERTISEMENT

Reprezentanții de securitate au fost chemați atunci când fani de pe marginea terenului au observat prezența șarpelui. Jocul a fost temporar întrerupt, dar un vânător de șerpi a capturat reptila – un șarpe brun estic de 50 de centimetri, unul dintre cei mai veninoși șerpi din lume. După eliminarea pericolului, jocul a fost reluat.

Eastern brown snake, o specie periculoasă

Thiem și-a continuat parcursul și acum se află la doar o victorie distanță de a accede în tabloul principal al turneului. Cu toate acestea, povestea recentă a carierei lui Thiem a fost marcată de dificultăți, inclusiv o cădere în clasamentul mondial până în afara primei sute și o revenire dificilă din cauza unei accidentări la încheietură.

ADVERTISEMENT

În prezent clasat pe locul 98 în lume, Thiem se bazează acum pe jocurile de rezultate pentru a evita calificările la Australian Open, după ce a ratat la limită intrarea pe tabloul principal.

Eastern brown snake este unul dintre cei mai veninoși șerpi din lume și este originar din Australia. Acesta face parte din familia Elapidae și este cunoscut pentru agresivitatea sa atunci când este provocat.

ADVERTISEMENT

Cu o lungime variind între 1,2 și 1,8 metri, eastern brown snake este recunoscut prin culoarea sa variată, de la maro deschis la maro închis, și prin aspectul său subțire și agil. În ciuda numărului relativ redus de întâlniri cu oamenii, mușcătura acestui șarpe este extrem de periculoasă din cauza veninului său potent.

ADVERTISEMENT