Sport

Rafael Nadal se întoarce pe teren în 2024. La ce turneu și-a anunțat participarea

Chinuit de probleme medicale, Rafael Nadal a ratat tot anul 2023. Însă, ibericul este pregătit de un nou sezon și a anunțat cu ce turneu va începe.
01.12.2023 | 17:53
Rafael Nadal se intoarce pe teren in 2024 La ce turneu sia anuntat participarea
Chinuit de probleme medicale, Rafael Nadal a ratat tot anul 2023. Însă, ibericul este pregătit de un nou sezon și a anunțat cu ce turneu va începe. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Fostul lider mondial nu a mai jucat un meci de când a fost eliminat în turul 2 al Australian Open la începutul acestui an, din cauza unei leziuni de gradul 2 la mușchiul iliopsoas de la piciorul stâng.

La ce turneu și-a anunțat participarea Rafael Nadal

Deși s-a crezut că Nadal va reveni după 8 săptămâni în circuit, accidentarea s-a dovedit a fi mult mai gravă, a fost nevoie de operație și acesta nu a mai jucat în 2023. Dar spaniolul a venit cu o veste mare și a anunțat că este gata de luptă pentru noul sezon.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că au fost voci care au insistat că mai degrabă s-ar retrage, Rafael Nadal a tras tare cu recuperarea și a mai trecut un hop. Astfel, el va deschide 2024 cu o participare la turneul ATP 250 de la Brisbane.

”După un an de absență din competiție, este timpul să revin. O voi face la Brisbane, în prima săptămână din ianuarie. Ne vedem acolo”, a spus Nadal, într-o înregistrare video postată pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Turneul de la Brisbane, care revine după o pauză de patru ani în circuitul ATP, se va desfășura între 31 decembrie și 7 ianuarie. Spaniolul va participa pentru a doua oară la această întrecere, după ce în 2017 a făcut sferturi de finală.

Nadal se retrage la finalul lui 2024

Luna trecută, directorul Australian Open, Craig Tiley, a confirmat că Rafael Nadal va participa la primul turneu de Grand Slam al anului, care se va desfășura la Melbourne Park în perioada 14-28 ianuarie.

ADVERTISEMENT

”Putem să anunțăm în exclusivitate că Rafa se va întoarce la Melbourne! A lipsit din circuit anul trecut și am vorbit cu el în ultimele zile. Pot să confirm că revine în sezonul care urmează, ceea ce ne emoționează pe toți. Este incredibil, o știre magnifică!”, a fost anunțul făcut de Craig Tiley.

Uriașul jucător spaniol a declarat că se așteaptă să se retragă după sezonul 2024, o serie de accidentări limitându-i aparițiile în circuit. El a ieşit din Top 100 pentru prima dată în ultimii 20 de ani şi a coborât pe locul 633 mondial, dar este eligibil pentru un clasament protejat după ce a fost accidentat şi nu a participat la niciun eveniment timp de cel puţin şase luni.

ADVERTISEMENT

Nadal şi-a exprimat anterior dorinţa de a mai juca la un French Open şi de a reprezenta Spania la Jocurile Olimpice de la Paris de anul viitor, înainte de a se retrage la finalul celui de-al 23-lea sezon în circuit.

ADVERTISEMENT
Tags: