Sport

Faze de penalty analizate cu VAR în Dinamo – Rapid. Cum au judecat Găman și Hațegan

Rapidiștii au solicitat lovitură de pedeapsă la doar două minute după pauză la derby-ul cu Dinamo.
27.01.2024 | 21:53
Faze de penalty analizate cu VAR in Dinamo  Rapid Cum au judecat Gaman si Hategan
Rapidiștii au cerut penalty la intrarea lui Darko Velkovski asupra lui Albion Rrahmani
ADVERTISEMENT

În minutul 47 al meciului Dinamo – Rapid, Darko Velkovski l-a împiedicat pe Albion Rrahmani în careu, dar centralul George Găman a lăsat jocul să continue. Unul dintre comentatorii partidei a exclamat imediat: “În mod normal ar trebui acordat penalty”. Click pentru video cu faza.

Rapidiștii au cerut penalty la intrarea lui Darko Velkovski asupra lui Albion Rrahmani

Meciul a fost întrerupt pentru ca arbitrii de la VAR să analizeze faza. Reluările au arătat cum dinamovistul Velkovski îi pune piciorul în față lui Rrahmani. După ce faza a fost analizată, Găman a făcut semn ca jocul să continue.

ADVERTISEMENT

Probabil cei de la VAR au considerat că intervenția dinamovistului nu a avut suficientă intensitate pentru a fi considerat fault. Acesta ar putea fi motivul și pentru care nu l-au chemat pe central să vadă faza pe monitor. Rapidiștii sperau să obțină lovitură de pedeapsă, mai ales Rrahmani acuzând că a fost împiedicat de fundașul dinamovist fără ca acesta să atingă mingea.

Încă un penalty cerut de rapidiști în minutul 74

Rapidiștii au solicitat încă un penalty în minutul 74. Papeau și-a preluat mingea în careul rivalilor, după o pasă a lui Borza. Balonul l-a șters pe mână pe Cristian Costin, dar George Găman nu a avut nicio ezitare și a lăsat jocul să continue, spre nemulțumirea oaspeților.

ADVERTISEMENT

Darko Velkovski a debutat la Dinamo

Derby-ul cu Rapid a fost meciul de debut pentru macedoneanul Darko Velkovski. Zeljko Kopic și-a pus mari speranțe că fundașul central este soluția pentru a aduce o mai mare siguranță în defensiva roș-albilor. Macedoneanul a jucat în centru, între Lucas Alves și Homawoo.

Giani Kiriță este foarte îngrijorat în ceea ce privește situația lui Dinamo. Fostul fundaș al “câinilor” nu-i dă mari șanse lui Kopic în misiunea de a salva echipa de la retrogradare.

ADVERTISEMENT

“Doar printr-o minune, eu o văd doar printr-o minune. Nu știu ce poate să se întâmple, ați văzut și Botoșani bate CFR, incredibil. Niciodată în viață nu credeam așa ceva.

Kopic a venit cu o mentalitate bună, doar că îmi place ce face cu sistemul ăsta cu 3 fundași, trebuie să îl schimbe imediat. Câștigi un jucător, bagi un vârf, te duci pe atac. Joacă în 4, e mult mai simplu. (n.r. cu cine ai juca lângă Velkovski) Acum depinde, l-aș pune pe Homawoo. Să își revină puțin că e înalt, poate să dea de acolo, să țină linia de fund, să câștige duelurile la cap că am văzut că pasează bine.

ADVERTISEMENT

Dacă simplifică jocul doar trebuie să dea pase simple, să nu mai dai cu stângul în dreptul. Trebuie lucrat. Ai o săptămână înainte să pregătești un meci, hai să ne înțelegem, ai timp. Numai asta aș face cu toți fundașii, agresivitate, poziționare, diagonale, pase simple, ieșire, alunecări. Numai asta aș face”, a spus Kiriță la FANATIK SUPERLIGA, emisiune în direct de la ora 10:30 pe site-ul FANATIK.RO în fiecare luni, marți și vineri.

Ahmed Bani pleacă de la Dinamo

Zeljko Kopic nu se mai bazează pe Ahmed Bani și a decis să-l lase să plece. FANATIK a anunțat în exclusivitate că mijlocașul ofensiv se va transfera în Liga 2 Casa Pariurilor. Unirea Slobozia, echipă care se bate la promovare, este în negocieri avansate cu roș-albii. Adrian Mihalcea, care îl cunoaște pe Bani de când o antrena pe Dinamo, este cel care l-a cerut pe tânărul fotbalist.

ADVERTISEMENT
Tags: