Sport

Dinamo – Rapid 1-2, în etapa a 23-a din SuperLiga. Burmaz își duce echipa pe 2. Cum arată clasamentul

Rapid s-a impus pe Arena Națională în fața celor de la Dinamo, scor 2-1. Cu cele trei puncte luate înainte de final, giuleștenii sunt pe locul 2 în SuperLiga.
27.01.2024 | 18:27
Dinamo  Rapid 12 in etapa a 23a din SuperLiga Burmaz isi duce echipa pe 2 Cum arata clasamentul
Dinamo - Rapid 1-2, în etapa 23 din SuperLiga. Burmaz mărește diferența înainte de final
ADVERTISEMENT
27-01-2024
16:23

Dinamo - Rapid 1-2 (Abdallah 45+1 / Papeau 44, Burmaz 90)

Clasament SuperLiga
Clasament SuperLiga

VIDEO

Min. 90+9 – Final de meci!

Min. 90 – GOOOL Rapid! Burmaz mărește diferența înainte de final cu un șut foarte bun din întoarcere.

Min. 87 – Ocazie mare de gol pentru Rapid. Burmaz primește balonul în careul mic. Atacantul a oferit o ratare incredibilă după ce a încercat să trimită balonul în poartă printr-o alunecare, iar mingea l-a lovit direct pe Golubovic.

Min. 56 – Dinamo foarte aproape de gol. Gregorio trimite o pasă pe sus către Politic, iar atacantul lui Dinamo preia mingea foarte bine, dar șutează puternic direct în bara transversală.

Min. 49 – Ocazie mare pentru Dinamo. Ilic trimite un șut periculos, însă Gregorio pune piciorul și deviază balonul puțin peste poartă.

Min. 45+1 – GOOOL Dinamo! Abdallah primește balonul în careu și egalează înainte de pauză cu o super execuție. Atacantul trimite mingea în poartă cu călcâiul.

Min. 44 – GOOOL Rapid! Papeau deschide scorul după o pasă perfectă primită în careu de la El Sawy.

Min. 21 – Dinamo aproape de a deschide scorul. După o lovitură liberă, mingea ajunge într-o zonă periculoasă a careului. “Câinii” au încercat să trimită balonul în poartă, însă Iacob o salvează pe Rapid.

Min. 2 – Ocazie mare pentru Dinamo. Abdallah rămâne singur cu portarul, dar Aioani reușește să respingă pericolul și reține balonul.

Min. 1 – Start de meci!


Dinamo: Golubovic – Lucas, Velkovski, Homawoo – De Moura, Ilic, Pavicic, Amzăr – Abdallah, Gregorio, Politic. Rezerve: Răilean, D. Iglesias, M. Irimia, P. Neagu, A. Bani, R. Grigore, Dr. Irimia, Milanov, Cr. Costin, Ghezali, Patriche. Antrenor: Zeljko Kopic. 

  • Darko Velkovski este titular și va debuta în tricoul „alb-roșu” contra Rapidului.

Rapid: Aioani – Onea, Săpunaru, P. Iacob, Braun – Hasani, Al. Albu, Djokovic – Papeau, Rrahmani, El Sawy. Rezerve: Drăgia – Dr. Grigore, I. Cristea, Borza, Bădescu, Oaidă, Bamgboye, Al. Ioniță II, Cîrjan, Burmaz, Soni. Antrenor: Cristiano Bergodi. 

Derbyul bucureștean Dinamo – Rapid are loc sâmbătă, 27 ianuarie, cu începere de la ora 20:00, în cadrul etapei a 23-a din SuperLiga. Rapid a început anul cu un miracol, revenind pe teren propriu de la 3-1 pentru FC U Craiova 1948 în minutul 75 la o victorie cu 4-3. Dinamo a pierdut cu 1-0 pe terenul Petrolului, la Ploiești.

Unde se joacă derbyul Dinamo – Rapid

Derbyul Dinamo – Rapid se desfășoară sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 20:00, pe Arena Națională din București, în etapa a 23-a din SuperLiga. Există o tensiune mare înaintea acestui meci în urma deciziei fanilor lui Dinamo din Peluza Nord de a nu acorda mai mult de 2800 de bilete fanilor lui Dinamo și acelea cu 25 de lei mai mult, situate foarte sus, în inelul 3.

ADVERTISEMENT

Acestă decizie i-a deranjat rău pe rapidiști, îndemnați de liderul lor, Liviu Ungurean, să boicoteze meciul. Oricum, forțele de ordine sunt avertizate asupra pericolului unei ciocniri între galerii și sigur vor fi efectuate suplimentări masive. Dinamo se află în situație disperată, obligată să joace la victorie în fața unui adversar superior valoric și care poate produce ravagii pe contraatac.

Cine transmite la TV derbyul Dinamo – Rapid

Partida Dinamo – Rapid se joacă sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 20:00,pe pe Arena Națională din București, în etapa a 23-a din SuperLiga. . și va fi transmisă pe programele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La București, sâmbătă, 27 ianuarie, se așteaptă o vreme urâtă, dar mai mult de vânt și de înnorarea persistentă nu se va întâmpla mai mult, adică fără ploaie sau lapoviță. Maxima zilei la ora amiezii va ajunge la 4 grade dar la ora meciului, ora 20:00, va scădea până la un grad, deci va fi foarte rece. Un  astfel de meci merita un arbitru mai bun decât craioveanul George Găman.

Ce absențe sunt în derbyul Dinamo – Rapid

Antrenorul Zeljko Kopic a creat, involuntar, multe tensiuni în lot, pentru că în scopul de a le face loc noilor veniți trebuie să renunțe la mai mulți jucători străini care erau deja la club, Dinamo având prea mulți. A fost scos din lot Larrucea, acum e rândul lui Ghezali. Între timp s-a rezolvat cu legitimarea tuturor celor noi veniți. Singurul absent pe acideentare este Neluț Roșu.

ADVERTISEMENT

La Rapid rămân indisponibili Emmers și Petrila iar prezența kosovarului Krasniqi este serios pusă sub semnul îndoielii, el accidentându-se la antrenament. Revine Borza fundaș stânga iar Onea, cu aport imens la incredibila remontada în fața FC U Craiova 1948, ia locul lui Braun ca fundaș dreapta.

Cote la pariuri la derbyul Dinamo – Rapid

Este un derby de mare tradiție și vechime din fotbalul nostru. La acest moment Rapid este o formație de podium iar Dinamo se află în situație disperată, pe penultimul loc. Case de pariuri acordă cota 2,00 la victorie oaspeților și 4,00 lui Dinamo. Șansă dublă X2 are cotă de 1,30 iar șansă dublă 1X cotă de 1,50. Gol marcat de Rapid însemnă 1,25 iar cel al lui Dinamo 1,35.

ADVERTISEMENT

Este un istoric foarte bogat de meciuri directe, în care Dinamo are avans destul de detașat, dar asta pentru că până prin anii 2020 echipa din  Ștefan cel Mare reprezenta o forță din fotbalul nostru. Din acest motiv victoriile lui Dinamo sunt mult mai multe, dar acum e clar că roata s-a inversat și Rapid are mult mai multe atuuri.

ADVERTISEMENT