Sport

Zeljko Kopic a decis! Marea speranță a lui Dinamo pleacă la o altă echipă. Exclusiv

Dinamo a decis să-l împrumute pe Ahmed Bani, în condițiile în care mijlocașul ofensiv nu mai intra în planurile lui Zeljko Kopic.
27.01.2024 | 19:00
Zeljko Kopic a decis Marea speranta a lui Dinamo pleaca la o alta echipa Exclusiv
Marea speranță a lui Dinamo pleacă la o altă echipă. Foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Deși considerat unul dintre cei mai talentați jucători din actualul lot, Ahmed Bani are șanse foarte mari să plece de la Dinamo. FANATIK a aflat că roș-albii sunt în negocieri avansate pentru a-l împumuta pe fotbalistul de 21 de ani în Liga 2 Casa Pariurilor, la Unirea Slobozia.

Marea speranță a lui Dinamo pleacă la o altă echipă

Deși Zeljko Kopic se declară un antrenor căruia îi place să mizeze și pe jucători tineri, Dinamo va renunța la Ahmed Bani. Antrenorul croat nu-l vede pe Bani ca fiind o soluție pentru ofensiva “câinilor” și și-a dat acordul pentru transferul acestuia.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, conducerea roș-albilor a căutat o variantă pentru ca Bani să poată juca meci de meci. Cum nu s-a găsit nicio opțiune în SuperLiga, dinamoviștii sunt în negocieri avansate cu Unirea Slobozia pentru un împrumut până la finalul acestui sezon.

Folosit de Ovidiu Burcă, îndepărtat de Kopic

În perioada în care Dinamo a fost antrenată de Ovidiu Burcă, Ahmed Bani a fost un jucător important. Mijlocașul ofensiv a prins 17 meciuri în acest sezon și are și o pasă decisivă. Venirea lui Zeljko Kopic și apariția unor jucători noi în această iarnă l-au exclus pe Bani din lista celor utili.

ADVERTISEMENT

Bani era considerat unul dintre cei mai promițători fotbaliști din lotul lui Dinamo. Capabil să joace ca mijlocaș ofensiv în toate zonele, Bani a fost unul dintre favoriții lui Burcă. Fostul antrenor al “câinilor” a sperat că mijlocașul de 21 de ani poate progresa și poate deveni un jucător pe care Dinamo l-ar putea vinde în viitorul apropiat.

Evoluțiile lui Bani nu au fost satisfăcătoare, iar evaluarea făcută de Kopic l-a trecut pe lista de transferuri. Bani ar urma să meargă în liga secundă, la Unirea Slobozia. Unirea, echipă antrenată de Adrian Mihalcea, se bate la promovare.

ADVERTISEMENT

Ocupă locul 3 în acest moment, la un singur punct în urma liderului Șelimbăr. Mihalcea este cel care l-a cerut în mod special pe Bani. Fostul atacant al lui Dinamo îl cunoaște bine pe mijlocaș din perioada în care i-a pregătit pe “câini”.

Kopic a trecut pe lista neagră mai mulți jucători care au fost extrem de importanți la promovare. În afara lui Bani, au șanse bune să plece curând și Lamine Ghezali și Quentin Bena, informație oferită în exclusivitate de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Darko Velkovski, titular cu Rapid

Kopic face “curățenie” în lot și se poate baza și pe Darko Velkovski. Fundașul central macedonean este anunțat titular în derby-ul cu Rapid și poate fi plusul din defensivă de care Dinamo are nevoie.

Dacă mulți fani ai lui Dinamo speră ca antenorul croat să găsească formula ideală pentru ca echipa să înceapă să obțină victorii, Giani Kiriță nu e la fel de optimist. Fostul fundaș central a explicat la FANATIK SUPERLIGA de ce crede că roș-albii au șanse mari să retrogradeze din nou:

„Doar printr-o minune, eu o văd doar printr-o minune. Nu știu ce poate să se întâmple, ați văzut și Botoșani bate CFR, incredibil. Niciodată în viață nu credeam așa ceva.

Kopic a venit cu o mentalitate bună, doar că îmi place ce face cu sistemul ăsta cu 3 fundași, trebuie să îl schimbe imediat. Câștigi un jucător, bagi un vârf, te duci pe atac. Joacă în 4, e mult mai simplu. (n.r. cu cine ai juca lângă Velkovski) Acum depinde, l-aș pune pe Homawoo. Să își revină puțin că e înalt, poate să dea de acolo, să țină linia de fund, să câștige duelurile la cap că am văzut că pasează bine”.

ADVERTISEMENT
Tags: