Sport

Alexandru Pelici, noul antrenor al lui FC Argeș așa cum a anunțat Fanatik: ”Obiectivul este promovarea echipei în SuperLiga”. Update Exclusiv

Bogdan Argeş Vintilă a plecat de la FC Argeş, iar locul său a fost luat de Alexandru Pelici, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.
21.06.2023 | 23:02
Alexandru Pelici noul antrenor al lui FC Arges asa cum a anuntat Fanatik Obiectivul este promovarea echipei in SuperLiga Update Exclusiv
FC Argeş a anunţat că a ajuns la un acord cu Alexandru Pelici pentru postul de antrenor principal al grupării din Trivale, acesta înlocuindu-l pe Bogdan Argeş Vintilă. Sursă foto: Sebastian Tataru/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
21-06-2023
20:11

Pelici, instalat antrenor la FC Argeș

FC Argeş a anunţat că a ajuns la un acord cu Alexandru Pelici pentru postul de antrenor principal al grupării din Trivale, acesta înlocuindu-l pe Bogdan Argeş Vintilă.

 

Ultima oară, Pelici a fost selecţionerul reprezentativei U19 a României. Înainte de experienţa ca selecţioner, el a stat pe banca echipei CS Mioveni, cu care a obţinut promovarea în prima ligă.

”Mă simt onorat că voi antrena o mare campioană a României. Sunt deja familiar cu judeţul fiind la a doua experienţă pe banca unei echipe din Argeş. Obiectivul meu este promovarea echipei în SuperLiga, acolo unde este locul lui Argeşului.

Fie că e vorba de jucători, staff, conducere sau suporteri, cu toţii trebuie să ne gândim doar la promovare. Strategia mea are la bază un element primordial al succesului în fotbal, unitatea vestiarului. Din punctul meu de vedere vestiarul trebuie să aibă un suflet.

Actorii principali sunt jucătorii. Ei trebuie să înţeleagă că pentru a reuşi în fotbal trebuie să fie un grup unit şi o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Ne propunem să aducem jucători buni şi foarte buni, iar prin formarea unei familii să facem o echipă foarte bună”, a declarat Pelici, pentru site-ul oficial al clubului.

FC Argeş a rămas fără antrenor. Clubul din Trivale a anunţat despărţirea de Bogdan Argeş Vintilă, tehnicianul care a preluat echipa în 15 martie şi care a retrogradat după barajul cu Dinamo, pierdut cu 5-8, scor în dublă manşă.

Schimbare pe banca tehnică a unei echipe de tradiție! Bogdan Argeş Vintilă, out. Vine Pelici

Fost antrenor la FCSB între august 2019 şi iunie 2020, Vintilă nu a reuşit să redreseze corabia în Trivale. Deşi FC Argeş a prins barajul in extremis, în ultima etapă, piteştenii au fost călcaţi în picioare în manşa tur a barajului cu Dinamo, scor 1-6.

ADVERTISEMENT

Deşi porneau ca favoriţi în faţa “câinilor”, piteştenii nu au reuşit să mai întoarcă soarta barajului la retur, în ciuda faptului că la un moment dat au condus cu 4-1 şi mai aveau nevoie de două goluri pentru a egala situaţia.

FC Argeş revine în liga secundă după trei ani. Din informaţiile FANATIK, discuţiile sunt avansate cu Alexandru Pelici, care are mari şanse să devină noul antrenor al piteştenilor. Obiectivul va fi să readucă echipa în SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Alexandru Pelici a promovat ultima dată cu CS Mioveni!

Alexandru Pelici este “specialist” în promovări, ultima fiind obţinută cu CS Mioveni, în 2021. Tehnicianul a condus echipa până în luna august a anului trecut, dar şi cealaltă echipă din piteşti a retrogradat din prima ligă.

Ultima dată, Alexandru Pelici a fost antrenorul naţionalei României U-19. El a ratat prezenţa la turneul final după ce “tricolorii” s-au clasat pe locul trei în grupa din Turul de Elită. Doar locul 1 mergea la turneul final.

ADVERTISEMENT

13 jucători au plecat de la FC Argeş

FC Argeş s-a dezintegrat după retrogradare. Nu mai puţin de 13 jucători s-au despărţit de piteşteni şi lista plecărilor se poate mări în perioada imediat următoare:

”Pe lângă Zorhan Bassong și David Meza Colli, despre care v-am informat deja în cursul zilei de astăzi, alți unsprezece jucători nu vor continua la Pitești.

ADVERTISEMENT

Este vorba de Wesley Jobello, Antonio Jakolis, Fabio Vianna, Alin Dobrosavlevici, Mimito Rocha Biai, Marius Constantin, Kevin Koubemba, Boubacar Hanne, Geani Crețu, Andrei Tîrcoveanu și David Croitoru”, se arată într-un comunicat al piteştenilor.

  • 51 de ani are Bogdan Argeş Vintilă
  • 3 ani a rezistat FC Argeş în prima ligă
ADVERTISEMENT