Sport

Totul despre noul sezon de Liga 2 Casa Pariurilor. CSA Steaua, al treilea an fără drept de promovare

Se apropie gongul de start al unui nou sezon în Liga 2 Casa Pariurilor, unul ce se anunță extrem de pasionant atât în lupta pentru promovare, cât și în subsol la retrogradare.
04.08.2023 | 20:48
Totul despre noul sezon de Liga 2 Casa Pariurilor CSA Steaua al treilea an fara drept de promovare
Se apropie gongul de start al unui nou sezon în Liga 2 Casa Pariurilor, unul ce se anunță extrem de pasionant atât în lupta pentru promovare, cât și în subsol la retrogradare. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În urmă cu două săptămâni a fost stabilit țintarul meciurilor din sezonul 2023-2024, iar întrecerea începe cu două partide extrem de tari încă din prima etapă: Chindia Târgoviște – CSA Steaua și CS Mioveni – Gloria Buzău.

Liga 2 Casa Pariurilor se pregătește de startul unui nou sezon

Noul sezon din Liga 2 Casa Pariurilor urmează să înceapă sâmbătă, 5 august. Primele întâlniri, șase la număr, vor avea loc de la ora 11:00. Duminică, 6 august, de la ora 12:00, va fi duelul noilor promovate Corvinul și Ceahlăul, iar marți, 8 august, vor avea loc cele mai importante două jocuri.

ADVERTISEMENT

Programul complet al primei etape din sezonul 2023-2024 din Liga 2 Casa Pariurilor este următorul:

  • Sâmbătă, 5 august, ora 11:00
  • Csikszereda – Concordia Chiajna
  • CSM Reşiţa – Unirea Slobozia
  • Viitorul Pandurii Târgu Jiu – FC Argeș
  • CS Tunari – CSM Slatina
  • Metaloglobus – CSC Şelimbăr
  • Unirea Dej – CSM Alexandria
  • Duminică, 6 august, ora 12:00
  • Corvinul Hunedoara – Ceahlăul Piatra Neamţ
  • Marți, 8 august
  • CS Mioveni – FC Buzău (ora 18:30)
  • Chindia Târgovişte – CSA Steaua (ora 21:00)

Un meci amânat din cauza apelului depus la TAS de FC Brașov

O întâlnire nu se va disputa și va fi reprogramată pentru o dată ce urmează să fie stabilită, deoarece cazul echipei FC Brașov la TAS a fost amânat. Astfel meciul FC Brașov sau Progresul Spartac – CSC Dumbrăviţa nu va avea loc în acest weekend.

ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal a anunțat că FC Brașov nu a primit licența pentru sezonul care urmează în Liga 2 Casa Pariurilor. ”Stegarii” au făcut contestație la TAS și așteaptă decizia finală, astfel, componența pentru sezonul viitor este, deocamdată, incompletă.

Dacă apelul va avea un verdict favorabil grupării brașovene, aceasta îşi va păstra locul în noul sezon, în caz contrar urmând a fi înlocuită de Progresul Spartac, în conformitate cu prevederile ROAF referitoare la completarea locurilor vacante.

ADVERTISEMENT

Sistemul de desfășurare rămâne același

Noul sezon din Liga 2 Casa Pariurilor se va desfășura la fel ca și cel precedent în două părți. Prima fază a competiţiei va consta într-un sezon regular, la care vor participa toate cele 20 de echipe şi în care vor juca fiecare cu fiecare o singură dată, cu un total de 19 etape.

A doua fază a competiţiei va consta într-un play-off şi un play-out, în care echipele vor fi repartizate pe baza clasamentului final al sezonului regular şi în care vor intra cu toate punctele acumulate până atunci.

ADVERTISEMENT

În play-off vor participa primele şase clasate, iar partidele se vor juca tur-retur, rezultând astfel încă 10 meciuri pentru fiecare formație. La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în eșalonul de elită, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din play-out-ul SuperLigii, după următoarea schemă:

  • Locul 3 din Liga 2 Casa Pariurilor contra locului 8 din play-out-ul SuperLigii
  • Locul 4 din Liga 2 Casa Pariurilor contra locului 7 din play-out-ul SuperLigii

În play-out vor participa celelalte 14 echipe rămase, împărţite în două grupe, A şi B, cu câte şapte echipe fiecare. În grupa A vor evolua echipele clasate la finalul sezonului regular pe locurile 7, 10, 11, 14, 15, 18 şi 19, iar în grupa B vor evolua echipele de pe locurile 8, 9, 12, 13, 16, 17 şi 20.

Participantele din fiecare grupă vor juca între ele o singură dată, rezultând un program de şapte etape şi câte şase meciuri pentru fiecare echipă. Din fiecare grupă a play-out-ului vor retrograda direct echipele clasate pe locurile 6 şi 7.

Ca urmare a trecerii la un format cu 22 de echipe din ediţia viitoare de campionat, doar pentru sezonul 2023-2024 s-a renunţat la barajul de retrogradare care ar fi trebuit să se dispute între ocupantele locurilor 5 din fiecare grupă a play-out-ului, urmând a se reveni la acesta din sezonul viitor.

Cine se luptă pentru promovare

Se anunță o bătălie aprigă pentru locurile de play-off și, implicit, pentru promovarea pe prima scenă a fotbalului românesc. Sunt formații care și-au stabilit ca obiectiv acest lucru, iar favorite par a fi FC Argeș, Chindia Târgoviște și CS Mioveni, echipa care au retrogradat recent în Liga 2 Casa Pariurilor.

Printre formațiile care se mai înscriu la lupta pentru accederea în primul eșalon sunt Gloria Buzău, care în sezonul trecut a ratat de puțin prezența la barajul de promovare, Concordia Chiajna sau FK Csikszereda.

Opt echipe nu au drept de promovare

Noul sezon din Liga 2 Casa Pariurilor pleacă la drum cu stângul, deoarece nu mai puțin de opt echipe nu au primit dreptul de a promova în primul eșalon dacă ajung în această poziție prin merit sportiv.

Cele opt formații nu pot promova pentru că sunt organizații de drept public sau nu respectă normele impuse de FRF privind infrastructura minimă, iar cel mai sonor nume este cel al CSA Steaua.

”Militarii” se află pentru al treilea an în Liga 2 Casa Pariurilor când nu vor putea să urce în eșalonul de elită. Trupa lui Daniel Oprița are șanse mari să prindă play-off-ul, la fel ca și în anii precedenți, dar totul este în van.

Celelalte șapte echipe care sunt în aceeași situație cu Clubul Sportiv al Armatei sunt Corvinul Hunedoara, CSC Dumbrăvița, CSM Reșița, CSM Slatina, CSC Șelimbăr, CS Tunari și CSM Alexandria.

Cine transmite meciurile la TV

Iubitorii fotbalului vor putea vedea pe micile ecrane mai multe meciuri din fiecare etapă a noului sezon din Liga 2 Casa Pariurilor. Posturile de televiziune care vor transmite această competiție sunt Digi Sport și Prima Sport.

Față de stagiunea precedentă, Orange Sport nu a mai prelungit contractul pentru competițiile aflate sub egida Federației Române de Fotbal și astfel partidele din Liga 2 Casa Pariurilor nu vor mai putea fi urmărite pe acest post.

ADVERTISEMENT