Fotbal international

Messi nu mai are răbdare: “Vindeţi-l, că jucăm în zece!”

Valverde continuă curăţenia la FC Barcelona. Vrea să ii facă pe plac lui Leo Messi şi să scape de un portughez, campion european.
22.01.2018 | 10:57
Messi nu mai are rabdare Vindetil ca jucam in zece
ADVERTISEMENT

FC Barcelona a făcut spectacol la Sevilla, pe terenul lui Betis, câştigând la un scor fluviu, 5-0, însă showul s-a produs doar în a doua repriză. În prima, pressingul sufocant al alb-verzilor plus incapacitatea liniei de mijloc de a construi faze periculoase au ţinut tabela de marcaj la 0-0. Din nou Leo Messi s-a enervat la maxim şi a avut un schimb de replici cu antrenorul Ernesto Valverde.

Motivul supărării starului argentinian îl reprezintă faptul că nu a fost încă vândut mijlocaşul portughez Andre Gomes. Şi nu numai că nu a fost vândut, dar a şi fost titularizat la Sevilla, în detrimentul brazilianului Paulinho, care are două clase peste campionul european şi a marcat deja 8 goluri în acest sezon. Din punctul de vedere al vedetei Barcelonei atunci când se intră cu Gomes pe teren echipa este ca şi cum ar fi în zece. Nu o dată i-a cerut lui Valverde: “Vindeţi-l, pentru că altfel vom juca mereu în zece în teren cu el!”

ADVERTISEMENT

Paulinho, două clase peste Gomes

Şi nemulţumirea lui Messi pare a fi destul de justificată. Pentru că la Sevilla Gomes a greşit, în special în prima repriză, foarte multe pase simple, nefiind capabil să verticalizeze o singură dată şi nici măcar traseele laterale nu au avut calitate. Messi a ieşit la pauză un car de nervi tocmai din această cauză. Paulinho l-a înlocuit pe portughez în minutul 69 şi jocul catalanilor a căpătat multă fluenţă, dovadă şi cele trei goluri înscrise din acel moment.

Problema este că Valverde ştie foarte bine faptul că Andre Gomes nu se ridică la nivelul unei echipe ca Barcelona, dar paradoxul este că trebuie să îl bage pe teren pe lusitan! Aceasta deoarece preşedintele clubului, Josip Bartomeu i-a spus că vrea să îl vândă şi mâine pe fostul jucător al Valenciei, dar nimeni nu a făcut vreo ofertă pentru el! Nici măcar fostul club, de unde a plecat pe Nou Camp, pentru 35 de milioane de euro, nu e interesat şi, mai grav, nimeni nu îl vrea măcar ca împrumut!

ADVERTISEMENT

Barcelona a fost la concurenţă cu Real Madrid în 2016

În aceste condiţii Barcelona e legată de mâini şi de picioare prin contractul jucătorului, care expiră abia în vara lui 2021. Cum nu e dorit de nimeni, catalanii trebuie să îl păstreze. În încercarea disperată de a recupera ceva din banii investiţi Bartomeu l-a rugat pe Valverde ca în meciurile considerate mai uşoare să îl folosească pe Gomes, pentru ca să aibă argumente la vânzare. Asta în detrimentul nervilor lui Messi şi Suarez, care nu au ce face şi trebuie să accepte o soluţie nefavorabilă echipei, cu speranţa că va apărea cineva interesat de serviciile lui Gomes.

În vara lui 2016, după turneul final al Euro, Gomes era la mare căutare. L-a vrut Real Madrid, dar pentru că Perez nu a vrut să dea la schimb şi doi jucători pe lângă suma de bani afacerea a căzut şi Barca s-a grăbit să încheie repede afacerea, crezând că a avut mult noroc. Bani şi doi jucători la schimb au dat catalanii pentru una dintre cele mai mari ţepe din ultimul deceniu pe Nou Camp.

ADVERTISEMENT