Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Fotbal șampanie în derby-ul U Cluj – CFR: „Cu Petrescu nici la antrenament nu vedeai șapte goluri!”

U Cluj și CFR Cluj au fost protagonistele unui derby spectaculos în meciul care a închis etapa cu numărul 6 din SuperLiga.
22.08.2023 | 11:24
Fotbal sampanie in derbyul U Cluj  CFR Cu Petrescu nici la antrenament nu vedeai sapte goluri
U Cluj și CFR Cluj au oferit fotbal spectacol în meciul care a închis etapa în SuperLiga. Foto: FANATIK.
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a câștigat spectaculos derby-ul cu U Cluj în epilogul etapei cu numărul 6 din SuperLiga, scor 4-3. „Șepcile roșii” au condus cu 2-0, însă formația lui Andrea Mandorlini a avut forța să revină după o primă repriză modestă. Specialiștii FANATIK SUPERLIGA sunt convinși că sub comanda lui Dan Petrescu, CFR Cluj nu ar fi fost capabilă să fie protagonista unui meci cu multe goluri.

Fotbal șampanie în derby-ul U Cluj – CFR: „Cu Petrescu nici la antrenament nu vedeai șapte goluri!”

U Cluj a condus cu 2-0 în prima repriză a derby-ului cu CFR Cluj, după „dubla” de vis a lui Ianis Stoica. Formația pregătită de Toni Petrea a intrat cu avantaj minim la pauză, după ce Otele a redus din diferență. Ulterior, fosta campioană a României a marcat de alte două ori și a trecut în avantaj, însă Dan Nistor a restabilit egalitatea. Betancor a dat lovitura pe final.

ADVERTISEMENT

„Meci bun și chiar mă gândeam aseară. Când era Dan Petrescu antrenor nu ne gândeam vreodată că se poate termina un meci 3-4. Să câștige CFR Cluj cu 4-3. Ținând cont că ambele echipe au jucat cu trei fundași centrali. Multe goluri au venit din centru, asta a fost cumva paradoxal.

Am văzut execuții frumoase. A fost un meci frumos. CFR a avut forța să revină, mai ales că prima repriză a fost foarte slabă. Au fost și execuții, cel puțin a lui Betancor, a fost foarte bună. Cel puțin din poziția aceea să dai așa din prima, bun. E un jucător care în mod surprinzător le-a lipsit în sezonul trecut, dar e un fotbalist bun”, a fost analiza lui Florin Gardoș.

ADVERTISEMENT

„Nici la antrenamente nu vedeai 7 goluri la Petrescu”, a fost completarea făcută de Adrian Ilie. Dan Petrescu, fostul antrenor al CFR-ului plecat la Jeonbuk, în Coreea de Sud, este recunoscut pentru stilul defensiv pe care îl implementează la majoritatea echipelor pe care le antrenează.

Remarcatul derby-ului U Cluj – CFR Cluj 3-4: „Am rămas mirat de Otele”

Philip Otele s-a alăturat în această vară celor de la CFR Cluj, însă înțelegerea ardelenilor cu UTA Arad pentru transferul atacantului a fost finalizată încă din iarnă, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate. Horia Ivanovici l-a remarcat pe autorul golului al doilea înscris de CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

„Eu am rămas mirat de Otele. Nu mă așteptam să aibă nivelul acesta. Mie mi-a plăcut și la UTA Arad. Am văzut niște meciuri, i-a chinuit pe cei de la FCSB anul trecut. I-a chinuit rău de tot, dar nu mă așteptam să aibă valoarea asta”, a spus Horia Ivanovici.

Deși a fost încântat de jocul spectaculos, Andrei Vochin consideră că defensiva celor două rivale nu a arătat deloc bine. Consilierul președintelui FRF este de părere că felul în care se apără echipele din România reprezintă o problemă, mai ales că pentru echipa națională urmează „dubla” din preliminariile Euro 2024 cu Israel și Kosovo.

ADVERTISEMENT

„A fost superb pentru noi, pentru telespectatori să vezi șase goluri. Pentru analiști, pentru ei, pentru antrenori, cred că sunt ceva probleme. Una dintre ele ține de modul în care se apără echipele de la noi din campionat în acest sezon. Pentru că sunt foarte multe echipe care nu prea știu să se apere sau nu mai vor să se apere. Poate s-a schimbat trendul. 

Și eu îi laud pentru spectacol, singura problemă este că vin meciurile echipei naționale acum. Dacă nu te aperi bine la echipele naționale s-ar putea să o pățești. Văd echipe care după cinci-șase etape au 13 goluri încasate. Sunt vreo trei echipe (n.r. Craiova, U Cluj și Poli Iași). Voluntari vreo 12 și Farul vreo 10. 

„Avem niște fundași, aș putea să fac față cu unii dintre ei”

Am avut etapa a 6-a cu cele mai multe goluri marcate până acum, 31 de goluri. Suntem bine din punctul ăsta de vedere, avem atacanți foarte buni. Avem și niște fundași. Cred că și eu aș putea să fac față cu unii dintre ei. Adi (n.r. Ilie), nu mai zic. O ia de la poartă și o duce la cealaltă. Trece printre Pițian, Miron”, a spus Andrei Vochin.

Adi Ilie este de părere că meciul nu ar fi devenit la fel de spectaculos, dacă CFR Cluj ar fi avut un avantaj de două goluri. În caz contrar, formația lui Andrea Mandorlini a fost nevoie să iasă la joc. „Spectaculos meciul. Mă gândeam dacă ar fi condus CFR Cluj cu 2-0, dacă se mai juca la fel. Ei au avut nevoie să iasă la joc și cred că dacă nu înscriau până în pauză nu aveau forța să mai întoarcă meciul.

Am văzut tot U Cluj la Craiova, tot 4-3, ceva de genul. Andrei (n.r. Vochin) are dreptate. La fiecare fază era ocazie de gol. Nu mai știi dacă se apară, dacă atacă careva. Meciul frumos pentru spectatori. Vorbeam cu prietenii că nu știu ce fac antrenorii sezonul ăsta, dar joacă mai deschis. Cred că s-au uitat prea mult la Petrescu anul trecut și au zis așa nu. Să nu ne mai critice ăștia pe la emisiune”, a încheiat Adrian Ilie.

FANATIK SUPERLIGA, cea mai tare emisiune sportivă din media românească, se vede în fiecare luni, marți și vineri, de la ora 10:30, LIVE, doar pe site-ul FANATIK.RO. Ulterior, emisiunea se vede ÎN PREMIERĂ pe canalul de Youtube FANATIK și pagina de Facebook Horia Ivanovici.

Fotbal șampanie la derby-ul Clujului

ADVERTISEMENT