Sport

Oficial: Neluțu Sabău i-a luat locul lui Toni Petrea la U Cluj. Fanatik confirmat. Update exclusiv

Anton Petrea a fost demis de conducerea „șepcilor roșii” după eșecul cu CFR Cluj, iar noul antrenor al lui U Cluj este Ioan Ovidiu Sabău.
24.08.2023 | 16:21
Oficial Nelutu Sabau ia luat locul lui Toni Petrea la U Cluj Fanatik confirmat Update exclusiv
Oficial: Neluțu Sabău i-a luat locul lui Toni Petrea la U Cluj. Fanatik confirmat. FOTO: Facebook U Cluj
ADVERTISEMENT
24-08-2023
13:23

Ioan Ovidiu Sabău, noul antrenor de la U Cluj

Așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, noul antrenor de la U Cluj este nimeni altul decât Ioan Ovidiu Sabău. „Șepcile roșii” au confirmat informația dezvăluită de site-ul nostru.

„Clubul nostru a ajuns la un acord cu Ioan Ovidiu Sabău, care revine pe banca tehnică a Universității Cluj. Acesta va conduce echipa la meciul de luni cu FC Hermannstadt din etapa a șaptea a Superligii.

Îi urăm bun venit și îi dorim mult succes în acest nou capitol alături de ”U”!

#ToțiPentruU #BunVenit #IoanOvidiuSabău”, a scris U Cluj pe pagina oficială de Facebook.

24-08-2023
11:42

U Cluj a confirmat despărțirea de Toni Petrea

U Cluj a confirmat informația dezvăluită în exclusivitate de FANATIK, conform căreia Toni Petrea nu mai este antrenorul „șepcilor roșii”. „FC Universitatea Cluj a ajuns la un acord de încetare a colaborării cu antrenorul Anton Petrea.

Clubul nostru dorește să le mulțumească lui Anton Petrea și staff-ului său, format din Cristian Țermure (antrenor secund), Vasile Gheorghe (preparator fizic) și Dumitru Hotoboc (antrenor cu portarii) pentru munca depusă la ”U”.

Le dorim mult succes în carieră!”, a anunțat U Cluj prin intermediul paginii oficiale de Facebook.

Capăt de drum pentru Toni Petrea la Universitatea Cluj. Tehnicianul în vârstă de 48 de ani a fost demis după ce a stat doar șase etape pe banca „șepcilor roșii”.

Toni Petrea, out de la U Cluj! Ioan Ovidiu Sabău va fi noul antrenor

Toni Petrea e istorie la U Cluj! FANATIK a aflat în exclusivitate că antrenorul în vârstă de 48 de ani a plecat de la gruparea ardeleană. Înfrângerea din derby-ul cu CFR Cluj, scor 3-4, i-a fost fatală tehnicianului care le-a mai pregătit în carieră pe FCSB și pe Chindia Târgoviște.

ADVERTISEMENT

Din informațiile obținute de site-ul nostru, conducerea „șepcilor roșii” l-a convins pe Ioan Ovidiu Sabău (55 de ani) să revină pe banca tehnică, omul care a încheiat pe locul 10 cu U Cluj sezonul trecut. Sabău, care pune la punct ultimele detalii cu primarul Emil Boc, își va începe așadar al 4-lea mandat ca antrenor al Universității Cluj.

Cu Petrea pe bancă, U Cluj nu a obținut decât o victorie în acest sezon, scor 4-3, cu FC U Craiova 1948. O victorie, trei egaluri și două eșecuri, acesta este palmaresul „șepcilor roșii” cu fostul antrenor la timonă, care i-a lăsat pe ardeleni pe locul 12 în SuperLiga, cu șase puncte.

ADVERTISEMENT

De ce Sabău și nu Eugen Neagoe

Ioan Ovidiu Sabău nu a fost însă principalul favorit al lui Emil Boc pentru a îl înlocui pe Toni Petrea. FANATIK a anunțat în exclusivitate că primarul din Cluj-Napoca a dorit să îl readucă la echipă pe Eugen Neagoe, cel care a pregătit „șepcile roșii” în perioada 25 august – 31 decembrie 2022

Din informațiile FANATIK, motivul pentru care „Geană” nu a revenit pe Cluj Arena îl reprezintă Peluza Sud, nucleul dur al ultrașilor care o susțin pe Universitatea. Fanii s-au opus vehement întoarcerii lui Neagoe după ce, în iarna lui 2022, a plecat cu scandal la Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

„Este adevărat că Radu Constantea nu a dorit să îmi acorde rezilierea contractului pe cale amiabilă. Astfel că, mă văd nevoit să denunț eu contractul unilateral.Am predat totul la Cluj și nu mă mai întorc. Știu foarte bine ce contract am semnat și știu foarte bine regulamentul.

Am tot respectul pentru oamenii de la Cluj, pentru suporterii minunați, pentru domnul Boc, pentru toată conducerea lui U, dar toți trebuie să mă înțeleagă că vreau acasă. Craiova e casa mea. Acolo am crescut.

ADVERTISEMENT

Cei de la U vor rămâne pentru totdeauna în inima mea. Acum când vorbesc cu domneavoastră la telefon mă îndrept spre casă de la Cluj. Am discutat și cu liderii de galerie ai lui U Cluj și le-am explicat de ce vreau să plec.

Eu sper că ei m-au înțeles, deși știu bine că ei și-ar fi dorit ca eu să rămân la Universitatea Cluj. Dacă nu era vorba de Craiova poate că nu luam niciodată o astfel de decizie”, declara Eugen Neagoe, în decembrie 2022.

Noul mandat al lui Ioan Ovidiu Sabău va începe la Sibiu, acolo unde U Cluj va juca împotriva lui FC Hermannstadt, ocupanta locului 8 (șapte puncte). Partida este programată luni, 28 august, de la ora 18:30.

  • 12 este locul pe care îl ocupă în clasament U Cluj, cu 6 puncte
ADVERTISEMENT