Sport

FC U Craiova, scandal cu un jucător: “A rupt unilateral contractul” / “Au falsificat semnătura”

FC U Craiova 1948 este într-un conflict cu Giovanni Piccolomo, care ar fi rupt unilateral înțelegerea cu formația lui Adrian Mititelu.
05.08.2023 | 13:10
FC U Craiova scandal cu un jucator A rupt unilateral contractul  Au falsificat semnatura
Scandal la FC U Craiova! Ce măsuri pregătește Adrian Mititelu. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 i-a pierdut pe Andre Duarte și Giovanni Piccolomo, chiar dacă oficialii „alb-albaștrilor” au anunțat că jucătorii aveau în continuare contract cu gruparea din Bănie. Formația lui Adrian Mititelu a făcut lumină în cazul brazilianului transferat între timp la Avai.

FC U Craiova 1948, despre situația lui Giovanni Piccolomi: „A rupt unilateral contractul. Doar declarații ireale și iresponsabile”

Giovanni Piccolomo a părăsit FC U Craiova 1948 în această perioadă de mercato, iar jucătorul spune că nu ar mai avea o înțelegere valabilă cu gruparea din Bănie. Între timp s-a transferat în Brazilia, iar acesta a vorbit despre situația cu formația din SuperLiga.

ADVERTISEMENT

„A fost chiar o falsificare a semnăturii mele, iar asta aproape că a prevenit succesul meu de aici (n.r. de la Avai, noul său club). Au fost comise crime, multe. Vreau să îi avertizez pe ceilalți jucători”, a spus Giovanni Piccolomo în presa din Brazilia.

FC U Craiova 1948 a emis un comunicat cu privire la situația lui Giovanni Piccolomo, care se află într-o situație similară cu Andre Duarte. Formația lui Adrian Mititelu susține că fotbalistul și-a dat acordul scris și nu ar exista astfel de probleme.

ADVERTISEMENT

„În legătură cu informațiile apărute în presa cu privire la relația dintre FCU si Giovanni Piccolomo:
Jucătorul este în culpă față de clubul nostru, deoarece a rupt unilateral contractul scadent în 30 iunie 2025.

Deși a semnat un angajament perfect valabil, jucătorul nu s-a mai prezentat la reunirea echipei din 16 iunie 2023, comunicând clubului că contractul încheiat nu ar fi valabil, încurajat fiind, se pare, și de acțiunile jucătorului Andre Duarte.

ADVERTISEMENT

Precizam faptul ca jucătorul și-a dat acordul scris, inclusiv pentru opțiunea de prelungire a contractului, iar alegațiile acestuia cu privire la un presupus fals sunt doar declarații nereale și iresponsabile, făcute probabil pentru a liniști clubul unde s-a legitimat provizoriu în prezent, în Brazilia”, scrie în comunicatul lui FC U Craiova.

FC U Craiova ia măsuri drastice: „A produs prejudicii clubului care i-a întins o mână”

FC U Craiova 1948 este hotărâtă să ia măsurile necesare după afirmațiile lui Giovanni Piccolomo și denunțarea unilaterală a contractului. Gruparea din Bănie anunță că va cere daune pentru declarațiile fotbalistului brazilian.

ADVERTISEMENT

„Precizăm că jucătorul a fost asistat de impresari la încheierea acestor acte. Orice presupus fals poate fi dovedit foarte ușor. În prezent, Piccolomo a obținut cartea verde provizorie până la derularea litigiului la FIFA/TAS, acolo unde clubul nostru a depus o acțiune în vederea constatării faptului că jucătorul și clubul AVAI din Brazilia au denunțat unilateral contractul și, prin urmare, trebuie sa suporte în solidar consecințele contractuale penalizatoare stabilite în contract.

Mai mult, clubul va solicita suplimentar daune pentru afirmațiile nereale și calomniatoare făcute de către jucător.
De asemenea, clubul arată că nu datorează nicio suma de bani lui Giovanni Piccolomo, din contră, în acest moment, acesta a produs prejudicii clubului care i-a întins o mână oferindu-i un contract generos”, au scris oltenii.

ADVERTISEMENT