Sport

FC U Craiova și-a adus fundaș dreapta din prima ligă argentiniană. Cine e și pe ce perioadă a semnat

FC U Craiova 1948 și-a adus un jucător din țara lui Lionel Messi. Cine este noul fundaș dreapta al echipei lui Adrian Mititelu. Anunț oficial.
23.06.2023 | 19:00
FC U Craiova sia adus fundas dreapta din prima liga argentiniana Cine e si pe ce perioada a semnat
350.000 de euro e cota lui Gabriel Compagnucci. Sursă foto: Facebook FC U Craiova 1948
ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 a făcut prima mutare după despărțirea surprinzătoare de antrenorul portughez Joao Janeiro. Oltenii și-au prezentat noua achiziție și i-au făcut o amplă caracterizare.

FC U Craiova 1948 l-a adus pe Gabriel Compagnucci

După Compagno, Adrian Mititelu l-a adus pe… Compagnucci. Jucătorul a semnat deja contractul și a fost prezentat oficial în Bănie. Clubul a emis un comunicat publicat și pe pagina oficială de Facebook.

ADVERTISEMENT

„Fotbal Club Universitatea 1948 anunță faptul că fundașul dreapta Gabriel Compagnucci a semnat cu gruparea alb-albastră un contract valabil până în vara anului 2024, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon.

În vârstă de 31 ani, născut în orașul Monte Buey, din Argentina, Gabriel evoluează pe flancul drept al apărării și a impresionat prin calitățile sale tehnice și prin aportul ofensiv.

ADVERTISEMENT

Fundașul cu dublă cetățenie, atât argentiniană, cât și italiană, a jucat în ultimele două sezoane pentru Atletico Belgrano, locul 8 în prima divizie din Argentina. În acest an, acesta a bifat 17 apariții în campionat, reușind să ofere o pasă de gol, în egalul celor de la Belgrano cu Talleres, scor 1-1.

Cine este Gabriel Compagnucci, ultimul transfer al lui FC U Craiova 1948

Jucătorul de bandă este evaluat la 350.000 de euro conform Transfermarkt: „De-a lungul carierei, fundașul dreapta a evoluat, între 2011 și 2020, la echipe precum: Sportivo Belgrano, Tiro Federal, Douglas Haig, Alvarado, Almagro, Santa Fe și Patronato. În toamna lui 2020, Gabriel s-a transferat la Tigre, una dintre echipele cele mai bine cotate din Argentina, unde a petrecut un singur sezon”.

ADVERTISEMENT

Argentinianul a fost crescut de clubul pentru care a debutat în fotbalul mare și Lionel Messi și l-a costat pe Adrian Mititelu 200.000 de euro: „Acesta a fost jucătorul lui Newell’s Old Boys pentru o scurtă perioadă de timp, unde a bifat 18 partide și a reușit să marcheze un gol.

Fundașul argentinian va îmbrăca tricoul cu numărul 18 la Știința. Mult succes în tricoul alb-albastru, Gabriel!”, se mai arată în același comunicat al „alb-albaștrilor”.

ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 i-a mai adus în această vară pe Vladislav Blănuță, internațional moldovean de la Pescara, pe Moses Abbey, dar și pe Andrea Padula, jucător cu cetățenie română și italiană.

ADVERTISEMENT