Sport

FCSB bate CFR-ul şi joacă la Ovidiu meciul de titlu cu Farul lui Hagi! Cronica derby-ului de pe Arena Naţională

FCSB câştigă cu 1-0 derby-ul cu CFR Cluj şi este la un punct de liderul Farul Constanţa, înaintea meciului direct. Florinel Coman a marcat unicul gol de pe Arena Naţională.
14.05.2023 | 23:07
FCSB bate CFRul si joaca la Ovidiu meciul de titlu cu Farul lui Hagi Cronica derbyului de pe Arena Nationala
FCSB bate CFR-ul şi joacă la Ovidiu meciul de titlu cu Farul lui Hagi! Cronica derby-ului de pe Arena Naţională. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB se impune cu 1-0 în derby-ul cu CFR Cluj de pe Arena Naţională şi se apropie la un punct de liderul Farul Constanţa înaintea meciului direct. După 5 ani, CFR Cluj pierde matematic titlul de campioană.

Record de asistenţă în SuperLiga! 42.439 de fani au venit la meci

42.439 de oameni au fost prezenţi duminică seara pe Arena Naţională la derby-ul dintre FCSB şi CFR Cluj. Este un nou record de asistenţă pentru un meci de SuperLiga, în acest sezon, precedentul fiind înregistrat la FCSB – Rapid, în sezonul regulat,  31.233 de fani.

ADVERTISEMENT

Meciul a început cu presiunea roş-albaştrilor, care s-au instalat în jumătatea CFR-ului, dar fără ocazii clare în primele minute. De cealaltă parte, ardelenii i-au luat tare pe adversari, cu multe intrări dure în primul sfert de oră.

Prima şi singura… ocazie mare din prima repriză a aparţinut FCSB-ului! “Lampard” a trimis în peluză din poziţie excelentă

CFR-ul a ieşit prima dată la rampă în minutul 10. Krasniqi a scăpat singur în banda stângă, dar şutul său a fost ratat şi a trecut mult pe lângă. FCSB a avut posesia, dar ardelenii s-au apărat exact, fără să lase breşe în defensivă.

ADVERTISEMENT

Prima ocazie mare a FCSB-ului a venit în minutul 22. Centrarea lui Radunovic a fost excelent întoarsă în careu de Cordea, dar şutul lui Ovidiu Popescu din centrul careului, a trecut mult peste.

Moment de panică la intrarea inconştientă a lui Kolinger la coechipierul Braun! A rămas inert pe gazon

În minutul 37, Braun a fost luat cu fulgi cu tot de coechipierul Kolinger, la o cursă a lui Florinel Coman. Fundaşul dreapta al ardelenilor a rămas inert pe gazon, dar, după câteva minute a putut să se ridice, dar nu şi să continue meciul.

ADVERTISEMENT

Valeriu Bordeianu, cel care îi ţine locul lui Dan Petrescu la acest meci, a fost nevoit să facă două schimbări în minutul 41, ambele din cauza accidentărilor. Braun a fost înlocuit de Peteleu, în timp ce Krasniqi, despre care FANATIK a scris înainte de meci că este incert, a forţat şi a fost nevoit să iasă înainte de pauză.

După prima repriză a fost scor alb, într-un meci cu puţine ocazii de poartă şi multe fragmentări. În startul părţii secunde, FCSB a efectuat o schimbare, Tavi Popescu luându-i locul lui Andrei Cordea.

ADVERTISEMENT

Florinel Coman a deschis scorul după o cursă de excepţie!

FCSB a deschis scorul în minutul 49 prin Florinel Coman. Atacantul roş-albaştrilor a ţâşnit la o pasă în adâncime dată de Olaru din propria jumătate, i-a luat faţa lui Kolinger şi a scăpat singur cu Scuffet. L-a driblat pe portarul CFR-ului şi a trimis mingea în poartă.

O explozie de bucurie pe arena în care 40.000 de oameni aşteptau cu sufletul la gură un gol al favoriţilor. CFR Cluj s-a trezit şi a început să conteze şi în ofensivă. În minutul 60, oaspeţii au mutat ofensiv prin intrările lui Bîrligea şi Janga, care le-au luat locul lui Muhar şi Yeboah.

Andrea Compagno a intrat şi el în ultima jumătate de oră la FCSB, în locul lui David Miculescu. Ardelenii şi-au arătat colţii şi apărarea roş-albaştrilor a fost depăşită în câteva situaţii.

Târnovanu, ocrotit de bară la şutul deviat al lui Cvek!

CFR Cluj a ratat o ocazie uriaşă în minutul 68 după ce şutul lui Cvek a fost deviat în bară de Adrian Şut. Târnovanu a fost ocrotit de şansă şi FCSB şi-a menţinut avantajul.

Florinel Coman a fost înlocuit cu 20 de minute înainte de final. În locul său a intrat Pantea, o mutare asemănătoare meciului de la Craiova, doar că atunci Sorescu a fost trimis în avanposturi în locul lui Coman. De această dată, Tavi Popescu a fost mutat în stânga, iar Sorescu urcat în dreapta.

CFR Cluj a pierdut matematic titlul după 5 ani! FCSB, la un punct de Farul Constanţa

FCSB a conservat excelent rezultatul în ultimul sfert de oră. Mutările ofensive ale ardelenilor nu au avut efect, presiunea CFR-ului fiind una sterilă, nematerializată pe tabela de marcaj. În uralele celor 42.439 de suporteri, care şi-au aprins şi luminile de la telefoane, FCSB a câştigat cu 1-0 derby-ul cu CFR Cluj.

După 5 ani, CFR Cluj pierde matematic titlul de campioană a României. FCSB se apropie la un punct de Farul Constanţa, înaintea meciului direct de la Ovidiu, care va avea loc duminica viitoare, de la 21:00.

Deşi Florinel Coman a marcat unicul gol al meciului, titlul de jucătorul meciului ar trebui să se îndrepte spre Darius Olaru. Mijlocaşul fără plămâni al FCSB-ului a avut o prestaţie remarcabilă şi a oferit un assist genial.

ADVERTISEMENT