Sport

LPF a modificat ora de start a restanței Farul – FCSB. Se va juca la concurență cu AZ Alkmaar – CFR Cluj. Update exclusiv

FCSB este decimată de infectările COVID, dar și de accidentări. LPF a decis să amâne meciul la cererea roș-albaștrilor.
02.11.2021 | 15:55
LPF a modificat ora de start a restantei Farul  FCSB Se va juca la concurenta cu AZ Alkmaar  CFR Cluj Update exclusiv
FCSB decimată de infectările COVID! Situația lotului înaintea meciului cu Farul. Doar 13 jucători sunt apți. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
02-11-2021
13:58

LPF a modificat ora de disputare a restanței Farul – FCSB. Se va juca joi, 4 noiembrie, de la 20:30

Meciul dintre FC Farul și FCSB, programat inițial pe data de 24 octombrie, a fost amânat, la cererea echipei oaspete, pentru joi, 4 noiembrie. Într-o primă fază, Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat că înfruntarea începe la ora 17.30.

Însă forul condus de Gino Iorgulescu a revenit asupra deciziei și a mutat partida la ora 20.30. Asta înseamnă că repriza a doua se va suprapune peste partida pe care CFR Cluj o joacă în etapa a 4-a din UEFA Conference League, împotriva echipei olandeze AZ Alkmaar.

Campioana României și liderul la azi al Ligii I se află pe ultimul loc în Grupa D, cu un singur punct acumulat, iar acum se deplasează în Olanda pentru revanșa cu Alkmaar, care s-a impus la Cluj, pe 21 octombrie, cu 1-0, datorită golului marcat de Karlsson, în minutul 18.

22-10-2021
12:45

Farul Constanța - FCSB se va disputa pe 4 noiembrie

Partida Farul Constanța – FCSB, care trebuia să se dispute duminică, 24 octombrie, a fost reprogramată pentru data de 4 noiembrie.

„Liga Profesionista de Fotbal LPF a decis vineri, 22 octombrie, să amâne partida FCV Farul Constanța – FCSB, care trebuia să se dispute duminică, 24 octombrie, ora 20:30.

Astfel, forul care gestionează destinele Ligii 1 a luat act de solicitarea clubului nostru, care nu poate îndeplini criteriile pentru disputarea jocului și a decis ca partida să se dispute pe 4 noiembrie, începând cu ora 17:30”, a anunțat clubul FCSB pe pagina de Facebook.

 

22-10-2021
11:31

LPF a motivat decizia de amânare a partidei Farul - FCSB

Liga Profesionistă de Fotbal a emis un comunicat oficial, prin care explică motivele care au dus la amânarea partidei Farul – FCSB, din etapa a 13-a a Ligii 1.

„COMUNICAT CU PRIVIRE LA REPROGRAMAREA PARTIDEI DINTRE FARUL CONSTANȚA ȘI FC FCSB

În urma verificării situației și a documentelor transmise de clubul Fotbal Club FCSB S.A în raport de dispozițiile regulamentare aplicabile în cazul infectării participanților cu virusul Sars-Cov2, Liga Profesionistă de Fotbal a decis reprogramarea partidei FC Farul Constanța – FC FCSB S.A. din etapa a XIII-a, în conformitate cu prevederile art. 12.1 din ROAF și alin. 3 și 4 din Principiile de desfășurare a competițiilor adoptate de FRF prin Hotărârea Comitetului de Urgență din 27.07.2021.

Conducerea LPF împreună cu reprezentanții FCSB au încercat în cursul ultimelor două zile sa găsească soluții pentru ca jocul să se dispute la data stabilită. Din păcate, având în vedere răspândirea rapidă și necontrolată a virusului în cadrul clubului, FCSB nu a reușit, în ciuda eforturilor făcute, să identifice resursele umane necesare pentru completarea lotului în vederea atingerii numărului minim de 13 jucători prevăzut în Principiile de desfășurare a competițiilor adoptate de FRF.

Aceste norme regulamentare nu condiționează imposibilitatea alinerii unui număr de minim 13 jucători, de cauze strict legate de Covid 19. În acest sens, în determinarea numărului minim de jucători disponibili, trebuie avuți în vedere, atât jucătorii depistați cu Covid-19, cât și jucătorii aflați în alte situații care determină imposibilitatea obiectivă a participării lor la jocuri (spre exemplu, dar fără a se limita la: jucători accidentați, aflați în stare de suspendare, etc).

Din studierea si verificarea documentelor puse la dispozitie de FCSB a rezultat următoarea situație de fapt:

  • FCSB are un număr de 22 jucători înscriși în lista A și 6 jucători înscriși în lista B.
  • FCSB are 8 jucători infectați cu Covid 19, din care 6 jucători din lista A și 2 jucători din lista B.

Menționăm că s-a facut dovada testării pozitive cu Covid 19 prin buletine de testare, realizate cu respectarea calendarului de testare.

FCSB are 8 jucători (din cei care nu sunt infectați cu Covid 19) indisponibili din motive medicale, toate legate de accidentări survenite în urma practicării jocului de fotbal. Dovada accidentărilor și a duratelor individuale de recuperare/indisponibilitate s-a făcut prin documente medicale de specialitate.

Din datele de mai sus, rezultă că în momentul de față clubul FCSB  dispune doar de 12 jucători, din care 8 din lista A și 4 din lista B (Constantin Valentin Budescu, Andrei Daniel Vlad, Darius Dumitru Olaru, Denis Gratian Harut, Paulo Vinicius DE SOUZA NASCIMENTO, Risto RADUNOVIC, Ioan Andrei Vasile DUMITER, Claudiu Andrei KESERU – lista A și  Stefan TARNOVANU, Ianis Ilie STOICA, Ovidiu PERIANU, Alexandru Marian MUSI – lista B).

În vederea unei informări corecte și complete a instituțiilor de mass-media, atașăm prezentului comunicat opinia juridică emisa de expertul juridic al LPF, care a stat la baza deciziei de amanare.

În situația în care clubul  FC Farul Constanța este nemulțumit de decizia de reprogramare a jocului și se va adresa comisiilor cu atribuții jurisdicționale, urmează să punem la dispoziția acestora întreaga documentație care a dus la adoptarea acestei decizii.

Aceasta este singura informare legata de decizia de reprogramare a partidei dintre FC FCSB și  FC Farul Constanța, reprezentantii Ligii Profesioniste de Fotbal urmând să nu mai facă alte comentarii în media legate de această situație”, se arată în comunicatul LPF.

 

22-10-2021
10:39

Farul - FCSB este amânat!

Confruntarea dintre Farul Constanța și FCSB, programată inițial pentru duminică, 24 octombrie, a fost amânată. LPF a decis să amâne meciul în urma cererii înregistrate de roș-albaștrii, conform Digisport

21-10-2021
12:47

Farul vrea ca meciul cu FCSB să se joace duminică

Clubul Farul Constanța cere LPF să comunice astăzi dacă meciul de duminică împotriva FCSB se va disputa sau nu, precizând totodată că dorința sa este ca acesta să aibă loc la data programată inițial.

„După informațiile apărute în această săptămână, în spațiul public, legate de situația jucătorilor indisponibili din lotul FCSB, infectați cu Covid, solicităm Ligii Profesioniste de Fotbal, organizatoarea competiției «Liga 1»,  să ne comunice oficial, cât mai repede posibil, dacă meciul dintre Farul Constanța și FCSB se va disputa sau nu la data la care a fost programat, respectiv 24 octombrie 2021.

Clubul nostru dorește ca acest meci să se desfășoare la data programării lui, iar organizatorul competiției trebuie să ne comunice astăzi, în funcție de documentația prezentată de FCSB , dacă meciul se joacă sau nu”, este comunicatul grupării constănțene publicat pe site-ul oficial.

 

21-10-2021
11:53

Liga va anunța vineri dacă Farul - FCSB se amână sau nu

Joi, 21 octombrie, s-a discutat la sediul Ligii ce se va întâmpla cu meciul Farul – FCSB, după ce echipa lui Gigi Becali a cerut amânarea întâlnirii. Din informațiile FANATIK, vineri, în jurul prânzului, LPF va anunța dacă meciul programat duminică în etapa a 13-a se va disputa sau nu la data programată.

În acest moment, FCSB are doar 11 jucători valizi, Tănase și Miron accidentându-se în ultimele zile.

21-10-2021
10:01

Gică Popescu: „FCSB a cerut amânarea meciului. Așteptăm decizia Ligii”

În acest moment, la Ligă, se discută amânarea meciului Farul – FCSB, programat duminică la Ovidiu. Trupa lui Edi Iordănescu nu are suficienți jucători, după ce s-a accidentat și Andrei Miron, cum a dezvăluit FANATIK în exclusivitate.

FCSB a cerut amânarea meciului. Așteptăm decizia Ligii în acest moment”, a declarat pentru site-ul nostru Gică Popescu, președintele constănțenilor.

17-10-2021
18:25

Încă un caz COVID la FCSB!

Testarea COVID de duminică nu aduce vești bune la FCSB. Din informațiile FANATIK, a fost depistat pozitiv încă un jucător al roș-albaștrilor și asta înseamnă că meciul cu Farul Constanța este ca și amânat. De altfel, din informațiile noastre, cei de la FCSB vor face în cursul zilei de luni o solicitare la LPF pentru amânarea confruntării cu Farul Constanța, având în vedere că la echipă este un focar de coronavirus. 

FCSB are mari probleme din cauza infectărilor cu noul coronavirus. La echipa roș-albastră este un adevărat focar și doar 13 jucători au mai rămas apți de joc, într-o perioadă în care formația lui Edi Iordănescu va avea meciuri în campionat și în Cupa României.

FCSB decimată de infectările cu COVID!

Hopul cu CS Mioveni a fost trecut fără probleme de FCSB, care s-a impus cu 3-0, în ciuda faptului că echipa a fost decimată de infectările cu noul coronavirus. Emoțiile mai mari pentru roș-albaștrii sunt la testări.

ADVERTISEMENT

Un test pozitiv în plus la unul dintre jucători și roș-albaștrii nu vor mai putea să desfășoare următorul meci. Numărul minim de jucători care pot fi înscriși pe foaie pentru un meci este de 13, exact câți fotbaliști sunt apți la FCSB.

Mihai Stoica, îngrijorat: “Nu cumva să mai avem vreun caz pentru că periclităm și starea de sănătate a celorlalți”

După meciul cu CS Mioveni, managerul roș-albaștrilor, Mihai Stoica a declarat că tot lotul celor de la FCSB se va testa în cursul zilei de duminică, astfel încât să nu se pericliteze starea de sănătate a celorlalți jucători în cazul unui test pozitiv:

ADVERTISEMENT

„Au fost condiții speciale. La un moment dat parcă suna totul prea dramatic. Până la urmă, aveam 11 jucători de valoare, nu e un rezultat surpriză. Se putea întâmpla o accidentare, ne-am făcut probleme, dar am avut încredere că va fi bine.

Duminică avem testarea jucătorilor. Am fi putut să o facem luni, dar mergem mâine, nu cumva să mai avem vreun caz pentru că periclităm și starea de sănătate a celorlalți.

ADVERTISEMENT

“Eu cred cu convingere că este mai periculos un om vaccinat netestat decât un nevaccinat testat negativ”

Persoanele publice, cum mă consider eu, nu ar trebui să se exprime (n.r. vizavi de subiectul vaccinării). Nu există poziția clubului. V-a spus Gigi că nu se vaccinează el. Eu cred cu convingere că este mai periculos un om vaccinat netestat decât un nevaccinat testat negativ.

Și cei care conduc țara asta ar trebui să bage la cap. Eu am făcut vaccin doar când eram mic la școală și nu puteam fugi. Dar nu sunt împotriva vaccinului, fiecare trebuie să facă ce vrea”, a spus Mihai Stoica.

ADVERTISEMENT

Cum arată situația de la FCSB la nivelul lotului și staff-ului

FANATIK vă prezintă situația lotului de jucători și al staff-ului de la FCSB:

Lotul de jucători: 

1. Cătălin George Straton – infectat
2. Valentin Crețu – infectat
3. Ionuț Constrantin Panțîru – accidentat
4. Andrei George Miron – apt
6. Denis Grațian Haruț – apt
7. Florinel Teodor Coman – accidentat
8. Adrian Gheorghe Șut – infectat
9. Octavian George Popescu – accidentat
10. Florin Lucian Tănase – apt
11. Constantin Valentin Budescu – răcit, testat negativ
13. Ioan Andrei Vasile Dumiter – apt
17. Lucian Iulian Cristea – infectat
19. Ianis Ilie Stoica – apt
20. Andrei Burlacu – accidentat
22. Valentin Gheorghe – infectat
23. Ovidiu Marian Popescu – accidentat
25. Ovidiu Perianu – apt
26. Răzvan Constantin Oaidă – infectat
27. Darius Dumitru Olaru – apt
28. Claudiu Andrei Keșerü – apt
30. Alexandru Marian Musi – apt
31. Ivan Mamut – accidentat
32. Ștefan Târnovanu – apt
33. Risto Radunović – apt
55. Paulo de Souza Nascimento Vinicius – apt
77. Sorin Dănuț Șerban – infectat
98. Andrei Ioan Cordea – infectat
99. Andrei Daniel Vlad – apt

Staff: 

Edward Iordănescu, antrenor principal – infectat
Eugen Nae, antrenor interimar
Alexandru Radu, antrenor secund – infectat
Michele Iannucci, analist / antrenor cu portarii
Marius Popa, antrenor cu portarii – infectat
Mihai Stoica, delegat
Doru Mihai Pintilii, delegat – infectat
Flavian Arămitu, medic – infectat
Aurel Adrian Neacșu, fizioterapeut / maseur
Cătălin Făndel, maseur – infectat
Beldean Ovidiu Kurti, kinetoterapeut / preparator fizic – infectat
Horea Codorean, preparator fizic
Thomas Neubert, preparator fizic – infectat
Sorin Cristof, maseur / fizioterapeut – infectat
Ovidiu Petre, analist video
Costică Moroiu, asistent medical
Ion Pistor, magazioner – infectat

FCSB, la o infectare de reprogramarea meciului cu Farul

Dacă la testul programat duminică se va mai înregistra un caz pozitiv, FCSB nu va putea evolua în meciul programat duminica viitoare cu Farul Constanța. Conform regulamentului, minimum 13 jucători trebuie să fie pe foaie. În cazul în care meciul nu se poate disputa la data stabilită, el va fi reprogramat.

  • 8 jucători de la FCSB sunt infectați cu COVID-19
  • 13 jucători trebuie să fie minimum pe listă

  • (P) Cota BETANO pentru Farul – FCSB: 2,10 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT