Sport

FCSB, în pericol la startul SuperLigii. Ce record are FCU Craiova la Târgu Jiu

FC U Craiova 1948 s-a descurcat bine pe stadionul din Târgu Jiu, iar rezultatele din sezonul trecut le dau speranțe oltenilor pentru derby-ul cu FCSB.
15.07.2023 | 10:12
FCSB in pericol la startul SuperLigii Ce record are FCU Craiova la Targu Jiu
FC U Craiova speră ca stadionul din Târgu Jiu să-i poarte noroc și în meciul cu FCSB. FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Derby-ul FC U Craiova 1948 – FCSB îi aduce pe olteni înapoi pe stadionul „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, iar gruparea din Bănie speră să spargă ghinionul din meciurile cu „roș-albaștrii” și să câștige cele trei puncte puse în joc. Formația lui Adrian Mititelu a traversat o formă de zile mari în sezonul trecut pe arena din orașul lui Constantin Brâncuși.

Stadionul din Târgu Jiu, talismanul lui FC U Craiova 1948! Oltenii sunt cu gândul la victorie înaintea derby-ului cu FCSB

SuperLiga este aproape de start, iar FC U Craiova 1948 începe campionatul în fața uneia dintre marile rivale ale oltenilor. Formația lui Adrian Mititelu se întâlnește cu FCSB, confruntarea fiind programată duminică, de la ora 21:30, pe stadionul „Tudor Vladimirescu”.

ADVERTISEMENT

Derby-ul se va disputa la Târgu Jiu din cauza lucrărilor de pe stadionul „Ion Oblemenco” după festivalul IntenCity, însă schimbarea arenei nu este un motiv de îngrijorare pentru olteni. Adrian Mititelu i-a asigurat pe „roș-albaștri” că arena va avea o suprafață de joc de invidiat.

În sezonul trecut, Târgu Jiu a fost a doua „casă” timp de patru meciuri pentru olteni de-a lungul festivalului IntenCity, dar și după lucrările de pe arena din Bănie. FC U Craiova 1948 a fost primită călduros de publicul gorjean, care nu mai găzduise meciuri din SuperLiga de pe vremea când Pandurii se afla în primul eșalon.

ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 nu a debutat cu dreptul pe stadionul „Tudor Vladimirescu”, însă fotbaliștii antrenați de Mariu Croitoru la acea vreme nu au dezamăgit. Au început cu o înfrângere în fața celor de la Petrolul, scor 0-1, dar victoriile au început să apară curând pentru olteni.

Gruparea din Bănie a învins Rapid și Sepsi în SuperLiga pe arena din Târgu Jiu și și-a asigurat prezența în sferturile de finală ale Cupei României Betano după o victorie cu FC Voluntari. Astfel, FC U Craiova 1948 a câștigat 9 puncte din 12 posibile în duelurile de pe stadionul „Tudor Vladimirescu”.

ADVERTISEMENT

Așa că oltenii lui Adrian Mititelu sunt cu gândul la victorie în derby-ul împotriva celor de la FCSB. „Roș-albaștrii” nu îl vor putea folosi pe Andrea Compagno din cauza clauzei fixat de finanțatorul „alb-albaștrilor”, iar defensiva lui Florin Drăgan și Dan Vasilică și-a șters un motiv de îngrijoare înaintea confruntării din prima etapă.

„Blestemul” derby-urilor cu FCSB pentru FC U Craiova! Înfrângeri pe linie acasă, dar cu puncte în deplasare

FC U Craiova 1948 pornește cu ambiții mari în sezonul 2023-2024 din SuperLiga, iar patronul Adrian Mititelu speră la play-off după o ediție în care l-a ratat la limită. Oltenii își doresc puncte încă din prima etapă cu FCSB și astfel să rupă „blestemul” jocurilor de acasă cu formația lui Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

În ultimele două sezoane, FC U Craiova 1948 nu a izbutit să scoată puncte în confruntările directe cu „roș-albaștrii” de pe „Ion Oblemenco”. Oltenii au fost înfrânți de FCSB de două ori pe teren propriu, iar în prezent speră să producă surpriza în prima etapă.

Oltenii au fost mai aproape de victorie pe Arena Națională în fața celor de la FCSB, înregistrând două rezultate de egalitate. FC U Craiova 1948 a remizat cu 2-2 în primul sezon de la promovarea în SuperLiga, iar în cel de-al doilea a terminat 1-1.

ADVERTISEMENT