Sport

Cum arată stadionul din Craiova după festivalul IntenCity! Foto exclusiv

Stadionul „Ion Oblemenco” se pregătește pentru confruntările din SuperLiga după megafestivalul IntenCity, iar oltenii lucrează de zor pe arena din Craiova.
07.07.2023 | 23:33
Cum arata stadionul din Craiova dupa festivalul IntenCity Foto exclusiv
Cum arată stadionul din Craiova înainte de startul Superligii! sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

SuperLiga este pe cale să înceapă, iar stadionul „Ion Oblemenco” se pregătește să găzduiască din nou partidele de pe teren propriu ale lui FC U Craiova 1948 și Universitatea Craiova. FANATIK vă prezintă cum arată arena din Bănie înaintea startului din campionat.

Stadionul „Ion Oblemenco” se pregătește de SuperLiga după festivalul IntenCity! Cum arată arena din Craiova

FC U Craiova și Universitatea Craiova au revenit în Bănie după cantonamentele din Germania, respectiv Bulgaria și se pregătesc de prima etapă din SuperLiga. Trupa lui Eugen Neagoe va începe în deplasare cu Dinamo, însă „câinii roșii” sunt alungați din București, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

Arena din Bănie a intrat într-un plin proces de lucru, iar oltenii așteaptă cu sufletul la gura primele partide de pe teren propriu. Stadionul „Ion Oblemenco” nu va putea să găzduiască derby-ul FC U Craiova 1948 – FCSB, astfel că formația lui Adrian Mititelu se va muta la Târgu Jiu.

FANATIK a vizitat „Ion Oblemenco” la cinci zile distanță de la sfârșitul festivalului IntenCity și vă prezintă toate detaliile de pe arenă. Înaintea pregătirilor pentru megafestivalul din Bănie, Primăria Municipiului Craiova a decis ca gazonul de 600.000 de euro să fie mutat într-un parc pentru a recupera suprafața de joc, dar și pentru a asigura o desfășurare mai rapidă a lucrărilor.

ADVERTISEMENT
Cum arată stadionul „Ion Oblemenco” înaintea startului din SuperLiga. sursă foto: FANATIK
Cum arată stadionul „Ion Oblemenco” înaintea startului din SuperLiga. sursă foto: FANATIK

Stadiul lucrărilor este avansat, iar scena principală urmează să fie demontată în totalitate înaintea sfârșitului de săptămână. De altfel, și utilajele necesare schimbării gazonului au apărut în preajma arenei din Bănie, iar în scurt timp va începe și montarea suprafeței de joc din acest sezon.

Utilajele pentru montarea gazonului au început să apară pe arena din Bănie. sursă foto: FANATIK
Utilajele pentru montarea gazonului au început să apară pe arena din Bănie. sursă foto: FANATIK

Lucrările de schimbare a suprafeței de joc vor avea loc între 10 și 19 iulie, iar primul meci pe stadionul „Ion Oblemenco” poate fi Universitatea Craiova – Oțelul Galați. Confruntarea este programată luni, 24 iulie, și este primul meci pe teren propriu pentru trupa lui Eugen Neagoe.

ADVERTISEMENT

Gazonul de pe stadionul „Ion Oblemenco” a fost mutat într-un parc din Craiova

În ediția precedentă, gazonul de pe stadionul „Ion Oblemenco” a fost distrus complet după concerte, însă oltenii au luat o decizie surprinzătoare în ceea ce privește suprafața de joc. Primarul Municipiului Craiova a anunțat după sfârșitul campionatului că suprafața de joc va fi mutată în Parcul Pedagogic.

Astfe, Primăria Municipiului Craiova a recuperat o parte dintre cei 600.000 de euro investiți în gazon, dar a și asigurat o desfășurare mai rapidă a lucrărilor. Suprafața de joc este de pe stadionul „Ion Oblemenco” a fost una la nivelul așteptărilor în sezoanul trecut, fiind un gazon hibrid.

ADVERTISEMENT

„Am început mutarea gazonului de pe stadion în Parcul Pedagogic. Având în vedere faptul ca acesta urma să fie stricat de podeaua de protecție pentru sistemul de degivrare care se montează cu ocazia festivalului IntenCity, am considerat că este util să il recuperăm, mai ales că este de cea mai buna calitate”, spunea Lia Olguța Vasilescu la acea vreme.


  • Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,27 este cota pentru „2 solist” la meciul Dinamo – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT