Sport

FCSB l-a uitat pe Helmut Duckadam chiar de ziua lui de naștere?! Legenda de la Sevilla, serbată doar de CSA Steaua

Helmut Duckadam împlinește luni, 1 aprilie, vârsta de 65 de ani! CSA Steaua s-a grăbit să-i facă o urare „eroului” de la Sevilla, în timp ce FCSB se lasă așteptată.
01.04.2024 | 13:20
FCSB la uitat pe Helmut Duckadam chiar de ziua lui de nastere Legenda de la Sevilla serbata doar de CSA Steaua
Helmuth Duckadam a fost sărbătorit de CSA Steaua în ziua în care a împlinit vârsta de 65 de ani. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Luni, 1 aprilie, este zi de sărbătoare în fotbalul românesc. Legendarul Helmut Duckadam, „eroul de la Sevilla”, împlinește vârsta de 65 de ani. Încă de la primele ore ale dimineții, CSA Steaua i-a urat de bine fotbalistului care a îmbrăcat tricoul „roș-albastru” în perioada 1982-1986.

FCSB l-a uitat pe Helmut Duckadam chiar de ziua lui de naștere?!

Helmut Duckadam reprezintă o figură emblematică pentru suporterii „roș-albaștrilor”. Fostul mare portar a evoluat pentru Steaua în perioada 1982-1986, iar punctul culminant l-a reprezentat cucerirea trofeului Cupei Campionilor Europeni în 1986.

ADVERTISEMENT

Poreclit „Eroul de la Sevilla” pentru că a apărat toate cele 4 lovituri de la 11 metri ale Barcelonei în finala CCE cu Steaua, Helmut Duckadam este o filă de istorie în Cartea Recordurilor cu performanța de pe stadionul “Sanchez Pizjuan”.

Nu sunt puține momentele în care FCSB și CSA Steaua și-au însușit ambele meritele echipei istorice a Stelei. Echipa lui Gigi Becali se lasă așteptată cu urarea pentru Helmut Duckadam. De cealaltă parte, CSA Steaua a transmis un mesaj special pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Helmut Duckadam, serbat de CSA Steaua încă de la primele ore ale dimineții

„Militarii” au postat un mesaj special pe căile oficiale de comunicare pentru Helmut Duckadam cu ocazie zilei sale de naștere. „Clubul Steaua îi dorește multă sănătate, bucurii alături de cei dragi și un sincer ‘La Mulți Ani!’”, a fost mesajul clubului deținut de Ministerul Apărării.

Născut în comuna Semlac, județul Arad, Helmut Duckadam a evoluat de-a lungul carierei pentru Constructorul Arad, UTA Arad, Steaua și Vagonul Arad. „Eroul de la Sevilla” s-a retras prematur din fotbalul profesionist, la vârsta de doar 27 de ani, din cauza unui anevrism la brațul drept care a necesitat operație.

ADVERTISEMENT

Pe lângă Cupa Campionilor Europeni, Helmut Duckadam mai are în palmares două titluri naționale și o Cupă a României. Timp de un deceniu, în perioada 2010-2020, Duckadam a fost președinte de imagine al FCSB.

Fanii CSA Steaua, revoltați de postarea pentru Helmut Duckadam: „Un trădător”

Helmut Duckadam se situează de partea FCSB-ului în lupta cu CSA Steaua pentru identitatea și palmaresul echipei istorice a Stelei. Postarea făcută de CSA Steaua pe Facebook nu le-a prins bine suporterilor echipei lui Daniel Oprița.

ADVERTISEMENT

„Un trădător, s-a vândut pe un pumn de brânză”, „Păcat că a trădat”, „Singurul din generația ’86 care nu recunoaște CSA Steaua!”, au fost câteva dintre comentariile acide ale fanilor lui CSA Steaua.

De partea cealaltă, pe conturile de socializare ale celor de la FCSB încă n-a fost postat niciun mesaj pentru aniversarea lui Helmut Duckadam până la ora redactării acestei știri (13:20).

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru FCSB: 1,91 este cota pentru „total goluri: peste 2,5” la meciul FCSB - Universitatea Craiova