Sport

FCSB, lider de audiență la oraș. Câți oameni s-au uitat la meciul cu CSKA 1948

Meciul dintre CSKA Sofia 1948 - FCSB a fost lider de audiență în marile orașe ale țării, cu toate că la nivel național a fost depășit de serialul Las Fierbinți, de pe PRO TV.
27.07.2023 | 15:40
FCSB lider de audienta la oras Cati oameni sau uitat la meciul cu CSKA 1948
FCSB, lider de audiență la oraș. Foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB a câștigat cu 1-0 în deplasarea de la Sofia, pe un stadion aproape gol, însă fanii au fost alături de FCSB din spatele televizoarelor din România. Așadar, Antena 1, televiziunea care a transmis CSKA Sofia 1948 – FCSB, a fost pe primul loc în mediul urban, peste PRO TV. Cu toate acestea, la nivel național mai multă lume a urmărit Las Fierbinți.

FCSB, lider de audiență la oraș

Potrivit Pagina de Media, partida de fotbal a fost și pe publicul comercial pe locul al doilea, însă concurența a fost destul de serioasă, pentru că în timp ce Antena 1 transmitea acest meci de Conference League, alte televiziuni aveau un program la fel de atractiv. Mai exact, pe PRO TV rula Las Fierbinți, urmat de filmul Furie și răzbunare.

ADVERTISEMENT

Între timp, pe Kanal D se vedea serialul turcesc Melek, iar pe Prima TV emisiunea Cronica Cârcotașilor. Totodată, pe TVR 1 era Telejurnal și filmul Marea în flăcări, pe Național TV filmul Delta Force II: Filiera columbiană și pe Happy Channel erau serialele turcești Golden Boy – Dragoste rebelă și Furtună pe Bosfor.

Potrivit sursei citate, la nivel național meciul CSKA Sofia 1948 – FCSB a fost urmărit pe Antena 1 de 910.000 de români în fiecare minut, în intervalul 20:30 – 22:30, astfel că Antena 1 a fost pe poziția a doua în top. PRO TV, cu Las Fierbinți, a avut un avans de 300.000 de urmăritori, cu un total de 1.2 milioane de români pe minut care au savurat acest serial.

ADVERTISEMENT

Kanal D a completat podiumul, cu 800.000 de români care se uitau la serialul turcesc Melek. Cu toate acestea, la nivel de orașe Antena 1 a câștigat meciul cu PRO TV, pentru că 550.000 de telespectatori au urmărit partida de la Sofia, cu 40.000 mai mulți decât cei care urmăreau Las Fierbinți pe PRO TV. A urmat Kanal D, dar și posturile de știri România TV și Antena 3.

Pe publicul comercial lupta a fost și mai strânsă, iar FCSB a terminat pe locul secund, meciul fiind urmărit de 230.000 de telespectatori între 21 și 54 de ani din orașele României. PRO TV a avut în plus aproximativ 30.000 de spectatori în acest interval orar, pe publicul comercial. Kanal D a terminat pe 3, cu 100.000 de telespectatori în urmă.

ADVERTISEMENT

Așadar, audiența televiziunilor pe întreaga țară în timpul partidei CSKA Sofia 1948 – FCSB a fost următoarea :

Audiență nivel național CSKA - FCSB
Audiență nivel național CSKA – FCSB

În același timp, audiența posturilor TV, pe intervalul partidei, în mediul urban, a fost următoarea:

ADVERTISEMENT
Audiență CSKA - FCSB, mediul urban
Audiență CSKA – FCSB, mediul urban

La fel de importantă a fost și audiența televiziunilor pe publicul comercial, urban, între 21-54 de ani:

Audiență publicul comercial CSKA - FCSB
Audiență publicul comercial CSKA – FCSB

Ratingul face referire la numărul/procentul de telespectatori care s-au uitat la un anumit post TV, din totalul deținătorilor de televizoare din România. Share/cotă de piață se referă la procentul de telespectatori care au ales un post TV din totalul celor care se uitau la TV în acel moment, aceste cifre fiind extrem de importante pentru televiziuni.

Dacă meciul tur dintre CSKA Sofia 1948 și FCSB a fost transmis de Antena 3, partida retur va fi disponibilă publicului larg pe Digi Sport și Prima Sport. Partida va avea loc joi, 3 august, de la ora 21:30. Vestea proastă pentru fani e că nu vor putea să-și susțină echipa de la fața locului, pentru că meciul se va disputa cu porțile închise.

Asta, după ce UEFA a decis să pedepsească clubul patronat de Gigi Becali pentru anumite incidente de anul trecut, din timpul partidei FCSB – West Ham. ”Se amendează clubul FCSB cu suma de 20.000 de euro şi i se ordonă să joace următorul meci din competiţiile UEFA, din calitate de echipă gazdă, cu porţile închise, ca urmare a comportamentului rasist al suporterilor săi”, transmitea UEFA.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,70 este cota pentru 2 solist la meciul Oțelul Galați – FCSB

ADVERTISEMENT