Sport

Atacanții de Europa League ai FCSB-ului au ajuns rău. Unul în Kosovo, celălalt rezervă de lux în Rusia. ”M-aș întoarce, chiar dacă Gigi Becali mi-a dat viteză!”

De-a lungul anilor, Gigi Becali a făcut afaceri bune în fotbal, dar a bifat și câteva ”țepe” stelare. Doi dintre fotbaliștii în care a investit 1,5 milioane de euro și un munte de speranțe au ajuns de nerecunoscut.
01.02.2022 | 18:47
Atacantii de Europa League ai FCSBului au ajuns rau Unul in Kosovo celalalt rezerva de lux in Rusia Mas intoarce chiar daca Gigi Becali mia dat viteza
ADVERTISEMENT

Indiferent de numele pe care l-a purtat echipa pe care o finanțează, Steaua sau FCSB, Gigi Becali a investit zeci de milioane de euro în transferurile unor jucători considerați ”talente”.

Între cei care băteau la porțile marii performanțe în tricoul roș-albastru se numără și Stefan Nikolic și Gabi Iancu. Primul are o ”colecție” impresionantă de echipe la care a evoluat, Iancu are 4 titluri de campion în CV.

ADVERTISEMENT

Stefan Nikolici a semnat cu Dukagjini, din Kosovo. Este a 20-a echipă din carieră

Stefan Nikolic, atacantul muntenegrean care a evoluat la Steaua în perioada 2011-2014, va împlini 32 de ani în această primăvară. Cândva era considerat un atacant de viitor. Azi, Nikolic a ajuns în campionatul din Kosovo.

Noua lui echipă, Dukagjini (locul 8 în Kosovo), este a 20-a din cariera fostului internațional de juniori și tineret din Muntenegru. Atacantul a rămas în amintirea suporterilor roș-albaștrii prin golurile sale, între care și o dublă într-un meci cu Larnaca din grupele Europa League.

ADVERTISEMENT

Muntenegreanul nu a fost doar un fotbalist iubit de fani, ci și o permanentă sursă pentru presa de scandal. Escapadele și bețiile fotbalistului au făcut înconjurul lumii.

Steaua a fost ultima echipă la care atacantul a rezistat mai mult de un sezon. Ce a urmat după plecarea din România întrece orice imaginație.

ADVERTISEMENT

În doar 8 ani, Nikolic a evoluat la nu mai puțin de 15 echipe! În această perioadă (2014 de când a plecat de la Steaua și până în ianuarie 2022) fotbalistul nu a rezistat un sezon întreg decât la trei echipe: Radnik Surdulica (Serbia), Sutjeska Niksic (Muntenegru) și Krupa (Bosnia Herțegovina).

Gabi Iancu e rezervă în Rusia și s-ar întoarce la FCSB

Un alt fotbalist în care Gigi Becali a investit bani și încredere este Gabi Iancu. Fotbalist de profil ofensiv, Iancu era omul în care patronul roș-albaștrilor și-a pus mari speranțe.

ADVERTISEMENT

A câștigat 6 trofee cu trupa latifundiarului, dar nu a confirmat așteptările finanțatorului. După doar trei ani, timp în care a mai fost împrumutat și în Turcia, Iancu era cedat gratis la Viitorul Constanța, echipă căreia Becali îi plătise 500.000 de euro în 2013 pentru a-l achiziționa.

La fel ca și în cazul lui Stefan Nikolic, cariera lui Gabi Iancu a luat-o la vale după plecarea de la FCSB. A mai câștigat un titlu cu Viitorul (în 2017) și a bifat un nou transfer, gratis de această, dată, la Termalica, în Polonia.

A mai jucat la FC Voluntari, Dunărea Călărași și din nou Viitorul Constanța care îl vindea (în 2021), pentru alți 500.000 de euro, la Grozny, transfer dezvăluit în exclusivitate la vremea respectivă de FANATIK. 12 meciuri a bifat Iancu în cele 12 luni petrecute în campionatul Rusiei. Ajuns rezervă de lux, Iancu a mărtusiris că s-ar întoarce în România, și nu oriunde, ci tocmai la FCSB.

”Mi-a prins bine toată experiența și mi-a plăcut să joc la clubul cu care am ținut de mic. M-aș întoarce, da, de ce nu, chiar dacă Gigi Becali mi-a dat viteză”, a declarat Iancu, la Digisport.

Nikolic și Iancu au chefuit în ziua în care Gigi Becali era trimis la închisoare

Muntenegreanul Stefan Nikolic și fratele său român, Gabi Iancu, erau recunoscuți pentru petrecerile monstruoase pe care le organizau și pentru setea cu care goleau sticlele cu băuturi alcoolice.

Una dintre ieșirile care atârnă greu în ”istoricul lor” este cea din ziua în care Gigi Becali era încarcerat din cauza schimbului de terenuri pe care le-a realizat cu Ministerul Apărării Naționale.

În ziua cu pricina, 20 mai 2013, Nikolic și Iancu au udat-o din belșug, pe o barcă, pe lacul Snagov, alături de două domnișoare, la fel de dezinteresate de soarta celui care le umplea conturile cu zeci de mii de euro.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – FC U Craiova 1948: 1,75 este cota pentru „1 și peste 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse...
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse la cale pentru a păcăli persoane naive
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Dumnezeu să te ierte, înger frumos". Moni a fost condusă spre moarte de iubitul său, care îşi luase permisul de câteva zile. A fost găsită la câţiva metri de maşină
Cristi Borcea, dezvăluiri fără precedent despre fiica secretă pe care o are dintr-o...
Cristi Borcea, dezvăluiri fără precedent despre fiica secretă pe care o are dintr-o relaţie extraconjugală! Cu ce se ocupă tânăra
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a...
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
Vedetă dată afară de Pro TV chiar în ziua angajării: „A fost un...
Vedetă dată afară de Pro TV chiar în ziua angajării: „A fost un dezastru total!”
Lavinia Pîrva, după anunţul divorţului la 7 ani de căsnicie cu Ştefan Bănică:...
Lavinia Pîrva, după anunţul divorţului la 7 ani de căsnicie cu Ştefan Bănică: Nimeni nu deţine pe nimeni!
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată...
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie