Sport

Federația din Kosovo, nemulțumită de pedeapsa primită de România: ”Vom face apel”

Federația din Kosovo s-a arătat total nemulțumită de decizia UEFA de a pedepsi România cu un joc cu porțile închise și o amendă de 52.000 de euro.
20.09.2023 | 19:16
Federatia din Kosovo nemultumita de pedeapsa primita de Romania Vom face apel
Federația din Kosovo s-a arătat total nemulțumită de decizia UEFA de a pedepsi România cu un joc cu porțile închise și o amendă de 52.000 de euro. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

FRF a anunțat că forul european a sancționat incidentele de la partida cu Kosovo, din preliminariile Euro 2024, și a decis ca la meciul cu Andorra să nu permită decât accesul copiilor sub 14 ani.

Pedeapsa primită de România nu a mulțumit Federația din Kosovo

La scurt timp după anunțul privind pedeapsa primită de naționala României, Federația din Kosovo a anunțat că sancțiunea este una mult prea blândă în raport cu incidentele și că va face apel.

ADVERTISEMENT

”Federația de Fotbal din Kosovo își exprimă regretul cu privire la decizia organelor disciplinare ale UEFA de a amenda Federația Română de Fotbal cu 50.000 de euro și un meci cu porțile închise.

FFK își va continua calea juridică și va depune plângere la organele competente ale UEFA, cerând ca pedeapsa împotriva Federației Române de Fotbal să fie cât mai mare, nu doar financiar, ci și sub alte forme, pentru a servi ca exemplu că UEFA nu va tolera în niciun fel astfel de insulte rasiste împotriva unei federații membre și împotriva unei țări recunoscute internațional.

ADVERTISEMENT

FFK se angajează să ceară UEFA, prin sancțiunile împotriva Federației Române, să clarifice fiecărei federații, grupări de suporteri sau oricărui alt grup de interese că statul Kosovo, echipa națională a Kosovo și Federația de Fotbal din Kosovo trebuie tratate și respectate în același mod ca orice țară, echipă națională și altă federație europeană care este membră a UEFA”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al Federației din Kosovo.

Ce a scris presa kosovară

Sub titlul ”UEFA, pedeapsă ușoară pentru România”, publicația kosovară Gazeta Express și-a exprimat dezamăgirea pentru decizia Comisiei de Disciplină a forului continental, după incidentele de pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

”UEFA a luat decizia cu privire la incidentele petrecute în meciul România – Kosovo, valabil pentru preliminariile Euro 2024. Comisia de Disciplină a UEFA a condamnat România la desfășurarea unui meci pe teren propriu fără spectatori, cel împotriva Andorrei, după ce suporterii români au afișat bannerul ‘Kosovo este Serbia’ și pentru scandările ‘Serbia Serbia’.

În plus, Federația Română a fost amendată cu 52.000 de euro pentru neregulile apărute în acest meci. Aceasta este, fără îndoială, o pedeapsă ‘moale’ pentru români”, a scris sursa citată.

ADVERTISEMENT

Meciul România – Kosovo 2-0 a fost întrerupt aproape 50 de minute, după ce ultraşii din facţiunea “Uniţi sub Tricolor” au afişat mesajul “Basarabia e România, Kosovo e Serbia”. În plus, în peluza ocupată de suporteri au fost aprinse câteva torțe, în timp ce mesajul de pe banner a fost și scandat.

ADVERTISEMENT