Sport

Federația Română de Fotbal l-a cooptat în echipă pe „Ceaușescu”. Noul coordonator al preparatorilor fizici la loturile naționale a trecut pe la FCSB și Dinamo

Federația Română de Fotbal are un nou coordonator al preparatorilor fizici la loturile naționale. Va ocupa funcția de Manager Athletic Performance Unit.
12.01.2023 | 16:40
Federatia Romana de Fotbal la cooptat in echipa pe Ceausescu Noul coordonator al preparatorilor fizici la loturile nationale a trecut pe la FCSB si Dinamo
Marius Dima este noul coordonator al preparatorilor fizici la loturile naționale. Sursă foto: FRF.
ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal și-a stabilit strategia pentru îmbunătățirea atât a colaborării forului conducător al fotbalului din România cu academiile de juniori, cât și pentru șlefuirea coordonării activității preparatorilor fizici la loturile naționale. Astfel, FRF l-a desemnat pe Marius Dima, noul coordonator al activității preparatorilor fizici la echipele naționale.

Marius Dima este noul coordonator al preparatorilor fizici la loturile naționale

Începând cu prima lună a noului an, Marius Dima va ocupa funcția de Manager Athletic Performance Unit, astfel, va putea beneficia de statutul de coordonator al preparatorilor fizici la loturile naționale.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, printre misiunile noului conducător se numără solidificarea relației dintre academiile de juniori și FRF și dezvoltarea unui mod de lucru profesionist la nivelul loturilor de juniori.

În strânsă legătură cu Strategia Tehnică a FRF, Marius Dima va asigura un standard ridicat de performanță în ceea ce privește pregătirea fizică a tinerilor fotbaliști.

ADVERTISEMENT

Cine este Marius Dima, noul șef al preparatorilor fizici la loturile echipelor naționale. A lucrat în trecut pentru FCSB și Dinamo

Marius Dima este Conferențiar universitar, Decan al Facultății de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie în cadrul Universității Româno-Americane din București. Noul șef al preparatorilor fizici la loturile echipelor naționale are o largă experiență atât în învățământul sportiv, cât și în sportul de performanță.

Cel supranumit „Ceaușescu” a făcut parte din staff-ul celor de la FCSB în 2019, dar a trecut și pe la Dinamo cărora s-a alăturat în luna martie a anului trecut, revenit în Ștefan cel Mare după scurta perioadă petrecută în 2019. Totodată, Marius Dima a activat și la echipa națională în perioada lui Victor Pițurcă pe banca „tricolorilor”.

ADVERTISEMENT

Marius Dima a părăsit tabăra roș-albaștrilor din cauza lui Gigi Becali, care l-a acuzat pentru accidentărilor jucătorilor. În locul său a fost adus Thomas Neubert.

„Nu pot să spun cât de bine mă percep jucătorii, îți dau doar un exemplu. În Cipru, mi se spunea Ceaușescu. Au aflat ei de Ceaușescu, cu toate că eram în 2016 și trecuseră de la Revoluție 27 de ani și mulți dintre ei abia aveau vârsta asta.

ADVERTISEMENT

Nu știu cum unul a aflat de dictatorul român, a căutat pe Internet și mi-au zis Ceaușescu. Deşi jucătorii conştientizează necesitatea pregătirii fizice, datorită faptului că această pregatire este de multe ori asociata și cu o suferinţă fizică, munca cu preparatorul nu este în topul preferinţelor lor”, spunea Marius Dima în 2019.

Marius Dima are opt cărți publicate în domeniul sportiv

Marius Dima are realizări deosebite și în mediul academic. Coordonatorul preparatorilor fizici la loturile naționale a publicat opt cărți, două articole în reviste indexate în Web of Science (ISI), dar și peste 30 de articole științifice.

Are în posesie Licența de antrenor UEFA A, având printre cunoștințe metodologia și tehnica pregătirii de bază în fotbal. La nivel intern, Marius Dima a lucrat la echipe, precum Universitatea Craiova, Dinamo București, Sepsi Sfântu Gheorghe și FCSB, în timp ce pe plan extern a dobândit experiență în Cipru și în Arabia Saudită, perioadă în care l-a însoțit pe Victor Pițurcă.

La echipa națională, Marius Dima a mai lucrat în perioada iunie 2011-octombrie 2014.

ADVERTISEMENT
Tags: