News

Femeie din Covasna, după gratii pentru tentativă de omor. A încercat să-și ucidă soțul

O femeie de 42 de ani a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Ea este acuzată de tentativă de omor după ce și-a înjunghiat soțul
03.01.2024 | 13:16
Femeie din Covasna dupa gratii pentru tentativa de omor A incercat sasi ucida sotul
Femeia și-a înjunghiat soțul de două ori în zona gâtului Sursa foto: Inquam Photos / Cornel Putan
ADVERTISEMENT

Tribunalul din Covasna a decis plasarea în arest preventiv a unei femei în vârstă de 42 de ani din comuna Zagon, județul Covasna. Aceasta este acuzată de tentativă de omor, după ce și-a înjunghiat soțul.

Femeie din Covasna, în arest preventiv pentru tentativă de omor

Bărbatul a fost înjunghiat de două ori în zona gâtului. Femeia este cercetată pentru violență în familie sub forma de tentativă la omor, au informat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna.

ADVERTISEMENT

”Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna efectuează acte de urmărire penală faţă de o inculpată, cercetată în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, în forma tentativei la omor.

În fapt, s-a reținut că inculpata, în vârstă de 42 de ani, în data de 31.12.2023, în jurul orelor 17:30-18:00, în timp ce se afla într-un imobil de pe raza comunei Zagon, jud. Covasna, şi-a înjunghiat soţul, Balogh Jozsef, de două ori cu un cuțit, la baza gâtului în proximitatea pachetului vascular și pe marginea superioară a regiunii umărului drept.

ADVERTISEMENT

Procurorul a dispus reținerea acesteia pentru 24 de ore şi la data de 01.01.2024 a formulat propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Prin încheierea judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Covasna din data de 01.01.2024 a fost admisă propunerea şi s-a dispus arestarea preventivă a inculpatei.

ADVERTISEMENT

Actele de urmărire penală în prezenta cauză s-au efectuat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna – Serviciul de Investigaţii Criminale.

Precizăm că această etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

Și-a ucis soțul după ce au băut împreună

O femeie din localitatea ieșeană Cârlig și-a înjunghiat soțul în inimă după ce au băut împreună. În urma rănilor suferite, bărbatul nu a mai putut fi salvat

”În seara zilei de 01.12. 2023, o femeie din localitatea Cârlig, județul Iași, și-a lovit soțul de două ori cu un cuțit în zona toracelui, provocându-i o plagă înțepată a pericardului ce a determinat o hemoragie internă masivă și, în final, decesul victimei.

Acțiunea agresivă a fost determinată de certurile constante avute de-a lungul timpului de cei doi soți, favorizate de consumul de alcool.

Datorita stării de ebrietate și de agitație în care se afla făptuitoarea, a fost internata la Institutul Regional de Psihiatrie Socola Iași, urmând ca după ameliorarea stării de sănătate sa fie dispuse masurile legale fața de aceasta”, au informat atunci oamenii legii.

ADVERTISEMENT