News

Video. Liderul opoziției din Coreea de Sud, înjunghiat în gât în timp ce vorbea în fața presei

Liderul opoziției din Coreea de Sud a fost înjunghiat în gât, marți, 2 ianuarie, în timp ce oferea declarații în fața presei.
02.01.2024 | 09:01
Video Liderul opozitiei din Coreea de Sud injunghiat in gat in timp ce vorbea in fata presei
Incident șocant în Coreea de Sud: liderul opoziției, înjunghiat în gât. Sursa foto: X / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un grav incident s-a produs marți, 2 ianuarie 2024, în oraşul-port Busan din Coreea de Sud, acolo unde liderul opoziției a fost înjunghiat în gât. Politicianul a fost transportat de urgență la spital.

Incident șocant în Coreea de Sud: liderul opoziției, înjunghiat în gât

Lee Jae-myung, în vârstă de 59 de ani, a fost înjunghiat în partea stângă a gâtului cu o armă albă de către un bărbat de 67 de ani, a anunțat poliția. Autoritățile sud-coreene au spus că arma era un cuțit de 18 cm cumpărat online de atacator.

ADVERTISEMENT

Liderul partidului de opoziție din Coreea de Sud a fost internat în spital. Acesta a suferit răni despre care oficialii din domeniul sănătății au spus că nu îi pun viața în pericol.

Presa din statul asiatic a publicat o fotografie în care politicianul apare la pământ, cu o batistă acoperindu-i rana. Lee pare conştient în momentul în care transportat la spital. Agresorul a fost arestat, potrivit presei internaționale.

ADVERTISEMENT

Imaginile de la fața locului, apărute în social media îl arată pe atacator care pare să aibă în mână o hârtie cu numele lui Lee pe ea. Apoi, s-a apropiat de politician cerându-i un autograf. În clipa următoare a scos cuțitul și l-a rănit. Agresorul a fost imobilizat rapid și arestat la fața locului.

Lee a fost transportat la spitalul universitar național Pusan. A ajuns aici la aproximativ 20 de minute după atac. Oficialii din partidul său au spus că acesta era conștient în timp ce a primit tratament la spital. Ulterior, a fost transportat cu elicopterul la Seul unde va fi supus unei intervenții chirurgicale, notează The Guardian.

ADVERTISEMENT

Atacul de marți a avut loc în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri cu reporterii, imediat după o vizită la șantierul unui nou aeroport de pe insula Gadeok, în zona Busan.

Lee Jae-myung a pierdut la limită alegerile prezidențiale din 2022

În 2022, liderul Partidului Democrat, Lee Jae-myung a pierdut alegerile prezidenţiale la 0,73% în faţa conservatorului Yoon Suk Yeol. Analiștii spun că Lee ar putea să candideze din nou la președinție, în 2027. Sondajele recente au indicat că rămâne un candidat puternic.

ADVERTISEMENT

Președintele Yoon a condamnat atacul de marți, spunând că astfel de violențe nu ar trebui niciodată tolerate sub nicio circumstanță. De asemenea, Yoon și-a exprimat îngrijorarea profundă pentru starea lui Lee. Liderul de la Seul le-a cerut medicilor să-i ofere lui Lee cele mai bune îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT