News

Femeie din Craiova, arsuri de gradul 3 în urma unei RMN. A fost operată de urgență

O femeie din Craiova a suferit arsuri de gradul 3 pe umăr în urma unui RMN și a fost operată de urgență, iar acum vrea să dea în judecată spitalul.
28.03.2023 | 13:01
Femeie din Craiova arsuri de gradul 3 in urma unei RMN A fost operata de urgenta
Femeie din Craiova, arsuri de gradul 3. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

O femeie din Craiova a suferit arsuri de gradul 3 pe umăr în urma unui RMN și a fost operată de urgență. Femeia susține că s-a ales cu aceste arsuri în clipa în care s-a dus la o clinică privată pentru un banal RMN, însă ceva nu a mers cu siguranță bine.

O femeie din Craiova a suferit arsuri de gradul 3

Conform Antena 3, femeia are 52 de ani și acuza dureri la mâna dreaptă, astfel că s-a programat pentru un examen RMN la o clinică privată din Craiova. Fără să se gândească ce va urma, a urmat procedura, deși a început să simtă arsuri în zona umărului. Specialiștii de acolo nu au considerat că ar exista probleme și și-au văzut de treabă, astfel că femeia a stat minute bune astfel.

ADVERTISEMENT

După ce a fost scoasă din aparat, angajații clinicii au constatat că femeia avea o arsură de gradul trei pe umărul drept, fiind transportată la Spitalul de Urgență din Craiova unde a fost operată de urgență. Potrivit certificatului medico-legal obținut, femeia va avea nevoie de 30 de zile de îngrijiri medicale.

Mai mult, femeia și-a angajat acum un avocat și e determinată să dea în judecată clinica privată din Craiova, pentru că a aflat că nu este prima ”victimă” a clinicii respective. Mai mult, reprezentanții clinicii din Craiova spun că au declanșat o anchetă pentru a vedea ce s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT

Specialiștii spun că arsurile care apar în timpul investigațiilor RMN sunt extrem de grave. Pacienții trebuie să știe că există un buton de panică pe care trebuie să-l apese în astfel de situații, pentru ca și medicii din jur să știe că pacientul este în pericol.

În urmă cu jumătate de an, o femeie murea la Târgoviște după ce băuse substanță de contrast înainte de un banal CT. Polițiștii au aflat că femeia a făcut stop cardio-respirator, în timp ce se pregătea de o tomografie computerizată la o clinică din Târgoviște.

ADVERTISEMENT

Femeia avea cancer la sân și era programată la o investigație CT, iar complicațiile au apărut după ce femeia a înghițit substanța de contrast. Medicii aflați la fața locului au încercat resuscitarea de urgență, însă femeia a murit.

Fiul femeii povestește că inclusiv asistentele erau șocate de cele întâmplate și nu înțelegeau de ce a murit pacienta. ”Am văzut prin crăpătura ușii era în fund, tușea foarte foarte tare și nu a durat două secunde, a ieșit doamna doctor și a zis: sunați la ambulanță că îi este rău.

ADVERTISEMENT

Când a intrat a doua oară a țipat la ea, i-a zis să țină capul jos, ”ți-am zis să ții capul jos”. Dup-aia și-a dat și ea seama că îi este rău și nu făcea că așa vrea ea. Nu știu, a fost ciudat. Apoi o oră și jumătate nu a mai băgat-o nimeni în seamă, o întrebau doar dacă vrea extraveral sau apă”, a rememorat fiul femeii clipele tragice pentru Antena 3.

ADVERTISEMENT