News

Femeie însărcinată, aruncată din mașină de către propriul soț și salvată de polițiștii de frontieră

Un echipaj al poliției de frontieră i-au oferit primul ajutor unei femei însărcinate care a fost aruncată din mașină de către propriul soț.
20.01.2024 | 20:17
Femeie insarcinata aruncata din masina de catre propriul sot si salvata de politistii de frontiera
Polițiștii de frontieră au găsit-o pe femeie căzută la marginea drumului/ Foto: Facebook - Europol
ADVERTISEMENT

Un incident neobișnuit a avut loc în Caraș-Severin, unde un echipaj al poliției de frontieră a dat primul ajutor unei femei căzute pe carosabil. Din primele informații, aceasta a avut un conflict cu soțul ei care ar fi aruncat-o din mașina în care se aflau.

Incidentul a fost relatat pe pagina de Facebook a sindicatului Europol, care i-a felicitat pe colegii de la poliția de frontieră pentru modul în care au intervenit. Cazul a fost preluat de polițiștii din Băile Herculane care urmează să stabilească în mod exact circumstanțele în care femeia însărcinată a ajuns pe marginea drumului.

ADVERTISEMENT

Empatia, curajul și spiritul civic sunt doar câteva dintre calitățile pe care trebuie să le aibă un polițist, iar de asta au dat dovadă ieri trei dintre colegii noștri din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Drobeta Turnu Severin în timp ce se întorceau dintr-o misiune de la Timișoara.

Aceștia au observat pe carosabilul DN 70, în dreptul localitătii Armeniș din județul Caraș Severin o femeie căzută, aflată în imposibilitatea de a se deplasa. Polițiștii nu au stat deloc pe gănduri, au oprit de îndată autospeciala de poliție și i-au acordat primul ajutor femeii. Aceasta era conștientă și le-a precizat acestora că este însărcinată, iar după un conflict spontan cu soțul acesteia, posibil ca aceasta sa fi fost aruncată din autovehiculul pe care acesta îl conducea. La scurt timp a sosit și un echipaj al Poliției din Armeniș care au condus femeia la o unitate spitalicească din localitate”, se spune în postare.

ADVERTISEMENT

Tot poliția de frontieră a anunțat arestarea unei persoane pentru 30 de zile, în urma unei anchete demarate pentru trafic de droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal), unor consumatori de pe raza județului Maramureș.

Polițiști de frontieră, însoțiți de 3 echipaje canine (un câine antidrog și doi de intervenție), împreună cu polițiști specializați în combaterea infracțiunilor de criminalitate organizată, au efectuat 11 percheziții domiciliare în localități de pe raza județului Maramureș, în urma cărora au identificat și ridicat cantitatea de aproximativ 2 kilograme de droguri, mai multe cutii cu pliculețe tip ziplock, obiecte cu urme de substanță, telefoane mobile, sume de bani, precum și alte mijloace de probă.

ADVERTISEMENT

Polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu ofiţeri ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea, sub coordonarea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Tulcea, au pus în aplicare mai multe mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului Tulcea într-un dosar penal privind săvârşirea unor infracțiuni de trafic de droguri de risc şi de mare risc, ambele în formă continuată. În cursul acestei zile, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Tulcea a dispus arestarea preventivă a patru inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, angajați ai Gărzii de Coastă din cadrul Poliției de Frontieră Tulcea au fost implicați în operațiunea de destructurare a unei rețele de trafic de droguri (cannabis și ecstasy). Sub coordonarea procurorilor DIICOT au fost făcute zece percheziții, iar patru persoane au fost reținute.

ADVERTISEMENT

Acțiunea reprezintă o etapă a activităților de procedură penală, desfășurate de către poliţiştii de frontieră, la delegarea procurorilor DIICOT, pentru probarea activităţii infracţionale a unei grupări specializată în traficul cu substanţe interzise, din care a reieșit că inculpații, în perioada 2021 – ianuarie 2024, au deținut și comercializat, în mod repetat, droguri de risc (canabis și rezină de canabis) către consumatori de pe raza județului Tulcea, cu sume cuprinse între 60 și 200 lei. De asemenea, cu diverse ocazii, aceștia au oferit cu titlu gratuit, țigarete cu canabis, confecționate artizanal. Cu privire la unul dintre inculpați s-a reținut și faptul că a deținut, fără drept, în scopul comercializării, o cantitate de MDMA (ecstasy), drog de mare risc”, se spune într-un comunicat al Poliției de Frontieră

ADVERTISEMENT