News

Femeile și bărbații iubesc diferit. Ce rol au creierul, societatea sau interacțiunea cu părinții

Bărbații și femeile iubesc diferit și acest lucru se datorează, parțial, felului în care funcționează creierul nostru, explică un antropolog britanic, autorul unui volum pe această temă.
27.12.2021 | 23:24
Femeile si barbatii iubesc diferit Ce rol au creierul societatea sau interactiunea cu parintii
ADVERTISEMENT

Anna Machin, antropolog la Universitatea Oxford, a analizat rezultatele unui studiu care a folosit un scaner fMRI (RMN funcțional), care cartografiază activitatea creierului.

Femeile și bărbații iubesc diferit. Ce rol au creierul, societatea sau interacțiunea cu părinții

În volumul său Why We Love, dr. Machin a explicat că, indiferent de sex, centrii emoționali ai creierului se luminează cel mai mult atunci când subiectului îi sunt prezentate scenarii romantice.

ADVERTISEMENT

Dar, ea a subliniat că există diferențe care apar între cele două sexe.

„Zonele creierului angajate mai degrabă în gândire decât în ​​simțire sunt mai active la bărbați, ceea ce sugerează că evaluarea și luarea în considerare a scenariilor romantice este un proces care presupune mai mult efort decât pentru femei, în cazul cărora este mai instinctiv.

Soțul meu consideră ‘profund favorizantă’ concluzia acestui studiu, deoarece implică faptul că bărbații sunt mai puțin alfabetizați din punct de vedere emoțional sau mai puțin evoluați decât femeile.

ADVERTISEMENT

Dar poate că nu are nimic de-a face cu evoluția. Știm că creierul uman este extrem de plastic. Se poate schimba, în special în primii noștri ani, iar mediul nostru are un rol cheie în modelarea lui”, a spus ea pentru Daily Mail.

Dr. Machin a explicat că și cultura noastră ar putea fi cea care schimbă modul în care oamenii se iubesc.

ADVERTISEMENT

Ea a spus că destul de des, societatea le spune bărbaților că ei sunt „sexul rațional” și că femeile sunt la cheremul emoțiilor lor și a subliniat un alt studiu care a arătat că atunci când copiii ating vârsta de opt ani, băieții și fetele privesc dragostea romantică în într-un mod diferit.

Aceasta situație, a spus ea, este vizibilă și în magazinele de jucării, cu secțiunile desemnate „jucării pentru fete” pline cu inimi și flori, care dispar fără urmă din secțiunile considerate de „jucării pentru băieți”.

ADVERTISEMENT

Ea a explicat, de asemenea, cum majoritatea oamenilor sunt dependenți de sentimentele de căldură și dragoste, până la urmă majoritatea oamenilor își doresc doar să fie iubiți.

Dr. Machin a spus că atunci când interacționăm cu cineva pe care îl iubim sau cu care dezvoltăm o legătură puternică, primim o doză mică de opiacee.

Dar să plecăm de lângă ei, spune ea, înseamnă că nivelul nostru scade și că începem să poftim la acel sentiment – ceea ce înseamnă că trebuie să ne întoarcem înapoi la sursa de unde a venit.

Interacțiunea cu părinții

Dr Machin a explicat că părinții noștri ne pot iubi diferit. Ea a spus că mamele și tații noștri ne iubesc diferit din cauza unei „ciudățenii” care însemna că tata s-a ocupat de îngrijirea copiilor mai târziu decât mama prin evoluție.

Ea a explicat că are legătură cu dimensiunea creierului uman – care este de șase ori mai mare decât ar trebui să fie pentru dimensiunea noastră.

Aceasta înseamnă că, dacă un bebeluș ar fi ajuns la termen cu creierul pe deplin dezvoltat, capul lui nu ar intra prin canalul de naștere, mama și copilul ar muri și linia speciei s-ar termina brusc.

„Așadar, am evoluat pentru a ne naște copiii foarte devreme, rezultând un copil al cărui creier nu este încă pe deplin dezvoltat – și, prin urmare, nu este capabil să facă nimic singur pentru o perioadă semnificativă de timp după naștere”, a adăugat ea.

ADVERTISEMENT
Tags: