Sport

Feșnic, cinci minute de foc! Două penalty-uri în Dinamo – Universitatea Craiova

Horațiu Feșnic a avut de muncă în a doua repriză a meciului Dinamo - Universitatea Craiova. „Centralul” a acordat două penalty-uri în cinci minute.
17.07.2023 | 23:32
Fesnic cinci minute de foc Doua penaltyuri in Dinamo  Universitatea Craiova
Horațiu Feșnic a acordat două penalty-uri în cinci minute la Dinamo - Universitatea Craiova. Foto. FANATIK.
ADVERTISEMENT

După o primă repriză fără goluri, derby-ul Dinamo – Universitatea Craiova s-a încins în a doua repriză. Horațiu Feșnic a acordat două penalty-uri în cinci minute. Oltenii au fructificat prin Andrei Ivan, în timp ce Ahmed Bani a ratat de la punctul cu var. S-a terminat 2-0 pentru olteni, a marcat și Markovic pe final.

Două penalty-uri în cinci minute la Dinamo – Universitatea Craiova

Universitatea Craiova a fost aproape să marcheze în startul derby-ului cu Dinamo. Nicușor Bancu, revenit în echipa de start a alb-albaștrilor, a centrat excelent, însă Crețu a trimis peste țintă din fața porții. Ulterior, nicio echipă nu și-a creat vreo ocazie mare de gol până la pauză.

ADVERTISEMENT

Revenite de la cabine, Dinamo și Universitatea Craiova au beneficiat, pe rând, de câte un penalty. În minutul 54, Alexandru Mitriță a trecut în viteză de defensiva dinamovistă și a fost faultat în careu de portarul Golubovic. Horațiu Feșnic a dictat lovitura de la 11 metri, iar Andrei Ivan a luat mingea pentru a executa.

Extrema Universității Craiova l-a păcălit pe portarul sloven al lui Dinamo și a înscris cu un șut după ce goalkeeper-ul a plonjat în direcția opusă. Adnan Golubovic, portarul lui Dinamo, a încasat cartonașul galben după ce l-a faultat pe Mitriță în careu. Portarul l-a agățat cu mâinile de picioare pe jucătorul revenit în această vară în Bănie. VEZI VIDEO AICI.

ADVERTISEMENT

Ahmed Bani, penalty ratat în derby-ul cu Universitatea Craiova

La doar cinci minute distanță de penalty-ul transformat de Andrei Ivan, emoțiile s-au mutat la poarta opusă. „Câinii” au beneficiat de o lovitură de colț, iar după ce mingea a fost trimisă în careu, Alexandru Crețu l-a ținut de tricou pe fundașul central Quentin Bena.

Fotbalistul Universității Craiova s-a prăbușit peste francez, iar „centralul” Horațiu Feșnic a arătat spre punctul cu var. Ahmed Bani a executat lovitura de pedeapsă, însă fără efect. Tânărul fotbalist din Ștefan cel Mare a executat modest pe direcția lui Popescu. Portarul oltenilor a respins în lateral.

ADVERTISEMENT

Ahmed Bani a ajuns la minge, însă nu a reușit să trimită periculos dintr-o poziție dificilă. Raul Silva a respins de lângă bară, iar „câinii” au ratat șansa de a restabili egalitatea. Pentru Dinamo urmează derby-ul cu FCSB din deplasare, sâmbătă, 22 iulie, de la ora 21:30.

De cealaltă parte, Universitatea Craiova o înfruntă pe teren propriu pe nou-promovata Oțelul Galați. Ultima victorie a „câinilor” împotriva oltenilor datează din 15 decembrie 2018. Clubul „alb-roșu” s-a impus atunci cu 3-0 după o „triplă” reușită de italianul Mattia Montini.

ADVERTISEMENT

Laurențiu Popescu a înregistrat o bornă personală formidabilă. Pentru portarul de 26 de ani al Universității Craiova penalty-ul apărat în fața lui Ahmed Bani este al 4-lea respins din ultimele 8 pe care le-a avut de înfruntat.

ADVERTISEMENT