Sport

Incidente la derby-ul Dinamo – Universitatea Craiova. Stewarzii au intervenit

Incidentele nu au lipsit de la derby-ul Dinamo - Universitatea Craiova. Stewarzii au fost nevoiți să intervină după un conflict la Tribuna 1.
17.07.2023 | 22:52
Incidente la derbyul Dinamo  Universitatea Craiova Stewarzii au intervenit
Incidente în tribune la Dinamo - Universitatea Craiova. Foto: FANATIK.
ADVERTISEMENT

Suporterii lui Dinamo au salutat revenirea echipei favorite pe prima scenă a fotbalului din România. Fanii „câinilor” au fost autorii unui adevărat spectacol. Totuși, la derby-ul cu Universitatea Craiova nu au lipsit nici incidentele. Stewarzii au fost nevoiți să intervină, iar conflictul s-a aplanat înainte de a izbucni.

Incidente la derby-ul Dinamo – Universitatea Craiova. Stewarzii au intervenit

Dinamo a primit vizita Universității Craiova pe „Arcul de Triumf” în primul meci oficial de la revenirea în SuperLiga. Suporterii „câinilor” i-au susținut pe favoriți, însă nu au lipsit nici conflictele. La jumătatea primei reprize, un incident a izbucnit la Tribuna 1, zona unde se aflau mai mulți fani ai lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

Unul dintre suporterii „câinilor” s-a apropiat prea mult de banca antrenorului Eugen Neagoe. Stewarzii au intervenit prompt și au vrut să-l evacueze pe suporterul lui Dinamo. În cele din urmă, conflictul s-a încheiat fără urmări majore. Universitatea Craiova a început în forță derby-ul cu Dinamo și a fost aproape să marcheze în startul partidei.

Incidente
Incidente în tribune la Dinamo – Universitatea Craiova. Foto: FANATIK.

Bancu a centrat excelent în careu pentru Crețu, însă fotbalistul oltenilor a trimis peste poartă dintr-o poziție ideală. Pe parcursul primei reprize, ambele formații și-au creat șanse de gol, însă tabela a rămas intactă. Nu mai puțin de 6.900 de suporteri o susțin pe Dinamo în partida cu Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Dinamo, amintiri neplăcute de la ultimul derby cu Universitatea Craiova

Dinamo a pierdut categoric ultimul derby cu Universitatea Craiova înaintea retrogradării în liga secundă. Oltenii au câștigat categoric cu 6-1 pe 10 februarie 2022. Atanas Trică, tânărul atacant titularizat de Eugen Neagoe în disputa de luni seară, a marcat împotriva „câinilor”.

A fost prima reușită a fotbalistului de 19 ani la nivelul primei ligi și singurul de până acum. Eugen Neagoe l-a trimis titular pe Atanas Trică în derby-ul cu Dinamo pentru a bifa regula U21 impusă de Federația Română de Fotbal. „Centralul” Horațiu Feșnic a acordat un singur cartonaș galben în prima repriză la Dinamo – Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Ionuț Amzăr a văzut cartonașul galben după un fault la Florin Borța. Dinamo are un debut infernal de sezon. După derby-ul cu Universitatea Craiova, echipa lui Ovidiu Burcă joacă în deplasare cu FCSB în a doua etapă. Ulterior, „câinii” o înfruntă pe teren propriu pe Sepsi.

Ovidiu Burcă, optimist înainte de Dinamo – Universitatea Craiova: „Ne dorim să câștigăm”

Ultima oară când Dinamo a învins-o pe Universitatea Craiova s-a întâmplat pe 15 decembrie 2018. Clubul din Ștefan cel Mare s-a impus cu 3-0 după o „triplă” a lui Mattia Montini. „Ne dorim să câștigăm. Indiferent de adversarul pe care îl întâlnim trebuie să câștigăm, așa e la Dinamo. Trebuie să fim conștienți că avem în față un adversar bun, dar nu imbatabil. 

ADVERTISEMENT

Din perspectiva voastră și a agențiilor de pariuri, probabil Craiova este favorită, dar cred că avem și noi atuurile noastre. Craiova este o echipă cu jucători foarte buni, au un antrenor cu mare experiență în prima ligă, dar avem și noi atuurile noastre. 

În primul rând, spiritul pe care l-am câștigat anul trecut ca echipă și conexiunea cu suporterii. Cred că avem o filosofie de joc deja așezată, foarte mulți dintre băieți știu ce au de făcut. Cred că această disciplină și entuziasmul pe care îl avem sunt atuurile noastre”, au fost cuvintele lui Ovidiu Burcă.

ADVERTISEMENT