Sport

Dinamo – Universitatea Craiova 0-2, etapa 1 în SuperLiga. Revenire amară pentru „câini”. Video

Universitatea Craiova a câștigat derby-ul cu Dinamo din prima etapă a SuperLigii, scor 2-0. „Câinii” au debutat cu stângul în noul sezon.
17.07.2023 | 23:27
Dinamo  Universitatea Craiova 02 etapa 1 in SuperLiga Revenire amara pentru caini Video
Universitatea Craiova a câștigat, scor 2-0, derby-ul cu Dinamo din prima etapă a SuperLigii. Foto: Fanatik.
ADVERTISEMENT
17-07-2023
17:11

Dinamo - Universitatea Craiova 0-2 (pen. Ivan 54, Markovic 90+6)

Vezi toate fazele video importante aici.

FINAL DE MECI. Universitatea Craiova a câștigat meciul din deplasare cu Dinamo, scor 2-0. Andrei Ivan și Jovan Markovic au marcat golurile victoriei. Alexandru Mitriță a scos penalty și a pasat decisiv la golul al doilea. Iată cum arată clasamentul: 

Clasament SuperLiga
Clasament SuperLiga

Min. 90+6: GOOL Universitatea Craiova! Alexandru Mitriță îi centrează dintr-o poziție laterală lui Jovan Markovic. Atacantul înscrie după o intrare prin alunecare. 

Min. 90+5: Alexandru Mitriță a înaintat în viteză spre poarta lui Dinamo. Jucătorul Universității Craiova a șutat din careu, însă Golubovic a respins din nou. 

Min. 80: Alexandru Mitriță a șutat în forță pe poartă, dar Golubovic a fost la post. 

Min. 79: Gabriel De Moura a centrat în careu, însă Goncalo Gregorio a trimis peste poartă cu o lovitură de cap. 

Min. 60: Ahmed Bani șutează de la punctul cu var pe direcția portarului Popescu. 

Min. 59: Crețu îl ține pe Bena de tricou în careu la o lovitură de colț. Jucătorul oltenilor se prăbușește peste fotbalistul „câinilor”, iar „centralul” Horațiu Feșnic dictează penalty. 

Min. 54: GOOOL Universitatea Craiova! Andrei Ivan ia mingea și se pregătește să execute de la punctul cu var. „Nouarul” oltenilor înscrie cu ușurință. Portarul lui Dinamo a sărit în colțul opus. 

Min. 52: Alexandru Mitriță trece în viteză de jucătorii lui Dinamo și este faultat în careu de Golubovic. „Centralul” acordă penalty pentru olteni. 

Min. 50: Ghezali centrează prin fața porții, însă Abdallah nu a fost la post. Mingea a trecut periculos prin fața porții lui Popescu. 

Min. 45: Borța centrează excelent pentru Atanas Trică. Atacantul reia cu capul puțin peste poartă. 

Min. 44: Neluț Roșu îi pasează inteligent lui Iglesias. Șutul fotbalistului lui Dinamo se duce în forță, dar peste țintă. 

Min. 35: După o nouă greșeală a oltenilor, mingea ajunge la Dinamo. Ahmed Bani șutează slab de la distanță. 

Min. 20: Mitriță a pasat greșit, iar mingea a ajuns la Abdallah. Din careu, atacantul lui Dinamo a trimis mult peste poartă. 

Min. 10: Borța și Zajkov se încurcă reciproc, iar mingea ajunge la Amzăr. Fundașul lui Dinamo nu reușește să trimită spre poartă dintr-o poziție favorabilă. 

Min. 8: Crețu recuperează după o greșeală a lui Abdallah. Atanas Trică primește, însă șutează slab. 

Min. 4: Ocazie uriașă pentru Universitatea Craiova. Nicușor Bancu a centrat în careu, însă Crețu a reluat puțin peste poartă din apropiere. 

Min. 1: Partida a început!

Dinamo: A. Golubovic – G. De Moura, Giafer, Bena, Amzăr – N. Roșu, Larrucea, Iglesias, Ghezali – Bani, Abdallah. Rezerve: Dujmovic – Borcea, Grigore, Patriche, Țîră, Gregorio, Costin, I. Roșu, Irimia. Antrenor: Ovidiu Burcă. 

Universitatea Craiova: I. Popescu – Borța, Zajkov, R. Silva, N. Bancu – Al. Crețu, Screciu – A. Ivan, Roguljic, Mitriță – A. Trică. Rezerve: Lazar – Badelj, Ndong, Mateiu, Căpățînă, Ișfan, Danciu, Markovic, Koljic. Antrenor: Eugen Neagoe. 

  • Atanas Trică a fost titularizat de Eugen Neagoe în derby-ul Dinamo – Universitatea Craiova. „Geană” a apelat la tânărul atacant pentru a respecta regula U21 impusă de FRF. 

Meciul Dinamo – Universitatea Craiova are loc luni, 17 iulie, cu începere de la ora 21:30, în cadrul primei runde din noul sezon de SuperLiga, 2023/2024. Câinii roșii revin așadar în primul eșalon, dar nici acum nu se pot declara liniștiți în privința rezolvării pe deplin a problemelor financiare, chiar dacă au venit acționari noi. Iar debutul e unul de foc, împotriva uneia dintre echipele care au anunțat ca obiectiv câștigarea campionatului.

Unde se joacă meciul Dinamo – Universitatea Craiova

Confruntarea Dinamo – Universitatea Craiova se desfășoară luni, 17 iulie, de la ora 21:30, pe stadionul Arcul de Triumf din capitală, în prima etapă a noului sezon de SuperLigă și va fi primul joc din ediția care începe care are toate șansele să aibă eticheta sold-out. Dinamoviștii au cumpărat toate biletele care li se cuveneau și promit o coregrafie de vis iar oltenii vor veni și ei în număr destul de mare, poate chiar o mie de oameni.

ADVERTISEMENT

Din păcate, la Dinamo venirea noilor acționari nu a rezolvat problemele spinoase și deocamdată noul plan de reorganizare al clubului nu a primit undă verde din partea forurilor competente. Jucătorii noi veniți s-au antrenat cu echipa dar de numai câteva zile s-a rezolvat anularea interdicției de transferuri și a început înscrierea lor în regim de urgență la LPF.

Cine transmite la TV partida Dinamo – Universitatea Craiova

Partida Dinamo – Universitatea Craiova se joacă luni, 17 iulie, de la ora 21:30, pe stadionul Arcul de Triumf din București, în etapa inaugurală a noului sezon de SuperLiga, sezonul 2023/2024 și va fi transmisă în direct pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona și intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE STREAM.

ADVERTISEMENT

În capitală luni, 17 iulie, va fi o vreme extrem de călduroasă, una foarte greu de suportat. Cerul va fi senin toată ziua, cu foarte slabe șanse de ploaie, sub 10 la sută. Maxima zilei va ajunge la ora amiezii la minim 37 de grade. La ora 21:30, când va începe meciul în termometre vor mai fi în jur de 33 de grade, meciul urmânjd a fi oprit în fiecare repriză pentru pauza de hidratare a jucătorilor. Clujeanul Horațiu Feșnic este centralul partidei.

Ce absențe sunt în întâlnirea Dinamo – Universitatea Craiova

Ovidiu Burcă va folosi echipa din sezonul anterior de Liga 2, trei dintre jucătorii nou veniți, portarul Golubovic și atacanții Gregorio și Abdallah urmând a se afla deja pe bancă după ce au fost înregistrați la LPF vineri. Alți trei jucători așteaptă și ei să fie cu acte în regulă. Este vorba de Cristi Costin, Dennis Pollitic și Jose Homawoo.

ADVERTISEMENT

Oltenii sărbătoresc reapariția în echipă a căpitanului Nicușor Bancu, refăcut după ruptura de ligamente. O altă reîntoarcere de senzație este a atacantului Alexandru Mitriță din campionatul nord-american. Universitatea Craiova nu îl va avea la acest meci pe mijlocașul ofensiv Ștefan Bairam, în rest toți jucătorii sunt valizi și oltenii sunt socotiți a se număra printre candidații la titlu.

Cote la pariuri la jocul Dinamo – Universitatea Craiova

Pentru casele de pariuri nu conteazâ cât de bogatâ este istoria unui club. Toate lucrurile se raportează la prezent, motiv pentru care Universitatea Craiova este văzută ca un mare solist, la cota de 1,80. Dacă Dinamo va contrazice toate previziunile și va câștiga va avea o cotă fabuloasă de 5,00. Diferențele sunt la fel de clare și la goluri sau șansă dublă. Ultima are 2,10 la egal sau victorie Dinamo și 1,20 la X2. Gol marcat Dinamo are cotă 1,65 iar golul oltenilor doar 1,20.

ADVERTISEMENT

Trebuie să ne întoarcem până în 2018, la tripla italianului Montini pentru ultimul succes dinamovist acasă în fața leilor albaștri din Bănie. Barem ultimul meci, disputat cu două sezoane în urmă, când Dinamo era KO financiar și rămăsese aproape numai cu juniorii, a fost un adevărat dezastru la București, scor de tenis pentru oaspeți, 6-1!

ADVERTISEMENT