News

O fetiţă de 6 ani din Harghita a murit călcată de o mașină. Luptătorii SAS l-au apărat pe șofer de violența rudelor

Accident grav într-o localitate din Harghita. O fetiţă de 6 ani a murit după ce a fost călcată de șoferul unei mașini, în timp ce traversa strada. După eveniment, rudele l-au atacat pe conducătorul auto.
02.01.2022 | 22:54
O fetita de 6 ani din Harghita a murit calcata de o masina Luptatorii SAS lau aparat pe sofer de violenta rudelor
ADVERTISEMENT

Luptătorii Serviciului de Actiuni Speciale (SAS) au fost chemați să intervină pentru a-l apăra pe șofer de rudele copilei care au manifestat violență față de șoferul în vârstă de 45 de ani.

Întâmplarea nefericită a avut loc în jurul orei 16:40 pe ruta D.N.13/A, din localitatea Ocna de Sus. În acel moment, fetița de 6 ani se angajase în traversarea drumului.

ADVERTISEMENT

Reacția oamenilor legii

”Datorită faptului că, imediat după accident, în zonă au început să vină, în număr mare, rude ale minorei, care au început să se manifeste violent, la faţa locului s-au deplasat două echipe de luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi patrulele de poliţie disponibile din localităţile învecinate, pentru a preîntâmpina o posibilă tulburare a ordinii publice.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care a avut loc accidentul”, au comunicat reprezentanții IPJ Harghita, potrivit presei locale, Ziarul de Harghita.

ADVERTISEMENT

Șoferul nu era sub influența alcoolului

Conducătorul auto a fost testat de oamenii legii și cu aparatul alcooltest. Rezultatul a fost zero, drept urmare nu era sub influența alcoolului.

S-a deschis o anchetă în acest caz. Poliția a demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

ADVERTISEMENT

Cazul de față amintește de unul similar care a avut loc dinainte de Crăciun. Un băiat de 6 ani din Sângeorz-Băi a fost lovit de o mașină, după ce a ieșit dintr-o curte și a dat să traverseze strada.

Echipaje de salvare au sosit la fața locului, printre care un elicopter SMURD Au încercat să-l readucă la viață pe copil prin manevre de resuscitare, dar acestea au fost în zadar.

ADVERTISEMENT

Și în acest caz șoferul a fost testat alcooltest, iar rezultatul a ieșit negativ. În cauză, s-a întocmit dosar penal.

Autoritățile recomandă părinților să dea copiilor veste reflectorizante pentru a putea fi observați de șoferi mai ușor, și, astfel, se vor putea evita accidentele, mai ales cele mortale.

Un copil cu o vestă reflectorizantă va fi protejat nu doar de mașini, ci și de bicicliști sau persoane aflate, de exemplu, pe un skateboard.

ADVERTISEMENT