News

Fetiță lovită cu mașina de un pompier drogat. Angajatul ISU Maramureș consumase cannabis

O fetiță a fost lovită cu mașina de un pompier drogat, în timp ce trecea pe trecerea de pietoni din Șomcuta Mare, conform martorilor la accident.
12.10.2023 | 15:19
Fetita lovita cu masina de un pompier drogat Angajatul ISU Maramures consumase cannabis
Fetiță lovită cu mașina de un pompier drogat. Foto: Vasiledale.ro
ADVERTISEMENT

Accidentul s-a produs pe strada Calea Mireșului DJ 182B din Șomcuta Mare, iar la volanul autoturismului care a produs accidentul se afla un tânăr de 24 de ani, pompier în cadrul ISU Maramureș. Acesta a surprins și accidentat o fată de 8 ani, care ieșise de la școală și se angajase în traversarea regulamentară a străzii.

Fetiță lovită cu mașina de un pompier drogat

La fața locului au ajuns mai multe echipaje ale Poliției, precum și un echipaj SMURD de la Șomcuta Mare, astfel că minora a fost preluată și transportată la Spitalul de Urgență, unde a rămas internată. Între timp, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, iar oamenii legii au constatat că acesta nu consumase alcool.

ADVERTISEMENT

Totuși, bărbatul a fost testat și cu aparatul drugtest, care a arătat că tânărul consumase cannabis, astfel că a ajuns la spital pentru a-i fi recoltate probe de sânge. Aceste probe vor stabili cu exactitate canitatea de substanțe interzise pe care pompierul le-a consumat înainte de a se urca la volan, conform Vasiledale.ro.

”În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

ADVERTISEMENT

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, a transmis și ISU Maramureș. Mai mult, reprezentanții ISU Maramureș au revenit cu o serie de completări și clarificări necesare în acest caz.

Reprezentanții ISU Maramureș au anunțat că bărbatul implicat în evenimentul rutier este într-adevăr angajat al instituției, însă au menționat că vor fi luate măsuri disciplinare împotriva tânărului, pentru că ISU Maramureș dezaprobă orice comportament contrar legii, chiar dacă se produce în afara programului de lucru.

ADVERTISEMENT

”Urmare a articolului EXCLUSIV: Un pompier a lovit cu maşina o fetiţă pe trecerea pentru pietoni în Şomcuta Mare. Angajatul ISU Maramureş a fost depistat pozitiv la cannabis, ISU Maramureș face precizarea că bărbatul implicat în evenimentul rutier este angajat al inspectoratului nostru, soldat profesionist.

La nivelul ISU Maramureș a fost declanșată o anchetă internă și în funcție și de rezultatele anchetei desfășurată de autoritățile competente, ISU Maramureș va lua măsuri în consecință. ISU Maramureș dezaprobă orice comportament contrar legii, indiferent de momentul producerii acestuia, în timpul sau în afara serviciului.

ADVERTISEMENT

De asemenea, își exprimă regretul pentru suferința cauzată victimei și familiei acesteia și, totodată, vă asigură că susține aplicarea legii în mod impartial”, au transmis reprezentanții ISU, conform Vasiledale.ro. Fata de 8 ani rămâne internată în spital cu răni serioase, iar medicii se luptă să-i salveze viața.

ADVERTISEMENT