News

Un șofer beat a sunat la 112 și a chemat Poliția, pentru că avea remușcări

Un tânăr de 23 de ani din Suceava a chemat Poliția după ce s-a urcat beat la volan, pentru că avea remușcări. Bărbatul s-a ales cu dosar penal, în ciuda gestului său.
14.06.2022 | 16:45
Un sofer beat a sunat la 112 si a chemat Politia pentru ca avea remuscari
Un șofer beat a chemat Poliția pentru că avea remușcări. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Tânărul se certase înainte cu părinții săi, după care a plecat într-un bar unde era decis să-și înece amarul. Ulterior, s-a urcat beat la volan, însă a avut remușcări pentru decizia luată.

Un tânăr beat la volan a sunat la Poliție pentru a se autodenunța

Bărbatul din comuna suceveană Botoșana s-a raportat singur la Poliție, după ce și-a dat seama că e beat la volan. Tânărul în vârstă de 23 de ani a sunat la 112 și a anunțat că există un șofer beat în trafic, potrivit Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Ulterior, oamenii legii au aflat cu surprindere că șoferul beat era, de fapt, cel care sunase să raporteze neregulile din trafic.

Tânărul le-a spus polițiștilor că s-a certat cu părinții, astfel că a băut de supărare și s-a urcat la volan. Înainte, tânărul a petrecut ore bune la un bar din localitate. La câteva minute după ce s-a urcat la volan, tânărul a realizat că e ilegal ce face, astfel că s-a simțit vinovat și a chemat Poliția.

ADVERTISEMENT

Ajunși la fața locului, oamenii legii au constatat că șoferul avea o alcoolemie de 1.32 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu toate că a avut remușcări și s-a autodenunțat, tânărul nu va scăpa de pedeapsă, implicit de dosar penal.

Conform sursei citate, poliţiştii fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

ADVERTISEMENT

Nu doar oamenii de rând se urcă la volan după ce au băut cantități considerabile de alcool. Syda, fostul ginere al lui Traian Băsescu, a ajuns la Institutul Național de Medicină Legală pentru recoltarea de probe din sânge, în urmă cu trei zile, după ce a fost prins beat la volan.

”Este vorba despre 0,49 miligrame de alcool pur în aerul expirat. Ceea ce înseamnă infracțiune. Rugamintea mea e să mergem la INML pentru prelevarea de mostre biologice. Lăsați mașina aici, mergeți cu mine.”, au spus oamenii legii, conform Spynews.

ADVERTISEMENT
Tags: