News

Fiica lui Ramzan Kadîrov, scăpată de judecată prin explozia de pe Podul Kerci. Judecătorul a murit în deflagarație

În explozia de pe Podul Kerci a murit un judecător incoruptibil care trebuia să dea o sentință pentru fiica lui Ramzan Kadîrov.
12.10.2022 | 21:38
Fiica lui Ramzan Kadirov scapata de judecata prin explozia de pe Podul Kerci Judecatorul a murit in deflagaratie
Aișat Kadîrova a scăpat de sentință, pentru moment. Foto: OG-media.com
ADVERTISEMENT

Teoriile conspirației nu încetează să apară, astfel că ultima victimă a exploziei de pe Podul Kerci a stârnit imaginația jurnaliștilor ruși.

În explozia de pe Podul Kerci a murit un judecător important

Conform Meduza.io, care citează agenția TASS, rușii au comunicat al patrulea deces în urma exploziei de pe Podul Kerci. E vorba de Serghei Maslov, judecător la Curtea de Arbitraj de la Moscova.

ADVERTISEMENT

”Conform datelor noastre actuale, numărul de morți a crescut la patru: unul dintre ei este Serghei Vladimirovici Maslov, judecător la Curtea de Arbitraj de la Moscova”, transmite sursa citată.

Maslov a fost numit judecător în mai 2014 prin decretul lui Vladimir Putin și era specializat în spețe civile. Cei patru oameni călătoreau împreună într-un SUV Cadillac Escalade, care a fost surprins de explozie.

ADVERTISEMENT

Moartea judecătorului poate fi o simplă coincidență bizară, însă jurnaliștii ruși reamintesc că acesta urma să dea o sentință într-un caz în care e implicată fiica lui Ramzan Kadîrov, Aișat, acuzată în proces.

Aișat Kadîrova avea termen până în 29 august să ofere explicații Curții de Arbitraj cu privire la o datorie către divizia rusească a editurii americane Conde Nast care o acționase în judecată și cerea returnarea banilor datorați cu penalități”, menționează sursa citată.

ADVERTISEMENT

Maslov era considerat un judecător ”neobișnuit de independent și incoruptibil”, ”imposibil de mituit”. Cu toate acestea, toate indiciile arată că Ucraina a stat în spatele exploziei de pe Podul Kerci, cel mai probabil cu ajutorul unei drone maritime.

În aceste condiții, este greu de înțeles care ar fi legătura între Rusia și moartea judecătorului. Cu toate acestea, modul bizar și suspect în care au murit zeci de personaje importante din Rusia în ultimele șapte luni îi face pe jurnaliști să lanseze multe speculații și teorii.

ADVERTISEMENT

Oficial, rușii spun că podul a explodat după un atac cu un camion capcană, iar Ucraina a fost declarată stat terorist pentru acest fapt. Neoficial, adevărul va fi cunoscut probabil peste zeci de ani, în cărțile de istorie.

ADVERTISEMENT