News

Ce spune Joe Biden despre posibilitatea ca Vladimir Putin să folosească armele nucleare: ”Nu cred că ar recurge la acest lucru”

Joe Biden a vorbit despre posibilitatea ca Vladimir Putin să folosească armele nucleare în Ucraina. Liderul american nu crede că omologul său va recurge la acest gest extrem.
12.10.2022 | 08:11
Ce spune Joe Biden despre posibilitatea ca Vladimir Putin sa foloseasca armele nucleare Nu cred ca ar recurge la acest lucru
ADVERTISEMENT

Într-un interviu la CNN, Joe Biden a vorbit despre riscul ca Vladimir Putin să folosească armele nucleare în invazia pe care a declanșat-o în Ucraina.

Joe Biden nu crede că Vladimir Putin va folosi armele nucleare în Ucraina: ”Cred că e o persoană rațională”

Dacă săptămâna trecută, același Joe Biden avertiza cu privire la riscul unui ”Armagheddon” nuclear, spunând că ”Putin nu glumeşte cu posibilitatea folosirii armelor nucleare”, între timp acesta și-a mai nuanțat poziția.

ADVERTISEMENT

În apariția televizată de marți, ​șeful de la Casa Albă a declarat că nu crede că omologul său rus, Vladimir Putin, va recurge la arma nucleară tactică în războiul cu Ucraina.

Biden a fost întrebat direct de Jake Tapper de la CNN care e posibilitatea ca liderul de la Kremlin să folosească arme nucleare.

ADVERTISEMENT

Răspunsul a fost ferm: ”Nu cred că o va face. Dar cred că este iresponsabil din partea lui să vorbească despre asta”.

Joe Biden a mai afirmat că Vladimir Putin, ”în mod evident”, a evaluat greşit situaţia din Ucraina şi ”a făcut un calcul complet greşit” cu privire la rezistenţa pe care o opune poporul ucrainean.

ADVERTISEMENT

Cred că este o persoană raţională care în mod clar a evaluat greşit situaţia”, a mai declarat Joe Biden.

A crezut că va fi primit cu braţele deschise. Cred că a făcut un calcul complet greşit”, a adăugat preşedintele american în legătură cu acțiunile omologul său de la Moscova.

ADVERTISEMENT

Joe Biden, în urmă cu câteva zile: ”Există o amenințare directă cu folosirea unei arme nucleare”

Săptămâna trecută, preşedintele SUA declara că ameninţările ruse de a folosi arme nucleare în conflictul din Ucraina pun lumea în pericol de “Armageddon”.

”Pentru prima dată de la criza rachetelor din Cuba, avem o amenințare directă cu folosirea unei arme nucleare dacă lucrurile continuă pe drumul pe care sunt acum.

Nu ne-am confruntat cu perspectiva unui Armagheddon de la Kennedy și criza rachetelor din Cuba. Nu cred că poți utiliza cu ușurință o armă nucleară tactică fără să ajungi la Armagheddon”, a spus Biden, pe 7 octombrie.

ADVERTISEMENT