Life

Cum a devenit Singur Acasă 2 mai iubit decât originalul. Schimbările care au crescut popularitatea lui Kevin

Încă de la premiera din 1992, „Singur acasă 2” a fost iubit de public. Continuarea faimoasei comedii a adus multiple schimbări și îmbunătățiri semnificative
07.12.2021 | 16:05
Cum a devenit Singur Acasa 2 mai iubit decat originalul Schimbarile care au crescut popularitatea lui Kevin
ADVERTISEMENT

Datorită succesului colosal pe care Singur Acasă (1990) l-a avut, producătorii au avut parte de o provocare majoră în a face o continuare care să-l egaleze. Singur Acasă 2: Pierdut în New York (1992) s-a bucurat de faimă încă din momentul lansării sale.

Publicul s-a bucurat să-l revadă pe Kevin într-o nouă aventură. Cu toate acestea, filmul nu a reușit să egaleze profitul obținut de predecesorul său. Singur Acasă 2 a înregistrat încasări de 359 milioane de dolari, față de 467 de milioane ale originalului.

ADVERTISEMENT

Singur Acasă 2 a păstrat multe din detaliile care au făcut primul film atât de popular. Protagonistul, Kevin McCallister, este interpretat tot de actorul Macaulay Culkin. Băiețelul le-a pregătit foștilor săi dușmani, Harry și Marv (Joe Pesci și Daniel Stern) noi capcane mortale, în același decor de sărbători. În același timp, filmul Singur Acasă 2 i-a oferit lui Kevin șansa de a se dezvolta, iar povestea l-a făcut pe acesta mai puternic și eroic.

Deși a primit mai multe critici, cea de-a doua parte a producției a devenit, de asemenea, un film de bază al sărbătorilor de iarnă și ,în plus, a schimbat în bine formula seriei.

ADVERTISEMENT

Kevin are parte de mai multe provocări și aventură în Singur Acasă 2

Kevin
Kevin are parte de și mai multă aventură în a doua parte a trilogiei.
Sursa: Hepta.ro

În primul Singur Acasă, Kevin a fost pus la încercare de situații în care copiii nu ar trebui trebui să se afle niciodată. Totuși, el s-a dovedit a fi foarte descurcăreț și a demonstrat că poate și mai mult, atunci când s-a văzut singur în New York.

Kevin știe cum să navigheze prin metropola uriașă și este suficient de prevăzător încât să caute adresa unchiului Rob, în agenda tatălui său. Faptul că băiețelul s-a urcat în avionul greșit și a ajuns, de unul singur, în New York, i-a adus acestuia o aventură și mai mare decât primul film.

ADVERTISEMENT

În Singur Acasă, deși Kevin a fost nevoit să se adapteze pentru a se descurca singur, el se afla într-un mediu familiar, în casa uriașă a familiei McCallister, dintr-o suburbie bogată a orașului. A doua parte a seriei nu doar că l-a pus din nou față în față cu „Bandiții uzi”, dar a făcut-o într-un cadru cu totul necunoscut.

Totuși, Kevin ajunge să se distreze foarte tare, într-o vacanță pe cont propriu în grandiosul Hotel Plaza din New York. Factura va fi suportată de către tatăl lui, care la final va fi prea fericit pentru a-și mai face griji de cei aproape 1000 de dolari, pe care copilul de 10 ani i-a cheltuit pe servicii de tip room-service.

ADVERTISEMENT

Neglijența părinților este subliniată în Singur Acasă 2

Părinții lui Kevin
Comportamentul neglijent al familiei McCallister este evidențiat.
Sursa: Hepta.ro

Primul film a arătat cât de disfuncțională este familia McCallister. Kevin este permanent hărțuit de frații și verișorii săi mai mari. Adulții nu îl apără, așa cum este de așteptat. Ei se alătură acestui tip de comportament, în special unchiul Frank (Gerry Bamman).

Kevin nu poate fi considerat un copil model și a intrat în conflicte cu frații săi cu o seară înainte, ca mai apoi să rămână singur în aeroport. Frații și părinții săi au fost, tot timpul, atenți în oricare altă direcție. Chiar dacă la sfârșitul primului film familia părea să se împace, Singur Acasă 2 aduce în prim plan tratamentul la care este supus Kevin.

Buzz îl umilește în cadrul unui concurs școlar. Singura pedeapsă pe care o primește este o palmă peste încheietura mâinii și este rugat să-i ceară scuze sincere lui Kevin. Peter McCallister (John Heard) îl amenință mai mult sau mai puțin furios că trebuie să împartă patul cu vărul său, Fuller (Kieran Culkin), care obișnuia să facă pe el în timpul nopții.

În câteva ore, familia îl pierde, din nou, pe cel mic. Conștientizarea a venit și de această dată din partea mamei sale. Singur Acasă 2 pune la îndoială abilitățile parentale ale lui Kate și Peter Mc Callister.

Capcanele lui Kevin au o bază mai realistă în Singur Acasă 2

Marv și Harry
Marv și Harry au de înfruntat capcane mult mai realiste.
Sursa: YouTube

Confruntarea finală a lui Kevin cu „Bandiții uzi” are loc într-o altă casă plină de capcane, de data asta a unchiului Rob și a mătușii Georgette. Acum, că trebuie să se adapteze la un loc necunoscut, ingeniozitatea lui Kevin este și mai mult evidențiată.  Mai mult, faptul că plănuiește toate capcanele într-o casă aflată în renovare adaugă și mai multă credibilitate dispozitivelor de tortură.

În timp ce capcanele din primul film au fost destul de simple și ușor de instalat, ele evoluează considerabil în Singur Acasă 2. Harry și Marv au de înfruntat lipsa unei podele sau un vas de toaletă plin cu kerosen explozibil.

Kevin este mai altruist în Singur Acasă 2

Doamna cu Porumbei
Kevin se apropie de Doamna cu Porumbei.
Sursa: YouTube

Kevin McCallister este departe de a fi o persoană perfectă, dar ambele filme regizate de Chris Columbus au arătat că încă are o inimă bună. Acest lucru a fost evidențiat prin mai multe fapte ale copilului. El l-a încurajat pe vecinul Marley (Roberts Blosssom) să reia legătura cu fiul său de sărbători. În Singur Acasă 2 întreaga motivație a lui Kevin este de a opri jaful de la „Cufărul cu jucării a lui Duncan”, pentru a salva spitalul caritabil pentru copii, condus de domnul Duncan (Eddie Bracken). Neavând nici măcar un acoperiș sigur deasupra capului, după plecarea din hotel, băiatul argumentează pur și simplu că: „Poți să te iei de  o mulțime de lucruri, dar nu te poți să te iei de copii, de Crăciun”.

Kevin se aproprie de Doamna cu Porumbei(Brenda Fricker), iar povestea ei îl impresionează. Viața femeii fără adăpost s-a prăbușit atunci când soțul său a părăsit-o. Chiar dacă la început copilul este speriat de ea, el ajunge să îi țină companie în ajunul Crăciunului. În dimineața următoare, el îi oferă un porumbel din magazinul Domnului Duncan. Darul este o promisiune a prieteniei pe viață. Pentru cineva fără familie și fără prieteni, precum Doamna cu Porumbei, gestul mic al lui Kevin este cadoul perfect.

Singur Acasă 2 : Pierdut în New York nu a avut niciodată avantajul de a fi un fel de hit care ia cu asalt lumea. Totuși, el și-a câștigat popularitatea prin oferirea detaliilor despre viața lui Kevin. Inițial privit drept egoist, copilul se dovedește gata să renunțe la sine, pentru a le fi bine celorlalți.

 Singur Acasă 2, la Antena 1, pe 11 decembrie

Pentru prima dată în ultimii 20 de ani, anul acesta seria „Singur acasă” se difuzează pe Antena 1. Prima parte a putut fi urmărită, deja, pe 4 decembrie.

Sâmbătă, pe 11 decembrie, telespectatorii îl pot privi din nou pe ingeniosul Kevin, într-o nouă aventură, de data aceasta în New York. Următoarea parte a trilogiei „Singur acasă” va putea fi urmărită pe 18 decembrie, tot pe Antena 1, începând cu ora 20:00.

ADVERTISEMENT