Life

Filmul de pe Netflix care a explodat în topuri. Este o adevărată capodoperă a cinematografiei

Filmul de dramă care domină topurile celor mai bune producții de pe Netflix. Este catalogat o reală capodoperă cinematografică.
04.02.2024 | 11:21
Filmul de pe Netflix care a explodat in topuri Este o adevarata capodopera a cinematografiei
Filmul este făcut într-un spital de psihiatrie. Sursa foto: PCMag
ADVERTISEMENT

Filmul de dramă, de pe Netflix, care te va cuceri. Este una dintre cele mai urmărite producții de pe platforma de streaming, unde peste 1 milion de români sunt abonați. De asemenea, este considerată și una dintre peliculele cel mai bine realizate din America.

Ce film de pe Netlix te va cuceri. Este inspirat dintr-un roman celebru și datează din 1975

”Zbor deasupra unui cuib de cuci” este un film de pe Netflix pe care trebuie să-l urmărești. Se bazează pe o poveste dramatică, în care este redată situația tristă a unor fapte din viața reală. Durează 133 de minute, iar premiera a avut-o în urmă cu mulți ani, în 1975.

ADVERTISEMENT

Sub regia lui Milos Forman, filmul american, ”Zbor deasupra unui cuib de cuci” îi are ca actori în roluri principale pe unele dintre cele mai cunoscute figuri de la Hollywood: Jack Nicholson, Louise Fletcher, Danny DeVito, Scatman Crothers și Michale Berryman.

”Zbor deasupra unui cuib de cuci” este creat după romanul cu același nume, scris de autorul Ken Kesey și care a apărut în 1962. De-a lungul timpului, s-a constatat că este o adevărată capodoperă de artă a industriei filmului american. Face parte din top 105 al listei ”Cele mai bune 500 de filme ale tuturor timpurilor”, realizat de revista Empire.

ADVERTISEMENT

De asemenea, la un an după publicarea romanului, în anul 1963 s-a creat o piesă de teatru reprezentativă, dar care se bazează pe un scenariu distinct față de film. Aproape toate secvențele s-au filmat într-un spital de psihiatrie.

Mai exact, drama se desfășoară la unitate medicală de psihiatrie din Salem, Oregno. Aici ajunge un tânăr pe nume Patrick McMurphy după ce s-a cuplat cu o fată de 15 ani, fiind acuzat de corupere de minori, respectiv de viol.

ADVERTISEMENT

Povestea unui tânăr care ajunge la psihiatrie, în speranța scăpării mai devreme de închisoare

Inițial, Patrick McMurphy, care este interpretat de Jack Nicholson, a ajuns într-un penitenciar. Nu-i va plăcea aici, regimul fiind destul de dur, și nici nu vede vreo modalitate de a evada. Se gândește să se prefacă nebun pentru a fi dus la psihiatrie.

Din unitatea medicală Patrick McMurphy crede că va scăpa mai rapid. Însă, din momentul ispășirii pedepsei aici descoperă o situație total diferită față de ceea ce a auzit despre un astfel de spital. Foarte mulți pacienți sunt tratați cu medicamente mai mult decât au nevoie și execută cu mare teamă ordinele asistentei șefe, pe nume Ratched.

ADVERTISEMENT

La început, Ratched i se va părea lui Patrick o femeie calmă și bună, dar pe parcurs se dovedește a fi o persoană foarte rea. La un moment dat, protagonistul îi întoarce pe pacienți contra sa și a restului personalului. Totodată, va pune la cale o evadare. Va reuși oare el să-și ducă misiunea la bun sfârșit? Poți afla doar de pe Netflix.

ADVERTISEMENT
Tags: