Life

Filmul de pe Netflix cu scene revoltătoare între doi bărbați. A fost filmat după un caz real care a scos lumea în stradă

Filmul de pe Netflix care conține scene controversate între doi bărbați, inspirat din fapte reale. Producția, bazată pe un incident din 1901.
16.06.2023 | 18:34
Filmul de pe Netflix cu scene revoltatoare intre doi barbati A fost filmat dupa un caz real care a scos lumea in strada
Filmul de pe Netflix cu scene revoltătoare între doi bărbați. Sursa foto: IMDb, Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Filmul de pe Netflix inspirat dintr-un eveniment real, cu scene revoltătoare între doi bărbați. Producția se bazează pe un incident de la începutul secolului al XX-lea. Acesta a dus la un mare scandal în presa mexicană a vremii.

Filmul de pe Netflix cu scene revoltătoare între doi bărbați, inspirat de fapte reale

“El baile de los 41”, tradus ca “Dansul celor 41”, este un film mexican apărut în anul 2020 și a fost inspirat după un caz real. Producția se bazează pe evenimentele din jurul unei petreceri controversate, care a avut loc în anul 1901.

ADVERTISEMENT

La finalul secolului al XIX-lea, Ignacio de la Torre s-a căsătorit cu fiica lui Porfirio Díaz, președintele Mexicului. Bărbatul duce însă o viață dublă. Pe de o parte, se face remarcat pe scena politicii tradiționale, iar pe de altă parte este membrul unei societăți clandestine.

Protagonistul reușește să mențină un echilibru între cele două lumi. Atunci când îl întâlnește pe Evaristo, membrul cu numărul 42 al societății respective, lucrurile se schimbă. Cei doi se îndrăgostesc, iar Evaristo îl invită la petrecerea care avea să provoace un scandal imens la vremea respectivă.

ADVERTISEMENT

Secretele lui Ignacio înep să iasă la suprafață, iar punctul culminat a fost un raid scandalos al poliției în timpul unei petreceri, cunoscută ca “dansul celor 41”.

La acea petrecere, aproape jumătate dintre bărbați erau îmbrăcați în travesti. Deși guvernul mexican a încercat să ascundă incidentul controversat, presa a ținut să relateze despre acesta, întrucât cei implicați aparțineau unor clase sociale superioare, inclusiv ginerele președintelui Mexicului.

ADVERTISEMENT

Scandalul a fost unul unic deoarece acela a fost momentul în care s-a vorbit deschis, pentru prima dată, despre homosexualitate în presa din Mexic. Lista bărbaților arestați în urma celor întâmplate nu a fost niciodată publicată. Petrecerea a avut loc la 17 noiembrie 1901.

Cu toate acestea, au existat zvonuri potrivit cărora ar fi fost implicat și ginerele președintelui Porfirio Díaz. Cei 41 de bărbați au fost arestați pentru “ofensă adusă moralei și bunelor maniere”. Dintre aceștia, 12 au fost trimiși la muncă în Yucatán.

ADVERTISEMENT

Filmul mexican a fost regizat de David Pablos, scris de Monika Revilla și produs de Pablo Cruz and El Estudio. Alfonso Herrera este cel care l-a intepretat pe Ignacio de la Torre. Actorul mai este cunoscut și din alte producții renumite, cum ar fi serialul “Rebelde” (2004  2006).

ADVERTISEMENT
Tags: