Life

Filmul românesc din 2023 care a lăsat-o mută pe Irina Margareta Nistor: ”Intens”

Irina Margareta Nistor a dezvăluit care este filmul românesc ce a impresionat-o anul ăsta și cu ce producție crede că am fi câștigat un Oscar.
30.11.2023 | 18:00
Filmul romanesc din 2023 care a lasato muta pe Irina Margareta Nistor Intens
Irina Margareta Nistor, dezvăluiri despre filme. Foto-montaj: FANATIK
ADVERTISEMENT

Irina Margareta Nistor a dezvăluit, în exclusivitate pentru FANATIK, ce fel de filme îi place să vadă și de ce nu a fost niciodată fana producției „Hunger Games” („Jocurile foamei”).

Filmul românesc apărut în 2023 care a uimit-o pe Irina Margareta Nistor

Prezentă la avanpremiera noului film „Jocurile foamei” în urmă cu câteva zile, Irina Margareta Nistor a spus că nu e foarte încântată de distopii. Se bucură că nu le mai prinde nici în cinema, dar mai ales în viața de zi cu zi. Celebra traducătoare ne-a spus că preferă filmele cât se poate de clasice, de normale, în ideea de a avea un fir narativ clar, o poveste interesantă și niște personaje pe măsură.

ADVERTISEMENT

Criticul de film a declarat, pentru FANATIK, că „Pădurea spânzuraților” ar fi fost o variantă sigură de câștig la Oscar. Susține că e genul de film pe care cei de la Academia din State l-ar fi gustat cu siguranță. Recent, Irina Margareta Nistor a văzut un alt film românesc, „Warboy”, unul care trece în revistă momentele semnificative din istoria României.

„Sincer, întotdeauna mi s-a părut cam sinistru filmul ăsta (n. red: se referă la Jocurile foamei). Probabil că există și un public foarte încântat de treaba asta. Am înțeles că acuma o să fie ceva mai blând. Din câte am citit eu, cred că este un prequel”, ne-a zis Irina Margareta Nistor înainte să intre în sala de cinema.

ADVERTISEMENT

„Nu sunt fana distopiilor și mă bucur sincer că nu le mai apuc”

„Nu sunt fana distopiilor și mă bucur sincer că nici nu le mai apuc, nici la cinema, în niciun fel! Îmi plac filmele cât se poate de normale. Uite, am văzut Warboy, care este un film românesc. Și… mă uitam așa, deși e intens și trece prin toate momentele istorice ale României din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial e atât de bine făcut și de normal încât acolo ai senzația că poți să tragi cu ochiul și nu te izbești de vreun monstru pe parcurs. Filmele astea distopice mi se par chiar mai complicate decât alea de groază. Le prefer pe alea de groază”, a declarat Irina Margareta Nistor, pentru FANATIK.

Cu ce fel de filme ar putea România să impresioneze la Oscar: „Ar funcționa”

Apoi, criticul de film ne-a vorbit despre producția românească pentru care ar paria la Oscar. Nistor vede filme precum „Pădurea spânzuraților” demne de mult-râvnita statuetă de aur. A dat și un exemplu de producție cinematografică în sensul genului indicat, și anum „1917” care a făcut ceva furori la Oscar în anul 2020.

ADVERTISEMENT

În opinia Irinei, filmele românești care ar putea cuceri Oscarul trebuie să aibă niște personaje cât se poate de credibile, care să trăiască fiecare clipă la cote maxime.

„Dacă ar fi fost la timpul potrivit, în mod sigur cu Pădurea spânzuraților am fi putut câștiga un Oscar. Dacă te uiți așa la ce filme au câștigat, tipul ăsta de film istoric foarte rafinat merge. Și, știi foarte bine, avem exemplul filmului 1917. A luat Oscar nu de multă vreme… Acum doi ani parcă…

ADVERTISEMENT

Cred că genul ăsta de filme ar funcționa. Filme care să aibă niște personaje care să trăiască foarte intens, nu superficial”, a completat Irina Margareta Nistor, întrebată ce film românesc ar merita măcar un premiu Oscar.

ADVERTISEMENT
Tags: