Life

Filmul românesc mai tulburător decât horror-urile americane: “Când am citit prima oară scenariul, am început să plâng”

Un celebru film românesc este mai tulburător decât un horror american. Subiectul peliculei este unul dramatic, fiind destul de dificil și pentru actori.
06.09.2022 | 08:27
Pororoca, film cu scenariu dramatic. Sursa foto: letterboxd
ADVERTISEMENT

Un film românesc a făcut furori în lumea cinematografică. Pelicula, lansată în 2017, are un scenariu de-a dreptul emoționant și chiar mai horror, în același timp, decât un film american.

”Pororoca”, filmul românesc mai tulburător decât unul american. Care este povestea peliculei

Este vorba de ”Pororoca”, în care actorii Bogdan Dumitrache și Iulia Lumânare au avut roluri principale. Ei i-au jucat pe părinții Tudor și Cristina. Bogdan Dumitrache a pierdut 10 kilograme pe parcursul filmărilor.

ADVERTISEMENT

”Pororoca” are o legătură metaforică cu fenomenul natural care are loc la vărsarea Amazonului în Ocean. Apa de mare urcă în amonte, pe râu, ceea ce este o curgere nefirească, iar ”nefirească” poate fi catalogată și întâmplarea familiei pe care o interpretează Bogdan Dumitrache și Iulia Lumânare.

Filmul, regizat de Constantin Popescu, spune poveste a doi soți care și-au pierdut fetița într-un mod misterios. Totul s-a produs după ce într-o duminică dimineață Tudor și-a scos în parcul din apropierea blocului fetița și băiețelul, Maria (5 ani) și Ilie (7 ani).

ADVERTISEMENT

Într-o clipă de neatenție a tatălui, Maria dispare, iar mai apoi Tudor și alți părinți au început să o caute disperați. Nici urmă de copilă, iar 30 de minute mai târziu tatăl alertează poliția și fetița este dată dispărută în mod oficial.

Actorii filmului, puși în dificultate de scenariul trist

Actorii principali recunosc faptul că nu le-a fost ușor să citească scenariul, iar Bogdan Dumitrache chiar s-a oprit la momentul dispariției fetiței. La rândul său este părinte și în viața reală și s-a gândit la proprii copii.

ADVERTISEMENT

”Propriii mei copii au fost termenul de comparație prin care m-am apropiat de personaj. A fost puternică întâlnirea. Emoția negativă e un mare consumator de energie și nu pot să repet o secvență care mă costă mult.

N-am cum să fac 60 de duble, că după 10 sunt stors, nu mai am energie. Și atunci e foarte important să sincronizăm, să avem grijă ca momentul care e bun la mine să fie bun și-n planul 2, și-n planul 3, că altfel e degeaba.

ADVERTISEMENT

Și secvența aia de parc am repetat-o două-trei zile înainte ca să putem să tragem două-trei duble dup-aia”, a relatat Bogdan Dumitrache la Digi 24.

Iulia Lumânare își amintește cum a început să plângă în mod necontrolat la secvența în care trebuia să sune la 112 și să ofere detalii despre Maria. Reacția ei naturală l-a speriat pe băiețelul care-l interpreta pe fratele fetiței, Ilie.

Bogdan Dumitrache a mai mărturisit și că pentru a pierde 10 kilograme a trebuit să țină un regim alimentar. Totodată, actorul a mai dezvăluit și că partea de final a filmului a fost una grea, deoarece a trebuit să distrugă un apartament întreg. De trei duble a avut nevoie încât totul să iasă perfect.

”Pororoca” a fost lansat și internațional, la Festivalul de la San Sebastian, iar Bogdan Dumitrache a primit trofeul pentru ”cel mai bun actor”.

ADVERTISEMENT
Tags: