News

Final cumplit pentru o româncă. A murit după ce a făcut un RMN la o clinică din Italia

O româncă a murit după ce a făcut un RMN la o clinică privată din Italia. A fost deschisă o anchetă, patru medici fiind cercetați.
19.04.2024 | 15:01
Final cumplit pentru o romanca A murit dupa ce a facut un RMN la o clinica din Italia
A murit după ce a făcut un RMN la o clinică din Italia. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

O româncă a murit după ce a făcut un RMN la o clinică privată din Italia, în orașul Cosenza din regiunea Calabria. Autoritățile au deschis o anchetă, patru medici fiind cercetați în acest caz cumplit.

O româncă a decedat după un RMN, la o clinică din Italia

Femeia, în vârstă de 54 de ani, de cetățenie română, s-a prezentat la clinica respectivă și a efectuat o rezonanță magnetică (RMN) cu substanță de contrast. La șase ore de la procedură, românca a decedat în locuința ei din Corigliano Rossano.

ADVERTISEMENT

Familia a solicitat un echipaj medical la fața locului. Din păcate, femeia nu a putut si salvată. Au fost sesizați și oamenii legii. A fost deschisă o anchetă de Parchetul din Castrovillari, potrivit Rotalianul, care citează La C News 24.

Trupul neînsuflețit al româncei a ajuns la un institut de medicină legală. Urmează ca autopsia să stabilească din ce cauză a murit pacienta. Cercetările vor scoate la iveală dacă decesul a fost cauzat de administrarea substanței de contrast .

ADVERTISEMENT

Între timp, patru medici din clinica respectivă sunt sub vizorul autorităților din Italia, conform sursei citate. Examinările RMN cu substanță de contrast se fac cu scopul de a afla mai multe date medicale în cazul unui diagnostic sau pentru a oferi un tratament corespunzător unui pacient.

Potrivit specialiștilor, nu se recomandă persoanelor cu insuficiență renală cronică terminală sau celor care prezintă anumite probleme renale, ori alergii. Medicii recomandă ca înainte de o examinare RMN cu contrast să fie efectuate două analize de sânge: ureea și creatinina, arată MedLife.

ADVERTISEMENT

„Substanța de contrast folosită de rutină în examinările CT este pe bază de iod, în diverse combinatii și concentrații, în ultima perioadă dezvoltându-se compuși izoosmolari și hipoalergenici în scopul reducerii frecventei posibilelor reacții adverse. Substanța de contrast se poate administra oral și/sau intravenos, intraarterial, intrarectal”, notează scumc.ro.

O altă femeie a murit în circumstanțe similare, în Târgoviște

Un caz similar a avut loc în România, în august 2022, atunci când o femeie de 51 de ani a decedat la o clinică privată din Târgoviște. Victimei i s-a administrat o substanță de contrast, înainte să facă o tomografie computerizată toracică.

ADVERTISEMENT

Femeia avea cancer la sân și a venit la clinica din Târgoviște pentru investigații suplimentare. De altfel, ea a făcut această procedură după mai multe ședinte de chimioterapie. După ce a băut substanța de contrast a început să se simtă rău și la scurt timp a murit.

 

 

ADVERTISEMENT