News

Final tragic în Italia pentru un alpinist român. Călin a murit pe munte, în Alpi

Un alpinist român în vârstă de 46 de ani a avut parte de un final tragic. Călin a murit pe munte, în Alpi, după ce a căzut de la mare înălțime.
05.09.2023 | 11:47
Final tragic in Italia pentru un alpinist roman Calin a murit pe munte in Alpi
Călin, un alpinist român, a murit în Italia. Avea 46 de ani și era tatăl a doi copii. Sursa foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Călin Drăgoiu, un alpinist român în vârstă de 46 de ani, care era stabilit în Italia, a murit în acest weekend. Tragedia s-a petrecut duminică, în zona Alpilor italieni.

Călin, un alpinist român, a murit în Italia. Avea 46 de ani și era tatăl a doi copii

Din datele oferite de presa din Italia, în evenimentul dramatic de pe 3 septembrie au murit două persoane. E vorba de un german de 35 de ani, din München, și un român rezident la Vicenza.

ADVERTISEMENT

Ulterior, jurnaliștii italieni au aflat identitatea conaționalului nostru. E vorba de Călin Drăgoiu, în vârstă de 46 de ani, de origine din Turda. El și colegul său de expediție montană și-au pierdut viața în dimineața.

Cei doi alpiniști au avut parte de o moarte cumplită. Ei au căzut de la mare înălțime, la altitudinea de peste 3.000 de metri, puțin după ora 06.00 a dimineții. Grupul aflat în această expediție a fost mai numeros.

ADVERTISEMENT

Astfel, pe lângă cei doi alpiniști decedați, alți membri au fost transportați la spital. Acest accident a implicat două echipe de alpiniști care urmau aceeași rută spre vârful Ortles, aflat la 3.905 metri altitudine, conform Eco Vicentino.

Există informații care spun că incidentul s-a petrecut după ce un alpinist a alunecat, antrenând în cădere și restul echipajului. Germanul și românul și-au pierdut viața, un al treilea alpinist, tot din grupul din Vicenza, a fost salvat de un elicopter, având o rană la gleznă. Un al patrulea alpinist se afla într-o stare de șoc și nu a putut continua drumul.

ADVERTISEMENT

Autoritățile italiene au desfășurat forțe importante la locul tragediei. Vorbim inclusiv două elicoptere, precum și de unități de Salvare Montană. Din păcate, pentru cele două victime, ajutorul a venit prea târziu. Traumatismele impactului au fost mult prea grave.

În acest moment, Garda de Finanțe, împreună cu echipele de Salvare Montană, au demarat un proces de investigare a circumstanțelor exacte care au dus la această tragedie devastatoare.

ADVERTISEMENT

Călin Drăgoiu era căsătorit. Românul lasă în urmă doi copii

Cetățeanul român era stabilit în statul european de câțiva ani. Este căsătorit din 2016. În urma sa rămân doi copii, de 12 și 9 ani. Călin era pasionat de munte, iar dovadă în acest sens stau numeroasele poze postate pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT